16. 10. 2016 | Ladislav Vácha

Starší dorost na výhru nenavázal. Mladá Boleslav doma zaslouženě vyhrála

Starší dorostenci se po páteční překvapivé domácí výhře nad Hradcem Králové vydali na půdu silné Mladé Boleslavi, kde drželi po úvodní dvacetiminutovce nadějný stav 1:1. Středočeši ale ukázali svou velkou kvalitu, udeřili ještě čtyřikrát a slavili v hodně vyhroceném utkání zasloužené vítězství 5:1. Za Havlíčkův Brod se trefil při oslabení Vojtěch Holenda. Černou kaňkou bylo zranění několika hráčů, jedním z nich byl i nejlepší hráč domácích Oscar Flynn, kterého fauloval kolenem právě již zmiňovaný brodský kapitán. Zbytečnou a hodně nesportovní dohru zápasu připravil trenér Mladé Boleslavi Jiří Zörkler, jenž po skončení duelu fyzicky napadl vedoucího Havlíčkova Brodu. Ze vzteku kvůli zranění svého klíčového hráče ve velké hale funkcionáře soupeře, který šel uzavřít zápis zápasu, tvrdě přitlačil za bránou z vnější strany hřiště na mantinel. (Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Do zápasu vstoupili lépe Boleslavští. V signalizované výhodě se dostal k odraženému puku Andrej Moravčík, který překonal brankáře střelou mezi výstroj a levou tyč. Poté mohl navýšit ještě Petr Foerster, v pádu však neprostrčil puk mezi Blažkovy betony. Před prázdnou brankou se ocitl Peter Novák. Než stačil vystřelit, tak se ale Tomáš Blažek pohotově přesunul a zabránil domácím, aby vstřelili druhý gól.

V polovině prvního dějství čekal na přihrávku zpoza brány Oscar Flynn. Ta také přišla, jenže s ní brankář Havlíčkova Brodu počítal a kotouč nejproduktivnějšímu hráči soutěže vypíchl. Boleslavským se následně nedařilo při čtyřminutové přesilovce. Během ní paradoxně ujel na branku Vojtěch Holenda, jemuž se podařilo přehodit Vlastimila Marka a vyrovnat. V závěru první třetiny se hra vyrovnala a hosté měli více ze hry než v úvodu zápasu. Další branky však nepadly.

V úvodu druhé třetiny hráli chvíli Havlíčkobrodští dokonce ve třech. Mladé Boleslavi ale opět nešly přesilovky, a tak pro hostující Bruslaře tato skutečnost nepředstavovala výraznější starosti. Po vypršení dalšího trestu Havlíčkova Brodu však Středočeši udeřili. Výbornou práci v útočném pásmu odvedl Oscar Flynn, který našel volného kapitána Mladé Boleslavi a ještě loňského útočníka Havlíčkova Brodu Vojtěcha Veverku, jenž nasměroval kotouč pod víko hostující branky.

Poté už Havlíčkobrodští nebyli na ledě příliš vidět a nedařilo se jim. Boleslavští navíc těžili z dalšího povedeného střídání Oscara Flynna. Nejprve obešel dva hráče, toho druhého dokonce nadvakrát. Pomohly mu k tomu výborně provedené kličky, poté dokonce i vystřelil, ale Tomáš Blažek vyškrábl puk na poslední chvíli betonem. O půl minuty později byl stejný útočník právě u dalšího gólu. Z rohu nahrál Janu Dvořákovi, který v klidu projel kolem brankáře a až u pravé tyče zakončil mezi beton a právě tyč. Tomáš Blažek nestihl zasáhnout. V posledních sekundách se snažili hráči z Vysočiny soupeře zatlačit, postrádali však vyšší důraz v útočné třetině.

Podle očekávání vstoupili starší dorostenci Havlíčkova Brodu do třetí třetiny aktivněji. Iniciativou v útočném pásmu si dokonce vynutili přesilovku. Ta však Havlíčkobrodským opět nešla. Za zmínku stojí snad jen střela Jakuba Rubnera z mezikruží. Puk však chytil Vlastimil Marek v domácí brance. 13 minut před koncem zápasu pak znovu udeřil Oscar Flynn. Boleslavský gólman se při závaru u hostující brány dostal ke kotouči a pohotově ho nasměroval ke vzdálenější tyči.

Potom začali hráči z Vysočiny faulovat ještě více a několikrát se museli bránit i ve třech. Boleslavští jednu z těchto přesilovek využili. Od modré vypálil David Jirásek a puk po jeho střele prošel nejspíš mezi betony až do brány. Krátce před závěrečným hvizdem jel sám na branku Tomáš Křehlík, jenž chtěl překonat brankáře blafákem. Vlastimil Marek byl však proti. Nakonec zvítězila tedy domácí Mladá Boleslav. Havlíčkův Brod naopak od svého novodobého působení v extralize zatím ještě nikdy Středočechy neporazil.

Autor: Vojtěch Drbohlav

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -1 0
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 1 0 1 -1 27
Matěj Krejčí 0 0 0 -2 2
Tomáš Křehlík 0 0 0 -1 2
Tomáš Kulhánek 0 0 0 -1 0
Radim Pejchal 0 0 0 -3 0
Daniel Polák 0 0 0 -2 2
Jiří Přibyl 0 0 0 -1 0
Jakub Rubner 0 0 0 1 2
Marek Tecl 0 0 0 0 4
Michal Teplý 0 0 0 -2 6
Dominik Vacík 0 0 0 -1 0
Pavel Zvěřina 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Blažek 60 0 5 40 0 0

Ohlasy k utkání

14. kolo, sobota 15.10.2016 od 15:30
5:1
(1:1, 2:0, 2:0)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Moravčík (Novák, Havelka), 28. Veverka (Flynn, Jirásek), 35. Dvořák (Flynn), 48. Flynn (Kučera), 54. Jirásek (Kučera, Veverka) – 15. Holenda. Rozhodčí: Michal Škrobák – Jakub Frodl, Tomáš Svoboda. Vyloučení: 8:10, navíc Holenda (HBR) 5 min. + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 55. Střely na branku: 45:25 (16:6, 15:7, 14:12). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Sestavy

Ml. Boleslav

V. Marek (Haas) – Beneš, Novák, Dlabola, Jirásek (A), Homolka, Nepokoj, Červenka – Foerster, Dvořák, Křížek, Veverka (C), Hrachovec, Šíp (A), Havelka, Flynn, Jindra, Moravčík, Kučera

Havl. Brod

Blažek (Folvarský) – Polák, Rubner, D. Vacík, Krejčí, Pejchal – Teplý, Cachnín, Holenda "C" – Přibyl "A", Křehlík, Tecl – Kulhánek, Zvěřina, Adam

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu