11. 10. 2016 | Ladislav Vácha

Juniorka má před sebou další derby. V Kotlině vyzve na souboj Chotěboř

Nakonec došlo ke změně a mladí Bruslaři ve středu od 18:00 odehrají už třetí zápas v domácím prostředí. A znovu to bude derby Vysočiny, tentokrát přijede krajský rival z Chotěboře. Oba týmy na sebe narazily už v přípravě a pokaždé se radoval soupeř. Nejdříve v Kotlině po výhře 4:3 po samostatných nájezdech a potom v domácí odvetě po výsledku 6:3. V soutěži je na tom ale zatím lépe Havlíčkův Brod, který má na kontě o bod víc. Pokud můžete, nenechte si zápas ujít! (Foto: ludvajs14, rajce.idnes.cz)

HC Chotěboř

Založení klubu: 1933
Stadion: Zimní stadion Chotěboř (kapacita 1 200 míst)
Klubové barvy: modrá, červená a bílá
Webové stránky klubu: hcchot.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo po základní části, čtvrtfinále play-off (porážka se Světlou nad Sázavou 0:3 na zápasy) a předkolo O pohár Vladimíra Martince (porážka s Ledčí nad Sázavou 0:2 na zápasy)
Trenéři: Jiří Souček st.

Sestava z posledního utkání: Hamarič (33. Pešek) – Vácha, Müller, Veselý, Kopecký, Musílek - Hospodka, Hajšman, Petr Mašek – Dvořák, Svoboda, Benjamin Činčila – Langhans, Piskač, Patrik Mašek
__________________________________________________________________________________

Výsledky Chotěboře
Chrudim - Chotěboř 3:4p
Chotěboř – M. Třebová 3:4p
Litomyšl – Chotěboř 5:4

Chotěboř v základní části minulého soutěžního ročníku obsadila osmé místo a ve čtvrtfinále ji tak čekal nejsilnější možný soupeř - krajský rival ze Světlé nad Sázavou. První zápas série jí vůbec nevyšel a domů se vracela s ostudným výpraskem 0:10. Další dva zápasy už byly mnohem vyrovnanější. V odvětě vyhráli Světelští těsně 6:5 a doma slavili postup po vítězství 2:1 po prodloužení. V předkole O pohár Vladimíra Martince Chotěboř dvakrát podlehla Ledči nad Sázavou a sezona pro ni skončila.

V kádru týmu pod taktovkou trenéra Jiřího Součka staršího najdeme spoustu hokejistů, kteří v minulosti oblékali havlíčkobrodský dres. Jedná se o brankářský tandem Tomáš Hamarič - Matěj Pešek, obránce Rostislava Klofáče a Petra Veselého nebo o útočníky Luboše Dvořáka či Lukáše Žemličku.

Chotěbořští hokejisté zahájili novou sezonu na ledě Chrudimi, kde sice brzy prohrávali 0:2, ale utkání se jim povedlo otočit a nakonec ukořistili v prodloužení bonusový bod. V prvním domácím duelu přivítali na svém ledě silnou Moravskou Třebovou a vybojovali proti ní cenný bod, když tentokrát v prodloužení prohráli. Naposledy se představili v Litomyšli, kde sice stáhli dvoubrankové manko, ale nakonec museli skousnout těsnou porážku 4:5.

Soupiska Chotěboře

K oporám CHotěboře patří mladý útočník Luboš Dvořák. Na kontě už má 4 body (2+2).
(Foto: ludvajs14, rajce.idnes.cz)

Musíme zapracovat na obraně, ví trenér Aleš Kraučuk

„První třetina byla z naší strany perfektní, vedli jsme 3:1 a předvedli jsme skvělý výkon. Ve druhé třetině jsme v něm do stavu 5:2 pokračovali, ale potom se kluci zbláznili a mysleli si, že soupeři nasypou deset gólů. Soupeř to samozřejmě potrestal,“ zlobil se po prohospodařeném vedení 5:2 trenér Aleš Kraučuk.

„Nakonec jsme rádi alespoň za ten jeden bod, když jsme vyrovnali dvě minuty před koncem. Útočná fáze byla výborná, ale musíme zapracovat na obraně, protože dostat doma devět gólů je strašně moc,“ má jasno mladý kouč.

Trenér Aleš Kraučuk nakonec bod s Chocní bere, ale ztracený náskok ho mrzí.

Oslabená Chotěboř nevyužila přesilovky a prohrála v Litomyšlí

Hokejisté z Vysočiny dorazili do Litomyšle bez tří hráčů. Václav Kadlec si odpykává šestizápasovou stopku za zákrok proti Moravské Třebové, Jakub Ludvík a Vít Heřmanský se v tomto duelu zranili. Oba marodi zřejmě nenastoupí ani v Kotlině. Domácí šli do vedení, když se v čase 9:13 trefil Michal Budina. Hosté bleskově odpověděli, když se přesnou tečí pod víko prosadil Benjamin Činčila. Ještě před první sirénou si Jiskra vzala ztracené vedení zpět, když poslal kotouč přesně k tyči Michal Skoumal a v prostřední části zvýšil na 3:1 Rostislav Pilavka. Chotěbořští hokejisté nesložili zbraně a poměrně brzy svou ztrátu smazali, úspěšnými střelci se stali Milan Hajšman a Luboš Dvořák. Litomyšl se ale nerozhodný stav pochopitelně nelíbil a brankami Rostislava Pilavky a Jiřího Drobného se ujali vedení 5:3. Za hosty už stihl jen snížit na konečných 5:4 Milan Hajšman.

znak týmu 5 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 10. Budina (Barkóci), 19. Skoumal (Budina, Švec), 25. Pilavka (Vomočil), 32. Pilavka (Budina, Barkóci), 33. Drobný (Dvořák, Barkóci) - 10. Benjamin Činčila (Dvořák, Kopecký), 26. Hajšman (Vácha), 29. Dvořák (Veselý), 44. Hajšman (Piskač). Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Jan Čížek, Zbyněk Louda. Vyloučení: 15:9, navíc Skalník (LIT) 5 + OK. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 245. Střely na branku: 43:34. Třetiny: 2:1, 3:2, 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:4.

HC Litomyšl: Kalousek - Budina, Barkóci, Skoumal, Švec, Pilavka, Vomočil, Drobný, Dvořák, Skalník, Dospěl, Pachl, Kovář, Šula, Fajfr, Velehradcký, Voříšek

HC Chotěboř: Hamarič (33. Pešek) – Vácha, Müller, Veselý, Kopecký, Musílek - Hospodka, Hajšman, Petr Mašek – Dvořák, Svoboda, Benjamin Činčila – Langhans, Piskač, Patrik Mašek

Chotěboř zatím získala 3 body. Ten druhý za domácí porážku 3:4 s M. Třebovou.
(Foto: ludvajs14, rajce.idnes.cz)

Junioři neudrželi slibný náskok a po přestřelce brali bod

Mladí Bruslaři odehráli úvodní dvacetiminutovku parádně a do kabin si odnesli nadějné vedení 3:1. Soupeř sice v prostřední části snížil, ale domácí mu odskočili na rozdíl tří gólů. Soubor z Kotliny nakonec nalomeného soupeře neudržel na uzdě a výsledkem byl po základní části nerozhodný stav 8:8. A to ještě musel s Chocní srovnávat krok, kýženého gólu se dočkal v čase 58:05. Spartak si připsal bonusový bod, když v prodloužení využil výhodnou přesilovku 4 na 3. Za Havlíčkův Brod se zaskvěl hattrickem Tomáš Cejpek, dvě branky zaznamenal Jan Jelínek a po jedné trefě vsítili Lukáš Křížek, Vladimír Szilva a Ondřej Hlídek. Za Spartak řádili Marek Zavřel a Jan Krejza, kteří mířili přesně do černého dvakrát. Jeden gól vstřelili Matěj Pilař, Martin Šejba, Michal Křečan, Daniel Král a Tomáš Prachař.

znak týmu 8 - 9p znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Cejpek (Křížek, Polák), 4. Jelínek (Hlídek, Suchý), 18. Křížek, 28. Jelínek (Hlídek, Kříž), 33. Szilva (Pecen), 43. Cejpek (Polák), 52. Hlídek (Mendl), 59. Cejpek – 14. M. Pilař (Šejba), 22. Krejza (Zavřel), 35. Šejba (Lichtig, Křečan), 37. Zavřel (T. Prachař), 38. Zavřel (T. Prachař, Krejza), 41. Křečan (Lichtig), 52. Král (Knytl, Vacek), 54. Krejza (L. Pilař, T. Prachař), 61. T. Prachař (L. Pilař). Rozhodčí: Jiří Kareš – Miroslav Kis, Peter Holeček. Vyloučení: 11:8, navíc Polák, Hynek a Pecen (všichni HBR) OT 10 min. + Pecen (HBR) OK. Využití: 2:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Třetiny: 3:1, 2:4, 3:3 - 0:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:5, 5:6, 7:6, 7:8, 8:8, 8:9.

BK Havlíčkův Brod: Kekula (Adam) – Pecen, Motl, Kříž, Bancíř, Mendl, M. Semrád, Suchý – Křížek, Cejpek, Szilva "C", Hlídek, Abbrent, Jelínek, Hynek, Polák, M. Přibyl, L. Vala

HC Spartak Choceň: Bernart (od 33. Sajdl) – Kopka, Novák, Jehlička, Vacek, Tölg, L. Pilař, Křečan,Šejba, Prachař, M. Pilař, Knytl, Krejza, Lichtig, Řezníček, Zavřel, Král

Tomáš Cejpek se blýskl hattrickem a svým posledním gólem zachránil alespoň bod.

Chotěboř v přípravném utkání zlomila Bruslaře ve druhé třetině

Domácí měli lepší vstup do zápase a ve 13. minutě se chopili vedení o dva góly. Postarali se o něj Václav Svoboda a Tomáš Eis, kteří prostřelili gólmana Adama. Junioři naskočili s chutí do prostředního dějství a už za 52 sekund hry využil nahrávku Vladimíra Szilvy ke snížení Jan Jelínek. Chotěboř kontrovala při přesilovce, když udeřil Luboš Dvořák. Havlíčkův Brod sice vrátil na dostřel Martin Kříž, jenže bylo to, jako kdyby píchl do vosího hnízda. Tomáš Eis, Rostislav Klofáč a Luboš Dvořák zajistili svému týmu komfortní náskok, který už Chotěboř nepustila. Hosté se zmohli už jen na kosmetické snížení, když zmírnil porážku skvěle hrající kapitán Vladimír Szilva.

znak týmu 6 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 10. Svoboda (Dvořák, Eis), 13. Eis (Dvořák), 30. Dvořák, 35. Eis (Svoboda), 39. Klofáč (Hospodka), 40. Dvořák (Svoboda) – 21. Jelínek (Szilva), 31. Kříž (Szilva), 54. Szilva (L. Vala). Rozhodčí: Jan Doležal - Tomáš Kukeně, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 4:5, navíc Mendl (HBR) OT 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 47:34. Třetiny: 2:0, 4:2, 0:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.

HC Chotěboř: Hamarič (31. Pešek) – Vácha, Klofáč, Veselý, Müller, Ludvík, Musílek – Hospodka, Mašek, Hajšman - Dvořák, Svoboda, Eis - B. Činčila, Š. Činčila, D. Činčila

BK Havlíčkův Brod: Adam (41. Kekula) - Pecen, Kříž, Bancíř, Mendl, Mečiar, Suchý - Cejpek, Szilva, Hlídek, Jelínek, Křížek, L. Motl, Abbrent, Polák, M. Přibyl, L. Vala

Útočník Jan Jelínek má zatím skvělou formu. Trefil se i v přípravě na ledě Chotěboře.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu