11. 10. 2016 | Ladislav Vácha

Brod čeká třaskavé derby! K těžkému utkání jede na žďárské Bouchalky

Konečně, derby Vysočiny se Žďárem nad Sázavou je znovu tady! Havlíčkův Brod se pokusí navázat na sobotní vítězství nad Nymburkem, které ho katapultovalo do čela tabulky skupiny Střed. Plameny se sice zatím trápily a na kontě mají jen šest bodů za dvě výhry, ale v posledních utkáních se zvedají. A jak už se říká, derby nemají favorita. V přípravě se spolu oba krajští rivalové střetli dvakrát a pokaždé se radoval domácí tým. Kdo bude se svými skvělými fanoušky slavit cenný triumf tentokrát? Úvodní buly proběhne ve středu 12. října v 18:00 na Bouchalkách. Pojeďme brodské hokejisty podpořit a pomozme jim k zisku dalších tří bodů! Průběh zápasu můžete sledovat na onlajnech. (Foto: René Rámiš, hokejzr.cz)

SKLH Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Bouchalky (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ, semifinále play-off (porážka s Táborem 1:3 na zápasy)
Trenér: Michal Konečný

Sestava z posledního utkání: Řehoř (Sláma) – Pleva, Vítek, Beneš, Kolda, Smejkal, Klíma – Kunstmüller, Kaňka, Střecha Tomáš, Krupka, Kovářů, Červenka, Gregar, Bureš, Kuřítko, Plachý, Pazourek
__________________________________________________________________________________

SKLH Žďár nad Sázavou x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
2-0-0-4 bilance 4-1-0-1
8., 6 bodů umístění 1., 14 bodů
22:29 skóre 20:8
4:2 (Moravské Budějovice, doma) nejvyšší výhra 5:0 kont. (Jindř. Hradec, venku)
3:8 (Písek, venku) nejvyšší prohra 2:3 (Kolín, doma)
Martin Pleva – 6 bodů (2+4) nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina – 9 bodů (4+5)
Martin Červenka – 5 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál – 5 gólů
Martin Pleva
Ondřej Kovářů
Lukáš Krupka – 4 asistence
nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 5 asistencí
Martin Pleva – 6 bodů (2+4) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 5 bodů (1+4)
Milan Řehoř 3,50 (2 zápasy)
Robin Blažíček 4,52 (3 zápasy)
Jiří Sláma 6,07 (3 zápasy)
Martin Zelený 24,09 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Michael Panec 1,50 (2 zápasy)
Čeněk Novák 1,63 (3 zápasy)
Výsledky Plamenů
Žďár n. S. - M. Budějovice 4:2
Písek – Žďár n. S. 8:3
Žďár n. S. – Pelhřimov 2:5
J. Hradec – Žďár n. S. 7:8
Žďár n. S. – Kolín 3:4
Tábor – Žďár n. S. 3:2

Žďár nad Sázavou patří k tradičním druholigovým účastníkům. Plameny mají před nadcházející sezonou vysoko posazenou laťku, protože minulý soutěžní ročník jim vyšel na jedničku podtrženou. Obě derby Vysočiny s Havlíčkovým Brodem sice prohrály, když v Kotlině padly smolně 2:3 a v domácím prostředí musely skousnout soupeřův obrat na 2:5, a v základní části obsadily 9. místo, ale v play-off předvedly úžasnou krasojízdu. V předkole vyřadily bojovný Nymburk 2:1 na zápasy a ve čtvrtfinále po heroickém výkonu naprosto nečekaně vystavily stopku silnému Kolínu (konečný stav série 3:2), ve čtyřech utkáních je zdolal až účastník kvalifikace z Tábora (3:1).

Hokejisté z Bouchalek šli do nové sezony znovu s vysokými ambicemi. Tým zůstal z velké části pohromadě, velkým pozitivem pro Žďárské je setrvání Michala Kaňky. Dvaačtyřicetiletý matador se sice po skončení sezony chtěl vrátit do Benešova, ale nakonec si vše rozmyslel. Celý klub a jeho fanoušky přehodnocením svých dalších plánů určitě hodně potěšil. K největší změně tak došlo na střídačce, kde velmi úspěšného trenéra Martina Sobotku, po němž sáhla prvoligová Třebíč, nahradil Michal Konečný. Bývalému koučovi Břeclavi je k ruce z pozice asistenta Jaroslav Benák, velká legenda havlíčkobrodského hokeje. Zajímavou posilou je pro Žďár nad Sázavou zkušený gólman Milan Řehoř, který má zkušenosti s extraligou a brodští fanoušci si ho určitě dobře pamatují z památných prvoligových derby proti Jihlavě. Dvaatřicetiletý brankář odchytal obě minulá kola proti Kolínu a v Táboře.

Plameny odstartovaly sezonu famózně a v domácím prostředí porazily v rámci derby Vysočiny aktuálně druhé Moravské Budějovice 4:2. Nadšení ale vystřídalo kruté vystřízlivění. Žďárští hokejisté totiž prohráli vysoko 3:8 v Písku a doma překvapivě podlehli i houževnatému Pelhřimovu. A co víc, až na poslední chvíli zachraňovali vítězství 8:7 u Vajgaru, kde dokonce prohrávali už 7:3. V předešlých dvou kolech hráli se silnými soupeři a dvakrát padli o jedinou branku. Nejdříve před svými fanoušky padli s Kolínem a vzápětí se vraceli s prázdnou z Tábora.

„Pět minut vůbec nehrajeme, nevím proč, čekáme co bude a samozřejmě hned dostaneme gól. To jsem byl už opravdu naštvanej po té první třetině… A pak čtyřicet minut hrajeme parádní hokej. Takže to asi bude někde v těch hlavách. Vykašleme se už na to, co bylo vloni, předloni atd., jednou pro vždy. Furt tady poslouchám, že vloni jsme prohráli tam a tam… Nebuďme sakra podělaní. Kašleme na to a pojďme hrát to, co je letos,“ zlobil se po porážce u Jordánu trenér Michal Konečný.

Soupiska Plamenů

Žďár nad Sázavou má zajímavou posilu. Předešlá dvě kola odchytal gólman Milan Řehoř.
(Foto: Jan Černý, hokejzr.cz)

Lukáš Endál: Věřím, že to bude znovu výjimečný zápas

„Myslím si, že musíme hrát znovu ofenzivní hokej, který jsme předváděli v minulých zápasech,“ má jasno před derby Vysočiny brankář Čeněk Novák, který skvělými zákroky výrazně přispěl k domácímu vítězství nad silným Nymburkem.

„Fanoušci nás táhli kupředu a pomohli nám k prvnímu místu. Věřím, že zápas s Nymburkem byl ideální pozvánkou na Žďár. Mohla by tam být podobná kulisa, jaká byla v minulé sezoně. Věřím, že to bude znovu výjimečný zápas se šťastným koncem pro nás,“ přeje si útočník Lukáš Endál, jenž Nymburk sestřelil hattrickem.

Neváhejte a přijeďte Bruslařům na Bouchalky fandit!

Ti, kteří se v minulé sezoně zúčastnili vlakového výjezdu do Žďáru nad Sázavou, vám určitě řeknou, že to byl nejlepší zápas předešlého soutěžního ročníku. Havlíčkův Brod po vyrovnaném průběhu nakonec získal všechny tři body a před rekordní návštěvou na Bouchalkách slavil sladký triumf 5:2. Elektrizující atmosféra a tuhý boj hokejistů na ledě i mezi fanoušky v hledišti, to pravidelně k prestižním bitvám s Plameny patří! Proto neváhejme a pojďme společně znovu pomoci Bruslařům k vítězství!

Žďár dotahoval marně, Tábor si nejtěsnější náskok pohlídal

Jihočeši naskočili do utkání pořádně hladoví a už za 57 sekund hry radostně zvedali ruce nad hlavu. Mezi kruhy se dostal ke střele v letní přípravě ještě hráč Havlíčkova Brodu Jiří Severa a neomylně vymetl svou ranou šibenici. Ještě v první dvacetiminutovce Kohouti získali dvougólový náskok, když se krásnou individuální akcí prosadil kapitán Jakub Matušík. Plameny se dočkaly brzy důležitého snížení, když v 19. minutě skóroval jejich kanonýr Martin Červenka. Hokejisté od Jordánu si vzali ztracené vedení o dvě branky zpět v úvodu prostřední části, když z dorážky rozjásal ochozy Ladislav Hlaveš. Hosté hráli velmi dobře a brzy se jim povedlo snížit na nejtěsnější rozdíl, když z osy hřiště prostřelil brankáře Nováka na teploměr Michal Kaňka. Tábor už však hubený náskok nepustil a slavil cennou výhru.

znak týmu 3 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Severa (Matušík), 18. Matušík (Hlaveš), 23. Hlaveš (Severa, Seidl) – 19. Červenka (Klíma, Krupka), 26. Kaňka (Střecha). Rozhodčí: Jechoutek – Svoboda, Ovsík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1258. Střely na bránu: 23:21 (9:5, 10:10, 4:6). Třetiny: 2:1, 1:1, 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

HC Tábor: D. Novák (Klestil) – Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Košař, Heršálek, Raiterman – Kellner, Kýhos, Vaniš – Severa, Matušík "C", Seidl – Krätzer, Pechánek, Březina – Blažek

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Vítek, Beneš, Kolda, Smejkal, Klíma – Kunstmüller, Kaňka, Střecha Tomáš, Krupka, Kovářů, Červenka, Gregar, Bureš, Kuřítko, Plachý, Pazourek

Plameny Kohoutům peří nesežehly. Jihočeši vyhráli před svými fanoušky těsně 3:2.
(Foto: Hanka Grundová a Tomáš Danko, hctabor.com)

Broďáci zvládli souboj o čelo tabulky a po obratu udolali Nymburk

První dějství fanoušky v ochozech moc nezahřálo, šancí bylo na obou stranách jako šafránu. Středočeši otevřeli gólový účet zápasu ve 24. minutě, když se povedenou dělovkou z okraje kruhů prosadil při přesilovce obávaný střelec Petr Pýcha. Bruslaři odpověděli na konci druhé třetiny, když Miroslav Třetina přihrál Lukáši Endálovi, jenž se protáhl až před bránu a po blafáku do bekhendu rozjásal Kotlinu. Stejný hráč dokonal obrat ve 49. minutě, když zblízka doklepl kotouč do odkryté brány po špičkové přesilovkové kombinaci a skvostném pasu kapitána Třetiny. A sehrané duo Endál - Třetina si osvědčenou spolupráci ještě jednou zopakovalo, prvně jmenovaný parádní střelou na zadní tyč završil hattrick a poslal svůj tým do čela tabulky.

znak týmu 3 - 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 37. Endál (Třetina, T. Semrád), 49. Endál (Třetina, Voříšek), 54. Endál (Třetina, Lacina) – 24. Pýcha (Dyrynk). Rozhodčí: Tomáš Battěk – Michal Tasch, Jan Pechánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 720. Střely na branku: 41:38. Třetiny: 0:0, 1:1, 2:0. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Panec) – T. Semrád, Bušek, Duben "A", Vala, Mečiar, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Navrátil, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík

NED Hockey Nymburk: Matoušek (Brázdil) – Kříž "A", Loučka, Pýcha, Knesl, M. Novák, Saňa, Rittig – Šimek "C", Josefus, Stehlík, Ječný, Smejkal, Arnošt, Dyrynk, Kuzďas, Čtvrtečka

Bruslaři neudrželi na Bouchalkách dvoubrankové vedení a prohráli

Havlíčkův Brod vstoupil do přípravné odvety lépe. Ve 12. minutě hezky tečoval Voříškovu střelu mimo dosah gólmana David Michálek a na začátku druhé třetiny poslal svůj tým do dvougólového trháku přesnou ranou z levé strany Jakub Lacina. Žďár však rychle odpověděl zásluhou Martina Červenky, jenž se trefil z předbrankového prostoru, a ve 33. minutě se postaral o vyrovnání z dorážky Michal Kaňka. A když v úvodu třetí periody skóroval i Martin Gregar, obrat byl na světě. Srovnat krok sice dokázal svou druhou brankou David Michálek, ale Plamenům vystřelil v 54. minutě vítězství Martin Gregar, který doklepl vyražený kotouč za Novákova záda.

znak týmu 4 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 26. Červenka (Kunstmüller), 33. Kaňka (Kunstmüller, P. Beneš), 42. Gregar (Krupka), 54. Gregar (D. Vítek) – 12. Michálek (Voříšek, M. Semrád), 25. Lacina (Chlubna), 47. Michálek (T. Semrád). Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Zídek. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 248. Třetiny: 0:1, 2:1, 2:1. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Blažíček) – Staněk, P. Beneš, Pleva, Kolda, Rašner, Březka - Kunstmüller, Krupka, Kaňka, Vítek, Nováček, Gregar, Střecha, Kovářů, Červenka, Pazourek, Hron

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Vála, Mečiar, Lacina - Kuchta, Voříšek, Michálek, F. Beneš, Chlubna, Kozlík, Ludvík, Navrátil, Severa

Zatímco přátelský zápas v Kotlině vyhráli Bruslaři, v odvetě se radovaly Plameny.
(Foto: René Rámiš, hokejzr.cz)

Bilance se Žďárem nad Sázavou od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 14
Bilance: 11-0-1-2
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2
Skóre: 60:32

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu