27. 9. 2016 | Ladislav Vácha

Bruslaři jedou poprvé ven, čeká je těžký zápas se silným Táborem

Dvakrát mohli těžit z výhody domácího prostředí, teď se vypraví poprvé na půdu svého druholigového soupeře. Havlíčkobrodští hokejisté z utkání proti Pelhřimovu a Kolínu vytěžili jen dva body, proto si teď budou chtít spravit chuť na ledě silného Tábora. Bruslaři se střetli s Kohouty už v přípravě, u Jordánu padli 4:6 a v Kotlině vyhráli 3:1. Kdo se bude radovat tentokrát? Úvodní buly je na programu ve středu 28. září v 18:00. Průběh zápasu můžete sledovat také na onlajnech.

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ, kvalifikace o 1. ligu (2. místo – nepostoupil)
Trenér: Tomáš Matušík

Sestava z posledního utkání: Klestil (48. D. Novák) - Havran, Hlaveš, Tesař, Kanov, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Kýhos, Vaniš - Březina, Matušík, Seidl - Blažek, Krätzer, Severa (30. - 37. Zayml)
__________________________________________________________________________________

Kohouti v přípravě
David Servis ČB - Tábor 3:1
Tábor – H. Brod 6:4
Tábor – Kobra Praha 5:3
Tábor – David Servis ČB 2:2
Tábor – Č. Budějovice 0:6
Kobra Praha – Tábor 4:3sn
H. Brod – Tábor 3:1

Tábor patří dlouhodobě k nejužší špičce druholigové scény a pravidelně bojuje o postup do 1. ligy. V posledních dvou sezonách pokaždé prošel ošemetným sítem play-off až do kvalifikace o postup do vyšší soutěže, ale v soutěžním ročníku 2014/2015 zde obsadil poslední 3. místo a v předešlém soutěžním období nepostupovou 2. příčku, když slavil na jeho úkor suverénní Frýdek-Místek. O nesporné kvalitě Jihočechů svědčí už to, že v předchozí sezoně skončili v základní části na 2. místě, přičemž se mohli pochlubit nejúdernějším útokem (173 gólů) a společně s prvním Kolínem nejpevnější defenzivou (80 branek). Třikrát přitom nastříleli přes 10 gólů, když v derby vyrabovali jindřichohradecký Vajgar (11:4), doma rozmetli Sokolov (14:2) a před svými fanoušky zostudili i Bílinu (12:1). Ve vyřazovacích bojích proklouzli přes Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou (obě série skončily 3:1 na zápasy).

Kohouti se mohou opřít o silné obsazení svého brankoviště, kde se dělí o místo zkušený Tomáš Klestil a dvaadvacetiletý mladík David Novák. Tým, který si skvěle rozuměl už v minulé sezoně, zůstal z velké části pohromadě. Důležitými pilíři jsou v obraně Ladislav Hlaveš, Luboš Heršálek, Jan Kanov či Martin Havran. V útoku také zůstali kvalitní hokejisté, jmenovat můžeme Jakuba Matušíka, Davida Kellnera, Radka Seidla nebo Marka Vaniše. Velkou posilou je osmadvacetiletý mazák Vladimír Kýhos, jenž naposledy působil v Bílině.

Tábor prožívá hodně těžký začátek nové druholigové sezony. Správně měl mít odehrané už tři soutěžní zápasy, ale obě domácí jihočeská derby s Jindřichovým Hradcem a českobudějovickým David Servisem se nakonec nekonala. Vajgar odřekl úvodní dvě kola kvůli provozně-ekonomickým problémům a nováčka třetí nejvyšší soutěže skolila rozsáhlá marodka. Svěřenci kouče Tomáše Matušíka tak dosud odehráli jen jeden duel, který by nejraději navždy vytěsnili z paměti. Na ledě silného Kolína totiž schytali ostudnou porážku 0:7.

Jediný odehraný zápas v Kolíně. Kohouti měli na neodehraná utkání zatím smůlu.
(Foto: kozel83, rajce.idnes.cz)

Miroslav Třetina: Musíme hrát chytře jako u nás Kolín

„Paradoxně jsem si říkal, že nás konečně čeká venkovní zápas. Myslím si, že právě do Tábora bychom měli jet s taktikou, že to postavíme a budeme hrát přesně tak chytře, jako hrál Kolín. Slibuju si od toho to, že budeme hrát takovou hru, jakou bychom měli hrát, tvořit budou oni a my budeme zkoušet využívat jejich chyby a brejky,“ odhaduje před zápasem v Táboře potenciální vítěznou taktiku havlíčkobrodský kapitán Miroslav Třetina.

Celý rozhovor s Miroslavem Třetinou

Kapitán Miroslav Třetina proti Kolínu zářil. Vstřelil obě brodské branky a vyhrál bitku.

Tábor nastoupí v nových dresech a spustí zajímavou soutěž

První domácí utkání Jihočechů bude mít slavnostní nádech. Fanoušci, kteří jsou na první mistrovský zápas v domácím prostředí, navíc proti atraktivnímu soupeři, určitě hodně nažhavení, se mohou těšit na představení nových dresů Kohoutů v tmavé variantě. Zajímavou novinkou je soutěž Šťastný puk, při níž půjde o to, aby se fanoušci o druhé přestávce po úpravě ledové plochy trefili předem zakoupeným soutěžním pukem co nejblíže středovému bodu pro vhazování. Tři nejúspěšnější soutěžící se mohou těšit na zajímavé ceny.

Kolín si doma udělal z Tábora trhací kalendář, nadělil mu sedmičku

Souboj vítěze a druhého nejlepšího týmu skupiny Západ po základní části z minulé sezony měl nabídnout vyrovnanou podívanou, opak byl však pravdou. Tábor zvládl držet tempo jen v úvodní dvacetiminutovce, kterou po brance Jakuba Semiráda prohrál těsně 0:1. V prostřední části uklidnili Kolín Jan Hanzl a Dominik Zumr, kteří zvýšili na tříbrankový rozdíl. Třetí perioda byla výsledkově nejjednoznačnější, do střelecké listiny se ještě postupně zapsali Martin Barták, Josef Malý, Václav Jankovský a Marek Voženílek, kteří uzavřeli na konečných 7:0. Kohouti si tak domů odvezli pořádný debakl.

znak týmu 7 - 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Semirád (Malý, Kadlec), 26. Hanzl (Zajíc), 38. Zumr (Morkes), 43. Barták (Panna, Krajňák), 45. Malý (Semirád, Zajíc), 48. Jankovský (Zumr, Morkes). 59. Voženílek (Morkes, Jankovský). Rozhodčí: Barek – Huryta, Laczko. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 34:29. Diváci: 688. Třetiny: 1:0, 2:0, 4:0. Průběh utkání: 7:0.

SC Kolín: Sejpal (Koutský) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna – Malý, Kadlec, Semirád – Morkes, Zumr, Jankovský – Pipek, Panna, Krajňák – Jelínek, Černý

HC Tábor: Klestil (48. D. Novák) - Havran, Hlaveš, Tesař, Kanov, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Kýhos, Vaniš - Březina, Matušík, Seidl - Blažek, Krätzer, Severa (30. - 37. Zayml)

Kolín nedal doma Táboru vůbec žádnou šanci. Na cestu mu přibalil sedmigólový příděl.
(Foto: kozel83, rajce.idnes.cz)

Broďáci doma smazali dvoubrankové manko, ale na body nedosáhli

Havlíčkův Brod nezačal domácí zápas proti rozjetému Kolínu vůbec dobře. První důrazné varování zaslal defenzivě Bruslařů Dominik Zumr, na kterého bylo nařízeno trestné střílení. Brankář Čeněk Novák se ale vyznamenal a po zákroku betonem udržel bezbrankový stav. Ten ale potom trval jen chviličku. Kozlové vyšachovali Bruslaře u jejich brány a Martin Krajňák zblízka pohotově zavěsil. A s domácími hokejisty to vypadalo ještě hůře, když se po nádherné přihrávce Petra Morkese dostal do samostatného úniku Václav Jankovský a gólman Novák zasáhl až za brankovou čarou. Parta z Kotliny nesložila zbraně a v prostřední části slavila vyrovnání. Dvakrát zaúřadoval její kapitán Miroslav Třetina, jenž se nejdříve parádně trefil z mezikruží a brodské fanoušky podruhé rozjásal hezkou tečí. Přesilovku Středočechů ale potom využil šikovný mladík Martin Krajňák a nasměroval tak svůj tým k výhře. Zápas ještě okořenila bitka, kterou dvě sekundy před koncem vyhrál Miroslav Třetina, jenž povalil na led Marka Voženílka.

znak týmu 2 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 21. Třetina (Přidal), 26. Třetina (Semrád) – 8. Krajňák (Panna, Pipek), 15. Jankovský (Morkes, Zumr), 30. Krajňák (Pipek, Horyna). Rozhodčí: Tomáš Veselý – Michal Tasch, Jan Pechánek. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 652. Třetiny: 0:2, 2:1, 0:0. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, Kulhánek, Duben "A", Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík

SC Kolín: Koutský (Sejpal) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna – Malý "C", Semirád, Kadlec "A" – Morkes "A", Zumr, Jankovský – Pipek, Krajňák, Panna – Jelínek, Černý

Přátelák s Táborem měl náboj, Brod doma vyhrál o dva góly

Svěřenci trenéra Aleše Tottera naskočili do utkání s velkou chutí a už ve 2. minuty otevřeli gólový účet zápasu. David Kozlík našel hezkou nahrávkou Petra Kuchtu, po jehož ráně zápěstím z kruhu se brankář Klestil natahoval marně. V 17. minutě se znovu havlíčkobrodští fanoušci radovali. Při hře 4 na 4 se na ledě objevilo více volného prostoru, čehož využil střelou z pravé strany Lukáš Endál. Už to vypadalo, že do kabin se půjde za stavu 2:0, ale pouhou sekundu před sirénou rozechvěl z dorážky síťku za Pancovými zády David Blažek. Poslední slovo však patřilo domácím, o jejich vítězství ve vyhroceném duelu rozhodl pohlednou individuální akcí Tomáš Chlubna.

znak týmu 3 - 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Kuchta (Kozlík), 17. Endál, 49. Chlubna (Duben) – 20. Blažek (Pechánek). Rozhodčí: Jan Doležal, Tomáš Kukeně – Tomáš Krejčí, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 8:9, navíc Liška (TAB) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 308. Třetiny: 2:1, 0:0, 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

BK Havlíčkův Brod: Panec (Č. Novák) – T. Semrád, Kulhánek, Duben, Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Michálek, Chlubna – Kuchta, Kozlík, Beneš – Ludvík, Cejpek, Navrátil

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Havran, Hlaveš, Kanov "A", Tesař, Dvořák, Košař, Liška – Kellner, Kýhos, Vaniš – Březina, Matušík "C", Seidl – Blažek, Krätzer, Pechánek – Dudák

Bitvy s Táborem mají vždy říz. Znovu to platilo i v přípravě na ledě Kotliny.

Bilance s Táborem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 20
Bilance: 8-2-3-7
Výsledky: 2:3, 6:0, 5:1, 3:4p, 8:4, 4:2, 1:4, 3:5, 4:3p, 9:0, 3:6, 4:3p, 3:4p, 5:1, 4:5, 5:2, 3:4sn, 8:1, 3:6, 2:6
Skóre: 85:64

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu