25. 9. 2016 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Za Brod se budu rvát do poslední chvíle, hlásí bojovně kapitán Třetina

Bruslaři v sobotu doma hostili Kolín a i když po úvodní dvacetiminutovce prohrávali o dvě branky, dokázali vyrovnat. Kozlové se ale znovu dostali do vedení a svůj nejtěsnější náskok až do závěrečné sirény nepustili, když hráli hodně chytře. „Najezdili jsme asi tisíc kilometrů a bylo to k ničemu, o to je to horší,“ smutnil kapitán Miroslav Třetina, který se postaral o obě trefy svého týmu a pouhé dvě sekundy před koncem zápasu vyhrál pěstní souboj s Markem Voženílkem. (Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Míro, s Kolínem to byl tuhý boj. Nakonec jste prohráli. Jaké jsou tvoje dojmy ze zápasu?
Najezdili jsme asi tisíc kilometrů a bylo to k ničemu, o to je to horší. Máme natrénováno, hodně jezdíme a máme tlak, ale podle mě je to spíš hokej na play-off. Druhá liga je v základní části jiná. Přijel Pelhřimov, který to tady odstojí a udělá bod, přijel Kolín, který hraje chytře, a my jim nedáme góly. Je to přesně jako dnes v první třetině. My máme šance, ale nedáme je, soupeř jede dvakrát sám na bránu a dá z toho dva góly. Rozhodla první třetina, ve které se Kolín dostal do klidu. Budeme asi muset změnit taktiku. Bruslařsky i fyzicky na to máme, ale nedáváme prostě góly.

Jediný náš hráč, který dnes dal góly, jsi byl ty. Jak jsi obě situace viděl ze svého pohledu?
Už si to ani nepamatuju. (směje se) Při prvním gólu Páťa (Patrik Přidal - pozn. red.) parádně vybojoval puk, dostali jsme se dopředu, já jsem si sjel z modré čáry a měl jsem dost času, takže jsem to dal gólmanovi kolem nohy. Při druhém gólu Semiš parádně vystřelil, já jsem do toho dal hokejku a ztečoval jsem to na druhou stranu. To bylo asi jediné štěstí v zápasu, potom se už odráželo všechno jinam.

V jedné pasáži hry bylo hodně vyloučení. Jak jste na to reagovali?
Já jsem byl vyloučený dvakrát a jednou jsme z toho dostali gól. Je to takový trend, že když je vyloučený jeden tým, tak se to kompenzuje i na druhé straně, i když to třeba faul úplně není. Rozhodčí to má ale těžké. Nechci se vymlouvat. Jednou jsem faulovat musel, protože protihráč už mohl jít sám na bránu. Podruhé jsem zvedl protihráči hokejku a on upadl. Rozhodčí to má ale těžké, beru to i z jeho strany. Ta vyloučení prostě jsou, s Pelhřimovem byla taky zbytečná, ale byla na obou stranách. Na to se asi nemůžeme vymlouvat.

Po vyrovnání jste měli navrch a soupeře jste tlačili. Jak moc vás mrzí, že jste ten rozhodující třetí gól nedali vy?
Rozhodlo to, že oni to při přesilovkách dostali na bránu, zatímco my ne. V tu chvíli jsme měli ale obrovský tlak a tam se asi lámal chleba. Ve třetí třetině už hráli chytře a tam už moc šancí nebylo. Tahle pasáž hry asi rozhodla, šancí jsme tam měli opravdu hodně.

Zmínil jsi kolínskou chytrost. Soupeř hrál ve třetí třetině dobře zezadu, dělalo vám to problémy při přechodu do útočného pásma?
Proti Kolínu, který se chytil výhrou 7:0 s Táborem a je teď v laufu, je to těžké. Kdybychom vedli my, tak to hraje do noty nám, protože brejky bychom asi využili. Když budeme hrát proti zkušenému týmu, tak musíme asi naši hru nějak změnit. Pořád tam létáme a létáme, pak propadneme a soupeř jede sám na bránu.

Ke konci zápasu jste zkoušeli hru bez brankáře. Došlo při ní k situaci, kdy nešel čas. Jak moc vás to rozhodilo?
Byla to škoda, protože jsme měli zrovna puk na holi. Kvůli tomu zastavenému času se potom vhazovalo uprostřed hřiště a do brány tak musel jít zpátky Novčus. Pro nás to bylo špatně. Kdyby se čas zastavil ve chvíli, kdy měli puk na holi oni, tak je to zase dobře pro nás. Samozřejmě nám to uškodilo, ale vymlouvat se na to nemůžeme. Už jsme hráli vabank. Je to ale škoda.

Ve středu vás čeká zápas v Táboře. Jak se na tohoto soupeře nejlépe připravit?
Paradoxně jsem si říkal, že nás konečně čeká venkovní zápas. Myslím si, že právě tam bychom měli jet s taktikou, že to postavíme a budeme hrát přesně tak chytře, jako hrál dnes Kolín. Slibuju si od toho to, že budeme hrát takovou hru, jakou bychom měli hrát, tvořit budou oni a my budeme zkoušet využívat jejich chyby a brejky.

Úplně na konci zápasu ses popral. Bylo to od tebe zpestření pro fanoušky?
Jsem kapitán, takže se za Brod budu rvát do poslední chvíle. Je to věc, která třeba tým nakopne do dalšího zápasu. Takhle to beru. Potom jsme si férově podali ruce, tak to má být.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu