24. 9. 2016 | Ladislav Vácha

Proklatá minuta! Starší dorost přišel minimálně o bod na konci zápasu

To je škoda! Starší dorost v pátek večer přivítal na své ledě Mladou Boleslav a chyběl mu jen malinký kousíček k tomu, aby získal cenný bod. Středočeši sice vedli po první třetině 2:0, ale mladí Bruslaři v prostřední části ztrátu smazali. Ve třetí periodě sice šli hosté znovu do vedení, ale domácí opět odpověděli. Minutu a 4 sekundy před koncem však inkasovali počtvrté a na to už nedokázali zareagovat. Za Havlíčkův Brod se trefili Dominik Vacík, který hned při svém prvním startu skóroval, Václav Piskač a Michal Teplý.

Mladá Boleslav začala lépe a brzy se mohla ujmout vedení. Její kapitán Vojtěch Veverka, který ještě v minulé sezoně oblékal havlíčkobrodský dres, se hnal v samostatném úniku sám na bránu, ale gólman Blažek ho skvěle vychytal betonem. Hosté byli dál aktivnější, a i když nevyužili přesilovku po faulu Radima Pejchala, radovali se z vedení chvilku po jejím skončení. Lukáš Kučera našel hezkou křížnou nahrávkou Oscara Flynna, jenž zblízka bleskově vystřelil a ranou nad beton nedal přesunujícímu se brankáři Blažkovi vůbec žádnou šanci. Ještě před koncem první třetiny bylo v táboře Středočechů ještě veseleji a znovu za to mohl obávaný kanonýr Oscar Flynn, jenž z bezprostřední blízkosti dorazil kotouč za Blažkova záda. Třináct sekund před sirénou se nabídla domácím přesilovka, když si za hranicí pravidel pomohl Michal Čermák.

Havlíčkův Brod vyjel do druhé dvacetiminutovky s velkou chutí a díky využité přesilovce snížil na nejtěsnější rozdíl. Postarala se o to třetí lajna, když od Tomáše Kohouta putoval přes Jiřího Přibyla kotouč až na hůl Václava Piskače, jenž v pravém kruhu vykouzlil úchvatnou střelu, jež zapadla k bližší tyčce pod Haasovu vyrážečku. Parta z Kotliny hrála skvěle a hnala se za vyrovnáním, kterého se zaslouženě dočkala. Na modré čáře se opřel do puku mladý obránce Dominik Vacík a hned při svém prvním soutěžním utkání za starší dorost vstřelil důležitý gól, když jeho tvrdá rána zapadla do šibenice. Oba týmy si potom vytvořily slibné šance, ale třetímu gólu byly blíže hokejisté z města automobilů, kteří po nepřehledné skrumáži před brodskou bránou slavili gól, ale podle rozhodčích puk brankovou čáru nepřešel.

Hosté naskočili do třetí periody o poznání lépe a ve 44. minutě si díky další dokonalé kombinaci první pětky vzali zpět ztracené vedení. Od Oscara Flynna přebral kotouč Lukáš Kučera a narýsoval na osu hřiště ideální nahrávku na nepokrytého Martina Nepokoje, jenž z mezikruží skóroval střelou nad Blažkovu vyrážečku. Havlíčkobrodská družina dál bojovala s papírovým favoritem ze všech sil a při hře 4 na 4 se v průběhu 55. minuty dočkala zasloužené odměny. Daniel Polák přihrál Michalu Teplému, který znovu naplno ukázal svou hokejovou genialitu. Vystřihl nádhernou individuální akci, když se prokličkoval až mezi kruhy a v pádu švihem prostřelil překvapeného gólmana Haase. Už to vypadalo, že svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc nerozhodný stav udrží až do třetí sirény, ale Mladou Boleslav spasil její největší tahoun Oscar Flynn, jenž dělovkou z pravého kruhu završil hattrick a svému týmu zajistil zisk cenných tří bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -2 2
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -1 0
David Donda 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -2 4
Tomáš Kohout 0 1 1 -1 0
Matěj Krejčí 0 0 0 -1 0
Tomáš Křehlík 0 0 0 0 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -1 0
Radim Pejchal 0 0 0 -1 2
Václav Piskač 1 0 1 -2 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Daniel Polák 0 1 1 0 2
Jiří Přibyl 0 2 2 1 0
Jakub Rubner 0 0 0 -1 0
Marek Tecl 0 0 0 1 0
Michal Teplý 1 0 1 -1 0
Dominik Vacík 1 0 1 1 0
Pavel Zvěřina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Blažek 60 0 4 40 0 0

Ohlasy k utkání

7. kolo, pátek 23.9.2016 od 13:30
3:4
(0:2, 2:0, 1:2)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 22. Piskač (Přibyl, Kohout), 30. Vacík, 55. Teplý (Polák, Přibyl) – 13. Flynn (Kučera, Křížek), 19. Flynn (Kučera, Křížek), 44. Nepokoj (Kučera, Flynn), 59. Flynn (Foerster, Kučera). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 29:44. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Havl. Brod

Blažek (Folvarský) – D. Vacík, Krejčí, Pejchal, Lachman "A", Polák, Adam, Rubner, Zvěřina – Teplý, Holenda "C", Donda – Křehlík, Tecl, Cachnín – Přibyl "A", Kohout, Piskač – Pokorný

Ml. Boleslav

Haas (V. Marek) – Nepokoj, Horský, Červenka, Jirásek "A", Homolka, Dlabola, Imlauf – Flynn, Křížek, Kučera "A" – Havelka, Foerster, Veverka "C" – Moravčík, Čermák, Novák – Jindra

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu