23. 9. 2016 | Ladislav Vácha

Bruslaře čeká další těžký zápas, v Kotlině přivítají silný Kolín

Havlíčkův Brod vykročil do nové druholigové sezony pravou nohou. V derby Vysočiny sice zdolal Pelhřimov až po samostatných nájezdech, ale vítězný začátek se každopádně počítá. Svěřenci trenéra Aleše Tottera měli teď nečekanou herní přestávku, protože Jindřichův Hradec na poslední chvíli první dvě kola odřekl. Parta z Kotliny se tím ale nebude chtít nechat rozhodit a v sobotu 24. září se pokusí v Kotlině skolit i dalšího soupeře, jímž tentokrát bude silný Kolín. Přijďte Broďáky podpořit, začínáme v 17:00!

SC Kolín

Založen: 30. listopadu 1932
Stadion: Zimní stadion Kolín (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: sckolin.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ, konec ve čtvrtfinále play-off se Žďárem nad Sázavou (2:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Seidl

Sestava z posledního utkání: Sejpal (Koutský) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna – Malý, Kadlec, Semirád – Morkes, Zumr, Jankovský – Pipek, Panna, Krajňák – Jelínek, Černý
__________________________________________________________________________________

Kozlové v přípravě
Kolín - Jablonec n. N. 3:1
Kolín – Žďár n. S. 4:1
Kolín – Vrchlabí 7:0
H. Brod – Kolín 6:1
Kolín – Nymburk 6:5sn
Žďár n. S. – Kolín 2:1
Kolín – H. Brod 4:4
Vrchlabí – Kolín 2:5
Nymburk – Kolín 3:7
Jablonec n. N. – Kolín 3:2

Kolín zvládl úžasně základní část minulé sezony. Své soupeře drtil jako na běžícím pásu a nebylo tak divu, že se vyhříval na úplném čele tabulky západní skupiny. Kozlové se mohli opřít především o skvěle chytající gólmany a spolehlivou defenzivu, jež byla pevná jako skála. Během dlouhodobé fáze inkasovala jen 80 branek, což bylo společně s Táborem jednoznačně nejnižší číslo. Všechny ostatní týmy ze skupiny Západ obdržely přes 100 gólů. O síle Seidlovy party se na vlastní kůži přesvědčili i havlíčkobrodští hokejisté, kteří doma prohráli 1:3 a na půdě soupeře padli kvůli gólu 16 sekund před koncem smolně 2:3. Středočeši překvapivě vypadli už ve čtvrtfinále play-off, když je dokonale překvapil rozjetý Žďár nad Sázavou a postoupil po triumfu 3:2 na zápasy do semifinále.

Hokejisté od řeky Labe by měli patřit znovu k tomu nejlepšímu, co druhá liga nabídne. Většina hráčů v týmu zůstala a nadějně vypadají i posily. Jedničkou mezi tyčemi by měl být znovu třiadvacetiletý gólman Martin Sejpal, který si v předešlém soutěžním ročníku zachytal i v 1. lize za Benátky nad Jizerou. Zůstávají i šikovní obránci Jan Hanzl a Marek Voženílek, útok zřejmě opět potáhnou Petr Morkes, Josef Malý, Jakub Semirád, zkušený matador Jiří Kadlec starší nebo nadějný mladík Ondřej Panna. Kozlové navíc nedávno uzavřeli úzkou spolupráci s extraligovými Pardubicemi, jež bude pro ně nepochybně velkou výhodou.

Kozlové přivítali v úvodním kole nové sezony druholigového nováčka - David Servis České Budějovice. První dějství skončilo bez branek, ale v prostřední části překvapivě úřadovali hosté, kteří se dostali do dvougólového vedení zásluhou Lukáše Summerauera a Jiřího Hanzala. O snížení se sice postaral Tomáš Pipek, ale Dominik Točík a Jiří Hanzal dokonali senzaci. „Největší rozdíl byl v koncovce. Na tom musíme hodně zapracovat. Při tolika šancích je jeden vstřelený gól málo,“ zlobil se trenér Středočechů Jiří Seidl. Kozlové si spravili po nečekané porážce chuť proti Táboru, který před svými fanoušky deklasovali 7:0.

Kolín doma podlehl českobudějovickému David Servisu, ale následně rozstřílel Tábor.
(Foto: kozel83, rajce.idnes.cz)

Musíme hodně bruslit a dohrávat souboje, ví brankář Čeněk Novák

Souboj na ledě i v hledišti. Fanoušci Kolína pořádají výjezd

V Kotlině se dá stejně jako při prvním utkání nové sezony, v němž hostil Havlíčkův Brod krajského rivala z Pelhřimova, čekat znovu bouřlivá atmosféra. Po příznivcích Ledních Medvědů se totiž do domovského stánku Bruslařů chytají i fanoušci Kolína, kteří pořádají autobusový výjezd.

Kolín si doma udělal z Tábora trhací kalendář, nadělil mu sedmičku

Souboj vítěze a druhého nejlepšího týmu skupiny Západ po základní části z minulé sezony měl nabídnout vyrovnanou podívanou, opak byl však pravdou. Tábor zvládl držet tempo jen v úvodní dvacetiminutovce, kterou po brance Jakuba Semiráda prohrál těsně 0:1. V prostřední části uklidnili Kolín Jan Hanzl a Dominik Zumr, kteří zvýšili na tříbrankový rozdíl. Třetí perioda byla výsledkově nejjednoznačnější, do střelecké listiny se ještě postupně zapsali Martin Barták, Josef Malý, Václav Jankovský a Marek Voženílek, kteří uzavřeli na konečných 7:0. Kohouti si tak domů odvezli pořádný debakl.

znak týmu 7 - 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Semirád (Malý, Kadlec), 26. Hanzl (Zajíc), 38. Zumr (Morkes), 43. Barták (Panna, Krajňák), 45. Malý (Semirád, Zajíc), 48. Jankovský (Zumr, Morkes). 59. Voženílek (Morkes, Jankovský). Rozhodčí: Barek – Huryta, Laczko. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 34:29. Diváci: 688. Třetiny: 1:0, 2:0, 4:0. Průběh utkání: 7:0.

SC Kolín: Sejpal (Koutský) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna – Malý, Kadlec, Semirád – Morkes, Zumr, Jankovský – Pipek, Panna, Krajňák – Jelínek, Černý

HC Tábor: Klestil (48. D. Novák) - Havran, Hlaveš, Tesař, Kanov, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Kýhos, Vaniš - Březina, Matušík, Seidl - Blažek, Krätzer, Severa (30. - 37. Zayml)

Kolín nedal doma Táboru vůbec žádnou šanci. Na cestu mu přibalil sedmigólový příděl.
(Foto: kozel83, rajce.idnes.cz)

Bruslaři nakonec první derby zvládli, Medvědy zdolali v nájezdech

Havlíčkův Brod nezačal vůbec dobře a už od 5. minuty s Pelhřimovem prohrával. Při hře 4 na 4 získal Tomáš Plachý puk a narýsoval před brankoviště parádní pas na Miroslava Kopice, který už si věděl rady a prostřelil zblízka brankáře Nováka. Bruslaři se dočkali vyrovnání na konci první třetiny, když Miroslav Třetina přihrál mezi kruhy Lukáši Endálovi, jehož dělovka zapadla přesně k tyčce. Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž vystřelil domácím bonusový bod skvělým bekhendovým blafákem mladík David Michálek.

znak týmu 2 - 1sn znak týmu

Branky a nahrávky: 17. Endál (Třetina), rozh. náj. Michálek – 5. Kopic (Plachý). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Martin Klouda, David Potůček. Vyloučení: 10:8, navíc Chlubna a T. Semrád (oba HBR) OT 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 45:27. Diváci: 774. Třetiny: 1:1, 0:0, 0:0 - 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, Kulhánek, Duben "A", Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Ludvík, Kozlík, Beneš – Chlubna, Cejpek, Navrátil

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Groh (Černý) – Kubát "C", Port, D. Kasalý, Jelínek, Hájek, Srdínko, Adam, Kalenda – Marek Hadrava, F. Kasalý, Martin Hadrava – Bezděk "A", Kopic, Plachý "A" – Doležal, Dupljaku, Vysloužil – Šulák, Kulík, Siřiště

Bonusový bod vystřelil Bruslařům proti Pelhřimovu šikovný mladík David Michálek.

Broďáci neudrželi nadějná vedení a v Kolíně remizovali

Havlíčkův Brod naskočil do venkovní odvety velmi dobře a ve 14. minutě se radoval z vedení, když při svém prvním startu za A-tým se trefil od modré čáry přesně pod břevno obránce David Bušek. Soubor z Kotliny po přestávce rozechvěl síťku za brankářem Koutským hned dvakrát, když se po hezké spolupráci s Lukášem Endálem prosadil Patřik Přidal a tvrdou ranou z osy hřiště uspěl i Filip Beneš. Hosté potom trochu polevili a Kozlové je za to dvakrát rychle potrestali brankami z holí Tomáše Pipka a Martina Černého. Ve 45. minutě poslal Totterovu družinu do dvougólového trháku Tomáš Semrád, jehož dělovka od modré čáry skončila přesně u tyčky. Středočeši ale nesložili zbraně, Jakub Semirád a Petr Morkes se postarali o vyrovnání. Hosté chtěli hrát prodloužení, zatímco domácí rovnou samostatné nájezdy. Proto se už v zápasu dál nepokračovalo..

znak týmu 4 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 24. Pipek (Krajňák), 26. Černý (Horyna, Krajňák), 51. Semerád (Hanzl, Kadlec st.), 59. Morkes (Zumr) – 14. Bušek (Cejpek), 21. Přidal (Endál), 22. Beneš (Lacina, Kozlík), 45. Semrád (Endál). Rozhodčí: Barek – Špringl ml., Špringl st. Vyloučení: 10:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 26:32. Třetiny: 0:1, 2:2, 2:1. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 4:4.

SC Kolín: Koutský (Sejpal) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Březina – Malý, Semirád, Krajňák – Morkes, Zumr, Černý – Pipek, Kadlec st., Kozák – Kadlec ml., Marvánek, Jelínek

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, Bušek, Duben, Vala, Mečiar, Lacina - Přidal, Cejpek, Endál, Severa, Voříšek, Michálek, Kuchta, Kozlík, Beneš, Chlubna, Ludvík, Navrátil

Bruslaři v přípravě doma Kolín rozstříleli 6:1 a venku remizovali 4:4.
(Foto: kozel83, rajce.idnes.cz)

Bilance s Kolínem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 20
Bilance: 10-1-1-0-8
Výsledky: 3:4, 4:3, 6:3, 3:4, 0:4, 2:4, 5:2, 5:1, 0:2, 5:2, 4:3p, 7:3, 3:1, 2:2, 6:2, 0:1, 8:2, 4:2, 1:3, 2:3
Skóre: 70:51

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu