29. 8. 2016 | Ladislav Vácha

Bruslaři vyjedou znovu na svůj led! V Kotlině chtějí zdolat Pelhřimov

Havlíčkův Brod dál pokračuje v ladění formy na nový soutěžní ročník a vyjede už ke svému šestému přátelskému zápasu. V úterý 30. srpna hostí od 18:00 v Kotlině krajského rivala z Pelhřimova, proti němuž bude chtít navázat na nedávnou výhru 4:2 v doupěti Ledních Medvědů. Bruslaři v domácím prostředí během přípravy ještě nezaváhali, přijďte je podpořit! Pokud se na zápas nemůžete osobně dostavit, nemusíte smutnit, protože pro vás budeme znovu komentovat průběh utkání prostřednictvím on-line přenosu.

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Pelhřimov (kapacita 2 660 míst)
Klubové barvy: červená, bílá
Webové stránky klubu: hokejpelhrimov.cz
Umístění v poslední sezóně: 13. místo po ZČ
Trenér: Jan Dvořák

Sestava z posledního utkání: Černý - Kubát, Port, D. Kasalý, Srdínko, Kalenda, Hájek, Jelínek - Marek Hadrava, Martin Hadrava, F. Kasalý, Bezděk, Plachý, Vysloužil, Siřiště, Šulák, Kulík, Dupljaku
__________________________________________________________________________________

Medvědi v přípravě
Pelhřimov - Žďár n. S. 4:3sn
Pelhřimov – J. Hradec 7:1
Pelhřimov – H. Brod. 2:4
J. Hradec – Pelhřimov 1:3

Pelhřimov neprožil v minulé sezoně vůbec dobré období. Z úvodních třinácti kol vybojoval jen deset bodů, když ho trápil především vysoký počet obdržených branek. Hned v prvním zápasu schytali Lední Medvědi potupnou jedenáctku v Klášterci nad Ohří a desítku si přivezli z derby Vysočiny na ledě Žďáru nad Sázavou. Potom sice přišlo velké zlepšení a souboru z Vysočiny se začalo dařit, jenže posledních šest utkání základní části Medvědi ani nedohráli. Tým totiž zasáhla epidemie příušnic, kvůli níž byly všechny zbývající duely Medvědů zkontumovány poměrem 0:5. Výsledkem tak byl pád až na 13. místo tabulky západní skupiny.

Pokud se podíváme na soupisku party pod vedením hlavního trenéra Jana Dvořáka, zjistíme, že Pelhřimov má ve svých řadách celou řadu skvělých hráčů. Na druhou ligu exotickou posilou je šestadvacetiletý brankář Christopher Joseph Groh, který se narodil ve Spojených státech amerických ve městě Cincinnati. U Medvědů se pokusí znovu nastartovat svou hráčskou kariéru. Zatím odchytal dva přátelské zápasy, jeden z nich právě proti Havlíčkovu Brodu. V obraně figuruje čtyřicetiletý matador Jiří Kubát, bývalý Rebel a zároveň hrající asistent trenéra. Zmínit se sluší také útočný bratrský tandem Martin Hadrava - Marek Hadrava, na nějž budou Pelhřimovští znovu hodně spoléhat. Skvělou zprávou je také návrat třicetiletého mazáka Tomáše Plachého, dalšího bývalého hráče Havlíčkova Brodu, který doléčil vleklé a nepříjemné zranění.

Pelhřimovští hokejisté zatím odehráli čtyři přípravná utkání, během nichž si vedli velmi dobře. Hned třikrát opouštěli led v roli vítězů, když doma přetlačili v derby Vysočiny Žďár nad Sázavou 4:3 po samostatných nájezdech, v domácím prostředí rozstříleli Jindřichův Hradec hladce 7:1 a zvládli i odvetu u Vajgaru (3:1). Jedinou dosavadní porážku utrpěli před svými fanoušky proti Havlíčkovu Brodu, jemuž podlehli 2:4. Oba góly Medvědů vstřelil proti Bruslařům Marek Hadrava.

Za Pelhřimov chytá šestadvacetiletý americký gólman Christopher Joseph Groh.
(Foto: Jakub Zábranský, hokejpelhrimov.cz)

Broďáci neudrželi dvoubrankové vedení a v derby s Plameny padli

Havlíčkův Brod začal i odvetu derby Vysočiny na ledě Žďáru nad Sázavou velmi dobře a ve 12. minutě otevřel gólový účet zápasu, když od modré čáry vypálil Luboš Voříšek a hezkou tečí překonal gólmana Slámu David Michálek. A v táboře Bruslařů bylo v prostřední části ještě veseleji, když se prudkou ranou trefil mladý obránce Jakub Lacina. Plameny ale v prostřední části dvoubrankové manko smazaly, když se prosadili Martin Červenka a Michal Kaňka, a na začátku třetí periody po přesném zásahu Martina Gregara dokonaly obrat. Zblízka potom sice vyrovnal svou druhou brankou v utkání havlíčkobrodský šikula David Michálek, ale o vítězství Žďáru nad Sázavou rozhodl v 54. minutě Martin Gregar.

znak týmu 4 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 26. Červenka (Kunstmüller), 33. Kaňka (Kunstmüller, P. Beneš), 42. Gregar (Krupka), 54. Gregar (D. Vítek) – 12. Michálek (Voříšek, M. Semrád), 25. Lacina (Chlubna), 47. Michálek (T. Semrád). Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Zídek. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 248. Třetiny: 0:1, 2:1, 2:1. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Blažíček) – Staněk, P. Beneš, Pleva, Kolda, Rašner, Březka - Kunstmüller, Krupka, Kaňka, Vítek, Nováček, Gregar, Střecha, Kovářů, Červenka, Pazourek, Hron

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Vála, Mečiar, Lacina - Kuchta, Voříšek, Michálek, F. Beneš, Chlubna, Kozlík, Ludvík, Navrátil, Severa

Šikovný mladík David Michálek se rozstřílel. Na Bouchalkách se trefil hned dvakrát!.
(Foto: René Rámiš, hokejzr.cz)

Bruslaři předvedli skvělý obrat a v Pelhřimově vyhráli

Totterova družina mohla jít do vedení ve 14. minutě, ale Tomáš Mečiar a po něm i Petr Kuchta ztroskotali na skvělém brankáři Grohovi. Když už se oba soupeři chystali pomalu do kabin, našel Martin Hadrava nahrávkou zpoza brány Marka Hadravu, který se zblízka nemýlil. Hosté smazali nejtěsnější ztrátu zásluhou důrazu a dobré mušky Jiřího Severy, po čemž se šťastně trefil díky smolné teči pelhřimovského Votápka i Tomáš Chlubna. Havlíčkův Brod ve třetím dějství odskočil při přesilovce na rozdíl tří branek, když se poprvé za A-tým zapsal do střelecké listiny talentovaný mladík David Michálek. O odpověď se sice postaral Marek Hadrava, ale poslední slovo patřilo Davidu Valovi, jenž vypustil z mezikruží nechytatelnou švihovku.

znak týmu 2 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 20. Marek Hadrava (Martin Hadrava), 51. Marek Hadrava (Filip Kasalý) – 23. Severa (Chlubna, Ludvík), 31. Chlubna, 48. Michálek (Kuchta, Semrád), 58. Vala (Voříšek). Rozhodčí: Jílek – Lhotský, Klouček. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 174. Třetiny: 1:0, 0:2, 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Groh – Kubát, Port, D. Kasalý, Srdínko, Adam, Benýšek, Kalenda, Kůrka, Dupljaku, Šulák, Votápek, F. Kasalý, Vysloužil, Klaga, Kopic, Pinkowski, Martin Hadrava, Marek Hadrava, Bezděk, Vantuch

BK Havlíčkův Brod: Novák - Kulhánek, T. Semrád, Lacina, Vala, Mečiar, Šíma - Kuchta, Voříšek, Michálek - Beneš, Kozlík, Navrátil - Severa, Ludvík, Chlubna

Čeněk Novák bojuje s Michaelem Pancem o post jedničky. U Medvědů vychytal výhru.

Bilance s Pelhřimovem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 12
Bilance: 8-0-1-0-3
Výsledky: 5:2, 8:2, 2:1, 3:1, 3:4, 1:1, 1:4, 2:1, 4:0, 3:2, 4:3, 2:3
Skóre: 38:24

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu