22. 8. 2016 | Ladislav Vácha

Bruslaři po dvou výhrách přivítají stoprocentní Kolín. Zastaví ho?

Havlíčkobrodští hokejisté před sebou mají čtvrtý přátelský zápas, přičemž se podruhé představí na svém ledě. Ze tří utkání zatím padli jen v Táboře, doma si poradili se Žďárem nad Sázavou a vyloupit se jim povedlo i doupě pelhřimovských Medvědů. Nyní je čeká Kolín, nesmírně silný soupeř, jenž je zatím v přípravě stoprocentní a s Bruslaři neztratil v minulé sezoně ani jeden bod. Kdo se bude radovat tentokrát? Úvodní vhazování je na programu v úterý 23. srpna v 18:00 na ledě Kotliny, přijďte Broďáky v co nejhojnějším počtu podpořit! Průběh zápasu můžete sledovat i prostřednictvím tradičního on-line přenosu.

SC Kolín

Založen: 30. listopadu 1932
Stadion: Zimní stadion Kolín (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: sckolin.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ, konec ve čtvrtfinále play-off se Žďárem nad Sázavou (2:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Seidl

Sestava z posledního utkání: Sejpal – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Březina, Havelka – Malý, Krajňák, Semirád – Morkes, Zumr, Panna – Pipek, Kadlec st., Kozák – Jelínek, Marvánek, Krumpholc
__________________________________________________________________________________

Kozlové v přípravě
Kolín - Jablonec n. N. 3:1
Kolín – Žďár n. S. 4:1
Kolín – Vrchlabí 7:0

Kolín zvládl úžasně základní část minulé sezony. Své soupeře drtil jako na běžícím pásu a nebylo tak divu, že se vyhříval na úplném čele tabulky západní skupiny. Kozlové se mohli opřít především o skvěle chytající gólmany a spolehlivou defenzivu, jež byla pevná jako skála. Během dlouhodobé fáze inkasovala jen 80 branek, což bylo společně s Táborem jednoznačně nejnižší číslo. Všechny ostatní týmy ze skupiny Západ obdržely přes 100 gólů. O síle Seidlovy party se na vlastní kůži přesvědčili i havlíčkobrodští hokejisté, kteří doma prohráli 1:3 a na půdě soupeře padli kvůli gólu 16 sekund před koncem smolně 2:3. Středočeši překvapivě vypadli už ve čtvrtfinále play-off, když je dokonale překvapil rozjetý Žďár nad Sázavou a postoupil po triumfu 3:2 na zápasy do semifinále.

Hokejisté od řeky Labe by měli patřit znovu k tomu nejlepšímu, co druhá liga nabídne. Většina hráčů v týmu zůstala a nadějně vypadají i posily. Jedničkou mezi tyčemi by měl být znovu třiadvacetiletý gólman Martin Sejpal, který si v předešlém soutěžním ročníku zachytal i v 1. lize za Benátky nad Jizerou. Zůstávají i šikovní obránci Jan Hanzl a Marek Voženílek, útok zřejmě opět potáhnou Petr Morkes, Josef Malý, Jakub Semirád, zkušený matador Jiří Kadlec starší nebo nadějný mladík Ondřej Panna. Kozlové navíc nedávno uzavřeli úzkou spolupráci s extraligovými Pardubicemi, jež bude pro ně nepochybně velkou výhodou.

Kouč Jiří Seidl zatím může být s výkony svých svěřenců v přípravě nadmíru spokojený. Středočeši v prvním přátelském utkání zdolali Jablonec nad Nisou 3:1, když se dvěma brankami blýskl mladík Denis Kusý, který nastupoval v minulých sezonách za mládež Pardubic. Vzápětí si Kolín vyšlápl i na Žďár nad Sázavou, svého přemožitele z play-off, jejž porazil přesvědčivě 4:1. Naposledy odehrál svůj nejlepší zápas v přípravě a Vrchlabí smetl suverénně 7:0, když se hattrickem zaskvěl Jiří Kadlec starší.

Kolín v kutnohorském azylu naposledy nelítostně smetl Vrchlabí vysoko 7:0.
(Foto: kozel83, rajce.idnes.cz)

Bruslaři předvedli skvělý obrat a v Pelhřimově vyhráli

Totterova družina mohla jít do vedení ve 14. minutě, ale Tomáš Mečiar a po něm i Petr Kuchta ztroskotali na skvělém brankáři Grohovi. Když už se oba soupeři chystali pomalu do kabin, našel Martin Hadrava nahrávkou zpoza brány Marka Hadravu, který se zblízka nemýlil. Hosté smazali nejtěsnější ztrátu zásluhou důrazu a dobré mušky Jiřího Severy, po čemž se šťastně trefil díky smolné teči pelhřimovského Votápka i Tomáš Chlubna. Havlíčkův Brod ve třetím dějství odskočil při přesilovce na rozdíl tří branek, když se poprvé za A-tým zapsal do střelecké listiny talentovaný mladík David Michálek. O odpověď se sice postaral Marek Hadrava, ale poslední slovo patřilo Davidu Valovi, jenž vypustil z mezikruží nechytatelnou švihovku.

znak týmu 2 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 20. Marek Hadrava (Martin Hadrava), 51. Marek Hadrava (Filip Kasalý) – 23. Severa (Chlubna, Ludvík), 31. Chlubna, 48. Michálek (Kuchta, Semrád), 58. Vala (Voříšek). Rozhodčí: Jílek – Lhotský, Klouček. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 174. Třetiny: 1:0, 0:2, 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Groh – Kubát, Port, D. Kasalý, Srdínko, Adam, Benýšek, Kalenda, Kůrka, Dupljaku, Šulák, Votápek, F. Kasalý, Vysloužil, Klaga, Kopic, Pinkowski, Martin Hadrava, Marek Hadrava, Bezděk, Vantuch

BK Havlíčkův Brod: Novák - Kulhánek, T. Semrád, Lacina, Vala, Mečiar, Šíma - Kuchta, Voříšek, Michálek - Beneš, Kozlík, Navrátil - Severa, Ludvík, Chlubna

David Michálek se trefil v Pelhřimově při přesilovce. Byl to jeho první gól v áčku.

Brod přišel o vedení a po gólu 16 sekund před koncem nebodoval

Bruslaři mohli jít do vedení v úvodní dvacetiminutovce při přesilovce, ale sehráli ji naprosto katastrofálně. Nejenže brankáře Sejpala v podstatě vůbec neohrozili, ale pláchl jim do samostatného úniku Jakub Semirád a propálil brankáře Nováka. Soubor z Kotliny se dočkal vyrovnání na začátku 2. půlky zápasu, když Kirill Vlasov narýsoval nádherný pas před brankoviště na Jevgenije Kondratěva, jenž pohodlně zametl puk do odkryté brány. A brzy bylo v brodském táboře ještě veseleji, když po nahrávce Davida Kozlíka důrazně dostrkal puk do sítě Petr Kuchta. Kozlové ve třetí periodě nejdříve vyrovnali zásluhou Petra Morkese a hosty dokonale dorazil brankou pouhých 16 sekund před sirénou Josef Malý.

znak týmu 3 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 13. Semirád (Hanzl), 45. Morkes (Skokan, Hanzl), 60. Malý (Veselý) – 31. Kondratěv (Vlasov), 36. Kuchta (Kozlík). Rozhodčí: Horinek – Pechánek, Špringl. Vyloučení: 5:6, navíc Zumr (KOL) 5 + OK, Kondratěv (HBR) 10 min OT. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 894. Třetiny: 1:0, 0:2, 2:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

SC Kolín: Sejpal (Moravec) – Pácal, Hanzl, Skokan, Voženílek, Březina, Barták – Veselý, Semirád, Malý "C" – Jankovský, Zumr, Morkes "A" – J. Kadlec ml., J. Kadlec st. "A", Ježek – Hlavatý, A. Jelínek, Navrátil

BK Havlíčkův Brod: Novák (Dusík) – Duben "A", Lacina, Vala, Kolda, Kořínek, Loginovskij, Kulhánek – Chlubna, Kondratěv, Vlasov, Přidal, Třetina "C", Endál "A", Kuchta, Kozlík, Ludvík, Hlídek, Cejpek, J. Jelínek

(Video: Petr Koděra)

Bilance s Kolínem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 20
Bilance: 10-1-1-0-8
Výsledky: 3:4, 4:3, 6:3, 3:4, 0:4, 2:4, 5:2, 5:1, 0:2, 5:2, 4:3p, 7:3, 3:1, 2:2, 6:2, 0:1, 8:2, 4:2, 1:3, 2:3
Skóre: 70:51

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu