18. 5. 2016 | Ladislav Vácha

FOTO a VIDEO: Bruslaři zahájili letní přípravu, trénovali v Jihlavě

Havlíčkobrodští hokejisté nechtějí nic ponechat náhodě a 16. května zahájili na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě letní přípravu. Nezvykle brzy naskočili na led, kde už absolvovali dva tréninky. Chtějí se co nejrychleji sžít s hrací plochou, proto se zatím zaměřují hlavně na bruslení. „Je super, že můžeme využívat led v Jihlavě. Měli jsme teď dva úvodní tréninky na zapracování,“ pochvaluje si hlavní trenér Aleš Totter. V přípravě se objeví hned několik nových tváří. Zkušený brankář Michael Panec, obránci Ondřej Šíma a Tomáš Mečiar, a útočníci Jakub Suchan, Filip Navrátil, Martin Záhora a Miroslav Bednář.

První dva tréninky vedl kouč Ondřej Smrž, který je specialistou na bruslení a hokejové dovednosti. Hráči si tak vyzkoušeli netradiční cvičení, při nichž se pořádně zapotili. Není však pochyb o tom, že pro tým to byl velký přínos. „Tréninky na ledě budu mít normálně na starosti já, na suchu budou tým připravovat Láďa Fixa a Kuba Kořínek,“ vysvětlil rozdělení kompetencí trenér Aleš Totter.

Z obvyklých článků havlíčkobrodské sestavy se na ledě zatím neobjevili útočníci Miroslav Třetina, Petr Kuchta a Patrik Přidal. „Míra Třetina a Petr Kuchta se potřebují doléčit, nechceme riskovat. Kuchta měl problémy s kotníkem, přibližně za dva týdny by se měl zapojit do přípravy, stejně jako Třetina. Patrik Přidal se k nám přidá už v pondělí,“ objasnil šéf brodské střídačky.

V Jihlavě naskočili do akce hned čtyři gólmani. Stálici Čeňka Nováka doplnili Michael Panec, posila z Písku, a brankáři z mládeže Miroslav Hanák a Martin Holata. „Jirka Zvolánek se vrátil do Světlé nad Sázavou. Do sezony počítáme s vyrovnanou brankářskou dvojicí Čeněk Novák - Michael Panec,“ hlásí Totter.

A ptáte se, co říkají na rychlý nástup na led samotní hokejisté? „Myslím si, že je dobré chodit v létě na led. Je to zpestření. Člověk si akorát musí zvyknout hned od začátku letní přípravy na jiný pohyb,“ říká miláček brodských fanoušků Lukáš Endál, který byl na obou trénincích nejzkušenějším hráčem, protože Miroslav Třetina ještě léčí zranění a Miroslav Duben se připravuje individuálně.

Kromě brankáře Pance se počítá i s dalšími novými tvářemi. Obranné řady vyztuží Ondřej Šíma, jenž přichází ze Světlé nad Sázavou, a Tomáš Mečiar, působící během minulé sezony ve Francii. Do útoku naskočí mladíci Jakub Suchan, který patřil k oporám Písku, Martin Záhora, jenž nastupoval za Jindřichův Hradec, Filip Navrátil z Kolína a Miroslav Bednář ze Třebíče.

Už zítra se můžete těšit na rozhovor s Lukášem Endálem a na pátek připravujeme interview s hlavním koučem Alešem Totterem!

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu