28. 2. 2016 | Ladislav Vácha

Juniorka doplatila na neproměňování šancí a doma schytala od Velkých Popovic šestku

Juniorka chtěla doma uspět a oplatit porážku Velkých Popovicím. Ke splnění svého cíle vykročila pravou nohou a ujala se vedení zásluhou Dominika Suchého, ale potom doplatila na spoustu zahozených šancí a velkou nedisciplinovanost. Středočeši v úvodní dvacetiminutovce vyrovnali a nakonec vyhráli 6:3. Zbývající dvě branky Havlíčkova Brodu vstřelili Michal Přibyl a Jan Jelínek.

Bruslaři začali skvěle a vypracovali si několik slibných šancí. Sice je nevyužili, ale nemuselo je to tolik mrzet. V 16. minutě se natlačili důrazně před brankoviště a kotouč za gólmana Sováka dopravil z dorážky obránce Dominik Suchý. Už to vypadalo, že na tomto stavu se do první sirény nic nezmění, ale Jakub Tabašek nahrál v poslední minutě Jakubu Teršípovi, který odrazem o brankovou konstrukci trochu šťastně prostřelil brankáře Hanáka.

Havlíčkův Brod byl v prostřední části jednoznačně lepší a trpělivě bušil do obranného bloku svého soupeře. Vypracoval si spoustu vyložených šancí, ale s jejich proměňováním byl hodně na štíru. A aby toho nebylo málo, při přesilovce udělal znovu chybu a hosté ji tentokrát potrestali. Středočeši se řítili sami dva na gólmana Hanáka, kterému nedal rychlou střelou šanci Jan Kolář. Soubor z Kotliny potom zahodil další tutovky a stihl ho za to krutý trest. Michal Honc nabil na pravou stranu Jakubu Teršípovi, jenž skóroval svižnou zápěstní ranou. Tresty na 5 minut plus do konce utkání potom vyfasovali z tábora domácích Jakub Lacina a Dušan Mendl.

Havlíčkův Brod se v dlouhém a nepříjemném oslabení dlouho úspěšně bránili, ale nakonec se střelecky prosadil Jakub Teršíp, který završil svůj hattrick. Už hodně zaskočení domácí schytali brzy další tvrdý úder, když si ze strany sjel na osu hřiště Jan Kolář a střelou na lapačku překonal brankáře Hanáka. Broďáci vykřesali jiskřičku naděje v 53. minutě, když se puku chopil mezi kruhy Michal Přibyl a skvostnou dělovkou zavěsil pod víko. Velké Popovice se dočkaly při hře 4 na 4, když ránu Michala Honce vyrazil brankář Hanák před sebe, ale z pohotové dorážky hned uspěl Radan Krch. Havlíčkobrodská družina už se zmohla jen na kosmetickou úpravu konečného stavu, když se v poslední minutě zápasu trefil z mezikruží Jan Jelínek.

Více podrobností najdete v podrobném textovém on-line přenosu ZDE.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 0
David Hubert 0 1 1 0 0
Jan Jelínek 1 0 1 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 2
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Lukáš Křížek 0 0 0 0 2
Jakub Lacina 0 0 0 0 27
Jan Lobo 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 25
Lukáš Motl 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 2 2 0 2
Michal Přibyl 1 1 2 0 0
Dominik Suchý 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Hanák 60 0 6 27 0 0

Ohlasy k utkání

34. kolo, neděle 28.2.2016 od  
3:6
(1:1, 0:2, 2:3)
Havl. Brod - Vel. Popovice
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Suchý (Přibyl, Polák), 53. Přibyl (Hubert, Polák), 60. Jelínek – 20. Teršíp (Tabašek, Černý), 33. Kolář, 38. Teršíp (Honc), 42. Teršíp (Krch), 48. Kolář, 56. Krch (Honc). Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 4:7, navíc Lacina 5 + OK [SEK], Mendl 5 + OK [KOL] - Sovák 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 52. Střely na branku: 48:27. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6.

Sestavy

Havl. Brod

Hanák (Adam) – Lacina, Lobo, Mendl, Suchý, Kopic, Benák – Hubert, Jelínek, Kraučuk, Křížek, Motl, Polák, Přibyl, Hendrych

Vel. Popovice

Sovák – Klička, Bartl, Krch, Černý, Havelka, Teršíp, Honc, Morava, Tabašek, Zelený, Vít, Sup, Kolář, Mušo

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu