29. 1. 2011 | Miroslav Fantal

Zohorna: Zápas rozhodla naše nevyužitá dvojnásobná přesilovka

Hokejisté Havlíčkova Brodu se v jednačtyřicátém kole představili na půdě čtvrté Olomouce. V zápase, ve kterém hosté poprvé v sezóně nasadili mezi tři tyče Roberta Slipčenka, měli více ze hry Hanáci, kteří po zásluze porazili svého soupeře 3:1. I přes to ale měla družina trenéra Nováka bodový zisk na dosah. „Rozhodla nevyužitá přesilovka proti třem,“ věděl důvod neúspěchu Hynek Zohorna.

Utkání pro Havlíčkův Brod nezačalo vůbec dobře. Už po osmasedmdesáti sekundách se dostal do úniku domácí Haluza a střelou nad vyrážečku otevřel skóre. „Kotouč se nějak zvláštně odrazil domácímu hráči přímo do jízdy, který si v nájezdu poradil s našim brankářem. Byla to hodně smolná branka,“ řekl po utkání Hynek Zohorna.

Právě útočník Rebelu v deváté minutě zařídil vyrovnání. „Marian Morava nahazoval na olomouckou branku puk. Ten šel ale mimo a odrazil se od zadního mantinelu přímo na moji hůl. Gólman se nestihl přesunout, takže jsem to dával do prázdné,“ popsal jediný gólový moment svých barev.

Už předtím ale mělo mužstvo trenéra Nováka, jenž utkání prožíval jako vždy velmi emotivně, obrovskou šanci na zkorigování. Hanáci totiž vlastní nedisciplinovaností nabídli soupeři dvouminutovou přesilovku proti třem.

Hráči Rebelu ale úplně propadli a k ohrožení Žigárdyho klece se téměř nedostali. „Tahali jsme zbytečně puky, nedokázali jsme si rozdat přihrávky. Ani jsme moc nestříleli. V přesilovce 5 na 3 by to mělo na bránu jenom lítat,“ řekl zklamaně dvacetiletý forvard, který si v minulosti vyzkoušel i reprezentační dres.

„Je to obrovská škoda, protože jsme měli téměř dvě dvojnásobné přesilovky. Tohle rozhodlo zápas,“ doplnil.

Hokejisté Havlíčkova Brodu, které do Olomouce přijela podporovat asi čtyřicítka věrných fanoušků, se tak na Vysočinu vraceli bez bodového zisku. „Od začátku utkání jsme nehráli dobře. Často jsme se připravovali o výhodnou pozici vlastními fauly. Rozhodčí v zápase hodně vylučoval, čímž se zápas kouskoval. Chybělo nám i trochu štěstí,“ zhodnotil zápas hráč nosící dvacítku.

Rebel tak stále okupuje sedmou příčku, která je při předpokládaném postupu do čtvrtfinále může poslat proti silnému Chomutovu. I proto se mužstvo z Vysočiny bude chtít v závěru nadstavbové části vyhoupnout výš. V tom by mohla pomoci i dvě následující utkání, ve kterých zavítají do Kotliny hráči Berouna a Znojma.

„Budou to pro nás nesmírně důležitá utkání. Hrajeme před domácím publikem, takže musíme sebrat všechny body,“ přemýšlel Zohorna o následujícím programu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu