22. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Do Brodu míří Děčín. Losovat se budou lístky na koncert TEAMu!

Havlíčkův Brod se představí znovu v Kotlině! Po naprosto suverénním triumfu v Bílině, jíž nasázel hned třináct branek, se pokusí prodloužit svou vítěznou sérii už na šest zápasů v řadě proti předposlednímu Děčínu. Bruslaři sice budou velkým favoritem, ale soupeře nesmí v žádném případě podcenit. V prvním vzájemném utkání s Brodem získali Severočeši na svém ledě bod a v poslední době často bodují, což se jim naposledy povedlo i na půdě silného Písku. Utkání, které začne v sobotu 23. ledna od 17:00, si určitě nenechte ujít, losovat se budou i dvě volné vstupenky na květnový koncert slovenské skupiny TEAM! (Foto: Miroslav Zdražil, hcdecin.cz)

HC Děčín

Založení klubu: 1945
Stadion: Zimní stadion Děčín (kapacita 5 100 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hcdecin.cz
Umístění v poslední sezóně: 8. místo po ZČ, čtvrtfinále play-off (porážka s Kobrou Praha 2:3 na zápasy)
Trenér: Jan Havlíček

Sestava z posledního utkání: Lavinger (Šticha) – Molnár, Hříbal, Kaltenböck, Zdvořáček, Vaněk, T. Procházka, Chmel – Kment, Hašek, Volráb, Vacek, Vykouk, Oliverius, Zika, Faigl, Buďa, Patzelt, Chovanec, Brandejský, Sýkora
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Děčín

znak týmu znak týmu
14-2-1-11 bilance 6-1-3-18
8., 47 bodů umístění 17., 23 bodů
102:93 skóre 96:152
13:4 (Bílina, venku) nejvyšší výhra 9:5 (Písek, doma)
1:11 (Písek, venku) nejvyšší prohra 3:12 (Žďár nad Sázavou, venku)
Lukáš Endál – 42 bodů (19+23) nejproduktivnější hráč Michal Oliverius – 29 bodů (8+21)
Lukáš Endál – 19 gólů nejlepší střelec Tomáš Faigl – 14 gólů
Lukáš Endál – 23 asistencí nejlepší nahrávač Michal Oliverius – 21 asistencí
David Vala – 14 bodů (2+12) nejproduktivnější obránce Radomír Vaněk – 12 bodů (2+10)
Čeněk Novák 2,67 (18 zápasů)
Jiří Zvolánek 3,29 (7 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Lukáš Lavinger 4,76 (20 zápasů)
Marek Šticha 6,28 (9 zápasů)
Petr Kácha 8,57 (2 zápasy)
Martin Volke 5,54 (1 zápas)

Nepostradatelná jednička. Tou je v děčínském brankovišti gólman Lukáš Lavinger.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Děčín se od začátku trápí, po dlouhé době měnil i trenéry

Severočeši prožili hororový začátek soutěže, když z úvodních sedmi kol vyválčili pouhé dva bodíky, když doma přetlačili v prodloužení akorát Žďár nad Sázavou. Vzápětí se však obdivuhodně vzpamatovali a z pěti utkání hned čtyřikrát bodovali. Na svém ledě udolali Klášterec nad Ohří a překvapivě i Písek, venku vyrabovali aktuálně poslední Jindřichův Hradec. Cenný bod před svými fanoušky urvali i proti Havlíčkovu Brodu, jemuž podlehli až v samostatných nájezdech. Jenže Medvědi znovu zabředli do krize, jež vyústila až ke změně na trenérském postu. Po dlouhé době tým opustili Karel Chládek a Radek Hron, které nahradili Jan Havlíček s asistenty Ondřejem Michálkem a Jiřím Štverákem. Vedení klubu se povedlo přivést i několik posil, hlavně formou střídavých startů. A pozitivní efekt se v poslední době dostavil, Děčín vyhrál v Klášterci nad Ohří a poradil si i s Jindřichovým Hradcem, bod vytěžil se Sokolovem a v Písku.

Mezi tyčemi se těší největší důvěře brankář Lukáš Lavinger, jenž odchytal dvacet utkání. Záda mu nejčastěji kryje Marek Šticha, který si připsal devět startů. Dvakrát nastoupil Petr Kácha a jednou zkušený Martin Volke. Obránci si nevedou vůbec špatně a daří se jim bodovat. Nejlepší je v této činnosti Radomír Staněk (2+10), kterého následují Jan Kaltenböck (3+3) či Jan Havlíček (2+4). Útok táhne sedmatřicetiletý kapitán a nejproduktivnější hráč týmu Michal Oliverius (8+21), nejlepším střelcem týmu je Tomáš Faigl (14+8) a přes dvacet bodů má i zkušený Daniel Volráb (10+11), za nímž najdeme ostříleného Jaroslava Haška (7+12).

Hokejisté ze severu Čech doma zvládli důležitý zápas, v němž přehráli poslední Jindřichův Hradec 6:3. „Nebylo to jednoznačné vítězství. Jindřichův Hradec hrál velmi dobře a nám se moc nedaří. Chtěli jsme hrát hodně odzadu, což se nám dařilo, a ve třetí třetině nám tam něco napadalo,“ oddechl si trenér a sportovní manažer Jan Havlíček. „Sice dáváme v poslední době docela hodně gólů, ale také jich hodně dostáváme. Na obranné hře musíme určitě zapracovat,“ ví kouč, kde tlačí jeho tým pata.

Soupiska Děčína

Nejproduktivnějším Medvědem je zkušený sedmatřicetiletý kapitán Michal Oliverius.
(Petr Kraus, fotokraus.cz)

Děčín předvedl v Písku dobrý výkon a odvezl si bod

Písek měl raketová nástup do utkání a už na konci 2. minuty ho z dorážky poslal do vedení Tomáš Růžička. Medvědi však brzy vyrovnali, když se nádhernou ranou z kruhu prosadil Milan Buďa. Domácím se ale první dvacetiminutovka povedla lépe, Josef Urbanec a Filip Vlček překlopili pomyslné misky vah zpět na jejich stranu. První půlka druhé třetiny patřila Děčínu, na gól kapitána Michala Oliveriuse navázal Lukáš Zika a upravil na 3:3.

Severočeši však potom trestuhodně zaspali a před druhou přestávkou znovu prohrávali o dvě branky, když si ideálně srovnali mířidla Filip Vlček a Jan Sýbek. Děčín se o přestávce neskutečně zmátořil a ve třetí periodě jednoznačně úřadoval. Jiří Brandejský s Jaroslavem Haškem zajistili vyrovnání a Martin Patzelt dokonce obrat! Jihočeši v závěru vyrovnali díky Václavu Škopkovi a v samostatných nájezdech jim vystřelil bonusový bod Jan Sýbek.

znak týmu 7 – 6sn znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Růžička (Pašek, Ferebauer). 8. Urbanec (Vlček). 10. Vlček. 37. Vlček (Urbanec). 38. Sýbek (Novák, Bernad). 57. Škopek (Pavlíček, Urbanec), rozh. náj. Sýbek – 5. Buďa (Patzelt). 22. Faigl (Patzelt). 27. Zika (Brandejský). 45. Brandejský (Sýkora, Vaněk). 47. Hašek (Patzelt, Faigl). 51. Patzelt (Faigl, Kaltenböck). Rozhodčí: Jechoutek – Vavruška, Oudes. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 615. Třetiny: 3:1, 2:2, 1:3 - 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:6, 6:6, 7:6.

IHC Písek: Panec (Pipek) – P. Procházka, Jirků, Hřebíček, Koutenský, Škopek, Pavlíček – Bernad, Vlček, Sýbek, Urbanec, Slavík, Ferebauer, Pašek, Růžička, Novák, Duchoň

HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Molnár, Hříbal, Kaltenböck, Zdvořáček, Vaněk, T. Procházka, Chmel – Kment, Hašek, Volráb, Vacek, Vykouk, Oliverius, Zika, Faigl, Buďa, Patzelt, Chovanec, Brandejský, Sýkora

Minulé zápasy Děčína

SC Kolín – HC Děčín 6:2
HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 6:9
HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Děčín 7:5
HC Děčín – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 6:3
IHC Písek – HC Děčín 7:6sn

Všechny zápasy


Děčín vytěžil z prvního vzájemného zápasu doma cenný bod, padl až v nájezdech.
(Foto: Miroslav Zdražil, hcdecin.cz)

Brod má nejlepší formu, vyhrál už pětkrát za sebou!

Neuvěřitelný válec. Havlíčkův Brod se může v poslední době pochlubit bilancí, kterou nemá žádný z jeho soupeřů. Soubor z Kotliny vyhrál už pětkrát v řadě, a to za plný bodový zisk! Po Jindřichovu Hradci, Řisutech, Klatovech a Trutnovu to ve středu odnesla na svém ledě i Bílina, a to hodně bolestivě! Bruslaři hráli v neuvěřitelné pohodě, nasázeli soupeři 13 branek a radovali se z dosud nejvyšší výhry v této sezoně. Dalším pozitivem je to, že Bruslaři překonali hranici sta vstřelených gólů v tomto soutěžním ročníku a svou premiérovou trefu zaznamenal obránce Josef Kolda, jenž mířil přesně hned dvakrát. Nyní se pokusí havlíčkobrodská družina potvrdit velkou pohodu z předešlých utkání před svými fanoušky, kde bude v roli velkého papírového favorita hostit předposlední Děčín.

„Samozřejmě, jsme rádi, že máme pětizápasovou vítěznou sérii. Musíme si ale udržet zdravou pokoru a respekt. Nesmíme si myslet, že všechno půjde samo. I dneska jsme v některých chvílích byli ledabylí, ale útočnou hrou a dobrými kombinacemi jsme to zvládli,“ krotil přehnanou euforii po drtivém triumfu v Bílině brodský trenér Aleš Totter. „V sobotu nás teď čeká těžký zápas. Děčín přes Vánoce hodně trénoval a teď hraje výborně. Ale nejen Děčín, čeká nás těžkých šest kol, kde se ukáže, jak na tom jsme,“ vyhlíží rozhodující fázi sezony.

Jubilejní stou trefu svého týmu v sezoně vstřelil šikovný útočník Patrik Přidal.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Bílina držela krok jen jednu třetinu, Brod jí dal třináctku

Bruslaři vlétli do zápasu jako utržení ze řetězu a už za 30 sekund hry otevřeli gólový účet zápasu, když svou premiérovou branku v brodském dresu vstřelil Josef Kolda. Draci sice bleskově srovnali krok zásluhou teče Dominika Štěpky, ale dvěma slepenými brankami kontrovali Lukáš Endál a Josef Kolda. Na nejtěsnější rozdíl sice snížil Štěpán Štěpánek, ale na konečných 4:2 stanovil skóre po první třetině Filip Beneš. Rozhodnutí přinesla prostřední část, Kirill Vlasov, Lukáš Endál a Igor Loginovskij poslali hosty už do pětibrankového trháku, ale domácí se nevzdávali a malou jiskřičku naděje vykřesal Zdeněk Petráš.

Do druhé sirény však Totterovu družina definitivně uklidnili Miroslav Třetina a Patrik Přidal. Ve třetí periodě soubor z Vysočiny zvýšil už na 13:3, když mířili přesně do černého David Kozlík, Patrik Přidal, Kryštof Kulhánek a Tomáš Chlubna. Branka Zdeňka Petráše tak už vůbec nic neřešila a jen nepatrně zmírnila ostudnou porážku Draků.

znak týmu 4 – 13 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Štěpka (Fučík), 10. Š. Štěpánek (Sekerka), 35. Petráš (Š. Štěpánek), 57. Petráš (Polák) – 1. Kolda (Kozlík, Beneš), 9. Endál (Třetina, Kulhánek), 9. Kolda (Kozlík, Kuchta), 16. Beneš (Kuchta, Kozlík), 23. Vlasov (Chlubna, Kondratěv), 30. Endál (Semrád, Třetina), 31. Loginovskij (Kozlík, Beneš), 37. Třetina (Endál, Přidal), 38. Přidal (Třetina, Endál), 42. Kozlík (Beneš, Duben), 45. Přidal (Třetina, Endál), 52. Kulhánek (Beneš, Kuchta), 52. Chlubna (Vala). Rozhodčí: Kamil Hlinka – Radek Šulo, Richard Coubal. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Třetiny: 2:4, 1:5, 1:4. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:7, 3:7, 3:13, 4:13.

HC Draci Bílina: I. Horák (9. – 52. Slysarčuk) – Polák, Cvrk, Bittner, Fučík, Machač, Kolíček, Brettschneider – Čmolík, Sekerka, Petráš, Š. Štěpánek, Štěpka, Trübenekr, Řezníček, Procházka, Kýhos, Böhm, Weitz

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (51. Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Duben "A", Vala, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A", Kozlík, Kuchta, Beneš, Chlubna, Vlasov, Kondratěv, Cejpek, Ludvík

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

BK Havlíčkův Brod – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 4:3
BK Havlíčkův Brod – HC Řisuty 3:0
SHC Klatovy – BK Havlíčkův Brod 3:4
BK Havlíčkův Brod – HC BAK Trutnov 4:1
HC Draci Bílina – BK Havlíčkův Brod 4:13

Všechny zápasy


Josef Kolda: Doufám, že nám to takhle půjde i dál

„Od nového roku jedeme jako mašiny a já doufám, že nám to takhle půjde i dál. Plníme to, co si řekneme. Držíme se herního systému a hrajeme aktivně. Dobře dopředu a dobře dozadu. Myslím si, že když to budeme dál plnit, tak nebudeme mít problém. Snad se nám takhle bude dařit až do konce základní části, postoupíme do play-off a skončíme co nejlépe,“ přeje si obránce Josef Kolda, dvougólový střelec a jeden z hrdinů zápasu v Bílině.

Konečně se dočkal! Mladý obránce Josef Kolda vstřelil v Bílině důležité dva góly.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Nenechte si zápas ujít, můžete vyhrát vstupenky na TEAM!

Kdo přijde na hokej do Kotliny, může se dočkat i hodně příjemného překvapení! Losovat se budou dvě vstupenky, jejich majitelé dostanou lístky a půjdou si 28. května do Kotliny zdarma užít koncert skupiny TEAM, v níž je frontmanem slavný a úspěšný Palo Habera!

Broďáci i bez útočných es vyhráli v Děčíně, zářil Kondratěv

Děčín prožil lepší vstup do zápasu a už v 10. minutě potěšil své fanoušky, když nechytatelnou bombou z pravého kruhu skóroval Daniel Volráb. Bruslaři se však zmátořili a ještě do přestávky slavili vyrovnání, když se prosadil Kirill Vlasov. Severočechům vrátil těsné vedení střelou od modré čáry Jan Kaltenböck, jenž využil přesilovou hru. Hosté rychle odpověděli, když se rovněž při hře v početní převaze zapsal do střelecké listiny dorážkou zblízka Jevgenij Kondratěv. A byl to právě on, kdo nakonec rozsekl i penaltovou loterii. Havlíčkův Brod si tak odvezl domů cenné dva body a dobře se tak vyrovnal s absencí nejzkušenějších útočníků Lukáše Endála a Miroslava Třetiny.

znak týmu 2 – 3sn znak týmu

Branky a nahrávky: 10. Volráb (Kuchynka, Fojt), 33. Kaltenböck (Oliverius) – 19. Vlasov (Kondratěv, Ludvík), 35. Kondratěv (Přidal, Duben), rozh. náj. Kondratěv. Rozhodčí: Battěk – Hrubec, Marek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 284. Třetiny: 1:1, 1:1, 0:0 - 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Filipovský, Procházka, Hříbal, Kaltenböck, Klement, Vegner, Zdvořáček, Kvaček – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Zika, Volráb, Chládek – Fojt, Drnec, Kment – Bejšovec

BK Havlíčkův Brod: Novák (Dusík) – Duben, Lacina, Kořínek, Kolda, Vala, Pecen, Suchý, Semrád – Ludvík, Vlasov, Kondratěv – Chlubna, Kozlík, Kuchta – Přidal, Cejpek, Jelínek – Hlídek, Kraučuk, Drobný

Postavení v tabulce

Havlíčkův Brod stále drží 8. příčku, přičemž má na kontě stejně bodů jako sedmý Písek. Na šestou Kobru Praha ztrácí jen 2 body, ale Pražané mají ještě zápas k dobru. Ještě jedno utkání navíc zbývá odehrát i devátému Žďáru nad Sázavou, jenž se nachází o 4 body zpět.

Děčín se v tabulce přetahuje o předposlední místo s Bílinou. Oba týmy dosud získaly 23 bodů s tím, že Draci ještě mají zápas k dobru. Na patnáctý Sokolov chybí Medvědům 3 body, na poslední Vajgar se přitom dívají dolů z propastného čtrnáctibodového odstupu.

Bilance s Děčínem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 8
Bilance: 4-1-0-3
Výsledky: 8:4, 2:4, +2:0, +3:5, +4:1, +4:5, +3:2, 3:2sn
Skóre: 29:23

"+" - hráno v rámci play-off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu