22. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Oba dorosty jedou ven, juniorka vyzve v neděli doma Tábor

Víkend už je znovu tady, což znamená pohotovost pro mládežnické kategorie. Mladší dorost se po přestávce představí v neděli na ledě Komety Brno, starší dorostenci dnes venku vyzvou Opavu a zítra jedou na kluziště Poruby. V domácím prostředí tak vyjede do boje jen juniorka, jež v neděli od 15:00 přivítá silný Tábor. (Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz)

Mladší dorost

HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod

29. kolo, neděle 24.1.2016 od 12:00

Boj o záchranu extraligy mladšího dorostu pro nový soutěžní ročník spěje do svého finiše, zbývá odehrát ještě jedenáct zápasů. Mladí Bruslaři už to budou mít hodně těžké, i nadále jsou přikováni na poslední místo tabulky, odkud ztrácejí na předposlední Žďár nad Sázavou propastných 13 bodů. I přesto se svěřenci trenéra Aleše Tottera budou prát o udržení v tuzemské nejvyšší soutěži ze všech sil, dokud na něj existuje byť malá šance. V neděli se pokusí nejmladší extraligisté z Kotliny protrhnout sérii čtyř porážek v řadě na ledě Komety Brno, kterou v minulém vzájemném měření sil doma přetlačili po samostatných nájezdech.

Mladší dorostenci naposledy doma nestačili v derby Vysočiny na Jihlavu, s níž doma prohráli 1:5. „Myslím si, že o osudu utkání rozhodla první půlka úvodní třetiny, kdy jsme měli v prvních deseti minutách dvě gólové šance, ale neproměnili jsme je, nebyli jsme důrazní. Dukla nás za to potrestala třemi góly ze stejných situací, když skórovala po nahozených pucích, tlaku před bránou a dorážkách,“ povzdechl si asistent trenéra Richard Cachnín. „I když jsme potom ještě chtěli s nepříznivým stavem něco udělat, bohužel nás znovu srazila špatná koncovka, když jsme ve třetí třetině nevyužili další stoprocentní šance. Jihlava zaslouženě vyhrála,“ doplnil.

Tabulka nadstavbové části


Mladší dorost se znovu utká s Kometou, kterou naposledy doma porazil po nájezdech.
(Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz)

Minulé vzájemné zápasy

HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod 8:1
BK Havlíčkův Brod – HC Kometa Brno 1:5
HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod 4:3
BK Havlíčkův Brod – HC Kometa Brno 5:4sn

Starší dorost

HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod

7. kolo skupina B, pátek 22.1.2016 od 17:15, on-line přenos

HC RT TORAX Poruba – BK Havlíčkův Brod

8. kolo skupina B, sobota 23.1.2016 od 13:30, on-line přenos

Starší dorostenci si vedou v poslední době znamenitě. Z posledních čtyř kol vyhráli hned třikrát, když v domácím prostředí přehráli České Budějovice po samostatných nájezdech a během minulého víkendu byli stoprocentní, když v Kotlině vydolovali všech šest bodů po výhrách nad Havířovem a Vsetínem. Nebodovali jen s Kladnem, jemuž na svém ledě podlehli těsně 1:2. Broďáci už tak poskočili na 7. příčku tabulky a ve hře jsou i o play-off, na které jim teď chybí 6 bodů. Na sestupové pásmo mají náskok 15 bodů, který mohou ještě zvýšit, protože nyní se představí právě na kluzištích dvou aktuálně nejhorších týmů tabulky, poslední Opavy a předposlední Poruby.

„Navázali jsme na vítězství nad Havířovem a do zápasu jsme vstoupili dobře. Parádně jsme odehráli první třetinu, myslím si, že kdybychom po ní vedli 6:0, tak by se nikdo nemohl divit,“ chválil své svěřence po výhře nad Vsetínem trenér Václav Adam. „Ve třetí třetině jsme dali góly a vyhráli jsme. Klukům musím poděkovat za bojovnost a za velmi důležité tři body,“ neskrýval spokojenost zkušený kouč.

Tabulka nadstavbové části

Minulé vzájemné zápasy

HC Slezan Opava – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC RT TORAX Poruba 1:10

Juniorka

Zápas ve Velkých Popovicích byl odložen na pátek 12.2. od 18:30.

BK Havlíčkův Brod – HC Tábor

26. kolo, neděle 24.1.2016 od 15:00

Rozjetá juniorka začala minulý víkend naprosto katastrofálně, když vůbec nezvládla roli horkého papírového favorita a naprosto nečekaně padla na kluzišti posledních Boskovic, které tak získaly první body, 5:7. Spravit chuť si chtěla nejstarší mládežnická kategorie doma proti prvnímu Písku, což se jí povedlo. I když mladí bojovníci z Kotliny prohráli těsně 2:3, nejsilnějšího možného soupeře pořádně prohnali. Nyní se pokusí zlomit sérii tří porážek za sebou bez bodového zisku v domácím prostředí, kde přivítají v neděli čtvrtý Tábor. Bruslaři okupují 6. místo tabulky, na Jihočechy ztrácejí pět bodů.

„Sice jsme prohráli 2:3, ale musím kluky pochválit. Zápas výborně odmakali a myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem,“ vysekl po bitvě s Pískem poklonu svým svěřencům trenér Aleš Kraučuk. „Samozřejmě jsou důležité výsledky, ale také předvedená hra, a tu jsme dnes předvedli perfektní,“ připomněl.

Minulé vzájemné zápasy

HC Slavoj Velké Popovice – BK Havlíčkův Brod 6:0
BK Havlíčkův Brod – HC Slavoj Velké Popovice 3:2

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu