21. 1. 2016 | Ladislav Vácha, Martin Voltr

Kdy jsem dal předtím dva góly? To už je dávno, směje se Josef Kolda

To je neskutečný válec! Havlíčkův Brod vyhrál pětkrát v řadě za plný bodový zisk, když poslední triumf vyválčil v Bílině. A jaký, Draky smetl z ledu naprosto nelítostně po jednoznačném výsledku 13:4 a připsal si tak nejvyšší výhru v sezoně! Lví podíl na dalším povedeném vystoupení Bruslařů měl Josef Kolda, jenž se v úvodní dvacetiminutovce trefil poprvé v havlíčkobrodském dresu, a to hned dvakrát! „Možná se mi to povedlo ještě v juniorech, v áčku jsem ještě asi dva góly za jeden zápas nedal. Jsem za to rád, protože se mi to často nestává,“ usmíval se od ucha k uchu spokojený čtyřiadvacetiletý obránce. (Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

V Bílině jste odehráli zápas, v němž vám vyšlo úplně všechno. Souhlasíš?
Určitě, od začátku nám to tam docela padalo. Po druhé třetině už bylo rozhodnuto, potom už jsme si to pohlídali. Byl to pohodový zápas, i když začátek je vždy nejistý. Odehráli jsme to v klidu.

V první třetině hrála Bílina docela dobře a v některých jejích pasážích byla nebezpečná. Co jste si říkali během první přestávky v kabině, abyste pokračovali v dobrém výkonu?
Šli jsme do toho s tím, že je to pro nás důležité utkání, protože bojujeme o play-off. Musíme se o něj poprat. Hlavní úkol byl získat tři body, což se nám povedlo. Jsme tak spokojení.

Vyhráli jste hodně velkým rozdílem. Odpovídá to podle tebe dění na ledě?
V první třetině to bylo ještě vyrovnané, ale ke konci už to bylo od soupeře docela odevzdané. Bylo vidět, že už tomu nedává tolik. Za takového stavu se hraje špatně, naopak my jsme si to už jen užili a zahráli jsme si. Ještě nám tam něco napadalo, takže pro nás to byl dobrý konec, zatímco pro Bílinu špatný. Dlouho už jsem takové utkání nehrál, ale i tohle se občas stane.

Vypadalo to, že první gólman Bíliny byl nejistý. Jak jsi to viděl ty?
Měl to těžké, protože jsme to dvakrát nebo třikrát dobře trefili. Těžko říct, jestli to mohl chytit, to je otázka spíš na něj.

Doma jste od Bíliny dostali sedm gólů, teď jste u ní vyhráli. Ve vzájemných zápasech se tak domácím týmům zatím nedaří. Čím to podle tebe je?
U nás jsme v první třetině vedli už o tři góly, ale potom se to otočilo a nasypali nám to tam. Je to asi hodně o štěstí. Domácí zápas s Bílinou jsme odehráli špatně, v první třetině to ještě šlo, ale pak jsme na to vůbec nenavázali. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo, ale nešlo. Teď to bylo naopak. Každý s každým může vyhrát i prohrát.

Vyhráli jste už pětkrát v řadě. Myslíš si, že v tom hraje nějakou roli i to, že jste prohráli v Písku vysoko 1:11. Probralo vás to?
Možná to je i tím. Každopádně od nového roku jedeme jako mašiny a já doufám, že nám to takhle půjde i dál. Snad se nám takhle bude dařit až do konce základní části, postoupíme do play-off a skončíme co nejlépe.

Josef Kolda nastupuje ve druhé lajně. V obraně mu stojí po boku Rus Igor Loginovskij.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)


V čem je teď podle tebe vaše největší síla?
Plníme to, co si řekneme. Držíme se herního systému a hrajeme aktivně. Dobře dopředu a dobře dozadu. Myslím si, že když to budeme dál plnit, tak nebudeme mít problém.

Nastříleli jste třináct gólů. Můžeš prozradit, co vám říkali trenéři po utkání v kabině?
Trenéři jsou rádi, že jsme dali tolik gólů. Vím, že dnes vstřelil náš stý gól v sezoně Paťas Přidal a padla desítka. Pokladník si to určitě pohlídá. (směje se)

Už v první třetině jsi vstřelil dva góly, které byly hodně důležité. Byly to tvé první trefy za Havlíčkův Brod, určitě jsi spokojený.
Určitě ano, až ke konci sezony mi to tam konečně padlo. Jsem za to rád, ale hlavní je to, že jsme získali tři body. Jestli dá gól Franta nebo Petr, to už je jedno.

Myslíš si, že už jsi měl v předchozích zápasech dost šancí na to, aby ses konečně střelecky prosadil?
Vždy nějaká šance je, i když ne úplně vyložená. Každá střela může skončit v bráně. Bylo to vidět při mém druhém gólu, který jsem ani pořádně neviděl. Prostě jsem to hodil na bránu a padlo to tam.

Vzpomeneš si, kdy jsi naposledy vstřelil dva góly v jednom utkání?
To už je docela dávno. Možná se mi to povedlo ještě v juniorech, v áčku jsem ještě asi dva góly za jeden zápas nedal. Jsem za to rád, protože se mi to často nestává.

Takhle se radoval Josef Kolda po jedné z branek spoluhráčů. V Bílině se dočkal už i on!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu