15. 1. 2016 | Richard Wagner

Starší dorost pětkrát zhasl zimák! Havířov zkolaboval ve 2. třetině

HAVLÍČKŮV BROD - Havířovský AZet vyrazil na trip po Vysočině. A nezačal ho zrovna dvakrát vesele. Proč? Protože mu havlíčkobrodští dorostenci nasypali "bůra". Výsledek mohl být klidně i vyšší, nebýt skvělého gólmana Sonnka, který držel po první třetině čisté konto. I když se hosté poměrně brzy po začátku druhého dějství prosadili, domácí se nevzdali a čtyřmi trefami výsledek otočili. Ve třetí části si domácí hokejisté díky druhé trefě kapitána Davida Michálka užili pátou radost ze vstřelené branky. Na vítězném opojení pak nic neubral ani gól na 5:2. Povedenou premiéru si v extralize staršího dorostu připsal Michal Teplý, který se zapsal asistencí. Dvěma trefami se blýskl kapitán David Michálek (na snímku). Zítra budou moci svěřenci sehraného dua Václav Adam - Jaroslav Benc na tento zápas navázat. Postaví se jim Vsetín.

Na první velkou šanci se čekalo do 9. minuty, kdy zahrozili hosté. Z okraje kruhů tvrdě vypálil Adam Strakoš a gólman Kulich jeho ránu vyrazil před sebe. Dostal se přitom už trochu vedle svého brankoviště, ale dorážka nehrozila, protože před jeho svatyní hlídkovali jeho spoluhráči. Domácí si potom zahráli přesilovku a vytvořili si enormní tlak. Hned dvakrát mohl doklepnout kotouč do odkryté brány Pavel Hendrych, ale brankář Sonnek čaroval. Při hře 4 na 4 o sobě dal znovu vědět i Havířov, když se Oskar Rzekanowski natlačil za obránce a zblízka prověřil Kulichovy betony. Další velké šanci měli na holích brodští David Michálek, jenž se prokličkoval až před bránu a pálil do Sonnekových betonů, a Vojtěch Veverka, jehož střela z mezikruží rovněž zasáhla plastron.

Havlíčkův Brod znovu prospal začátek prostřední části a stihl ho za to krutý trest. Po Patriku Srníčkovi přebral kotouč Dominik Pecka a z blízkosti levého kruhu propálil gólmana Kulicha. Mladí Bruslaři se probudili a brzy se radovali z vyrovnání. Jiří Benák vykouzlil parádní křížnou nahrávku na Davida Michálka, jenž zůstal před brankovištěm nepokrytý a z voleje skóroval. Domácí měli jasně navrch a ve 28. minutě dokonali obrat. David Michálek nahrál do kruhu Jiřímu Benákovi, který nastřelil Sonnekovy betony. Maskovaná opora Slezanů se přitom dostala daleko z brankoviště a brodský obránce na druhý pokus z dorážky uklidil puk k přední tyčce. Zaskočený Havířov se nestihl ani vzpamatovat a inkasoval znovu. Václav Piskač vybojoval kotouč pro Jiřího Přibyla, který v samostatném úniku zavěsil pod břevno. A to nebylo vše! Po sérii spálených šancí vypálil ze strany Jiří Kopic a vydařenou tečí zvýšil už na 4:1 Daniel Králíček.

Soubor z Kotliny chtěl ve třetí periodě držet komfortní náskok, což se mu dařilo. A nejen to, ve 45. minutě završil pro soupeře potupného "bůra"! Po nahrávce Jiřího Vlacha si vzal hrací předmět pod patronát kapitán David Michálek, prosmýkl se mezi protihráči až před bránu a druhou trefou v utkání definitivně uklidnil svůj tým. AZ však ještě nesložil zbraně a dočkal se kýžené odměny. Při vlastním oslabení uloupil soupeři kotouč Adam Strakoš a vydal se do rychlého brejku. Ten byl sice zpomalený, ale i přesto kus černé gumy doputoval k Dominiku Pawliczkovi, jenž povedeným blafákem už jen symbolicky upravil na konečných 5:2.

Více informací najdete v podrobném on-line přenosu ZDE.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 1 1 2 3 0
Lukáš Beran 0 2 2 2 0
David Donda 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 1 1 3 2
Daniel Králíček 1 0 1 0 0
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
David Michálek 2 1 3 2 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Václav Piskač 0 1 1 1 0
Daniel Polák 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 1 0 1 1 0
Michal Teplý 0 1 1 1 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 0 0
Jiří Vlach 0 1 1 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 2 18 0 0

Ohlasy k utkání

B5. kolo, pátek 15.1.2016 od 17:00
5:2
(0:0, 4:1, 1:1)
Havl. Brod - Havířov
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 24. Michálek (Benák, Beran), 28. Benák (Michálek, Beran), 29. Přibyl (Piskač, Teplý), 35. Králíček (Kopic), 45. Michálek (Vlach) – 21. Pecka (Srníček), 52. Pawliczek (Strakoš). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Jan Čížek, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 47:18. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.

Sestavy

Havl. Brod

Kulich (Hanák) – Hrabaň "A", Němec, Benák, Kopic, Lachman, Polák, Rubner – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Hendrych, Holenda, Veverka – J. Přibyl, Králíček, Piskač – Donda, Teplý.

Havířov

Sonnek (Dufek) – Chujac "A", Srníček, Mrowiec "C", Adámek, Ševeček, Szturc – Pecka, Pawliczek "C", Raček, Lenomar, Rzekanowski, Aulehla, Piš, Strakoš, Potočný.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu