15. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Prodlouží Bruslaři vítěznou sérii? V Kotlině vyzvou rozjetý Trutnov

Kotlinu čeká další třaskavá bitva! V souboji dvou neskutečně rozjetých týmů přivítají naši Bruslaři jedenáctý Trutnov, na který mají náskok tří bodů. Oba soupeři vyhráli všechna tři předešlá kola, a to dokonce za plný bodový zisk! Havlíčkův Brod má svému soupeři z podhůří Krkonoš co oplácet, první vzájemný zápas venku prohrál 2:4. Kdo si připíše čtvrté vítězství v řadě? Přijďte našim hráčům pomoci, úvodní buly proběhne v sobotu 16. ledna v 17:00!

HC BAK Trutnov

Založení klubu: 1945
Stadion: Pro Hockey Aréna (kapacita 3 000 míst)
Klubové barvy: zelená a bílá
Webové stránky klubu: hctrutnov.cz
Umístění v poslední sezóně: 14. místo po ZČ, osmifinále play-off (porážka s Táborem 0:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Malinský

Sestava z posledního utkání: Jeschke (Čáp) - Píša, Karlík, Kubica, Vácha, Suvorov, Beneš - Fedulov, Chytráček, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Shamolin - Perutek, Janoušek, Smékal - Uchin, Malý
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC BAK Trutnov

znak týmu znak týmu
12-2-1-11 bilance 11-2-1-12
8., 41 bodů umístění 11., 38 bodů
85:88 skóre 83:83
5:0 (Písek, doma) nejvyšší výhra 8:2 (Klášterec nad Ohří, doma)
1:11 (Písek, venku) nejvyšší prohra 1:9 (Klatovy, venku)
Lukáš Endál – 35 bodů (16+19) nejproduktivnější hráč Lukáš Kastner – 23 bodů (7+16)
Lukáš Endál – 16 gólů nejlepší střelec Tomáš Půlpán – 10 gólů
Jevgenij Kondratěv – 20 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Kastner – 16 asistencí
David Vala – 13 bodů (2+11) nejproduktivnější obránce Lukáš Karlík – 15 bodů (1+14)
Čeněk Novák 2,73 (16 zápasů)
Jiří Zvolánek 4,29 (6 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Oto Jeschke 3,35 (14 zápasů)
Josef Čáp 2,83 (12 zápasů)

Jedničkou Trutnova je brankář Oto Jeschke. Střídá se s Josefem Čápem.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Draci se vezou na vítězné vlně, mají vyrovnané skóre

Trutnov měl těžký los a vstup do soutěže se mu nepovedl, když z úvodních čtyř kol třikrát prohrál a vyhrál jen v Sokolově. Potom však vyhrál třikrát v řadě za plný bodový zisk a výhodu domácího prostředí využil i proti Bruslařům, které doma zdolal 4:2. Před svými fanoušky si vyšlápl třeba i na silný Nymburk, ale pak vyšel hned čtyřikrát za sebou bodově naprázdno. V poslední době ale svěřenci trenéra Jiřího Malinského válí, z předešlých sedmi duelů hned pětkrát vyhráli a bod si přivezli z Klášterce nad Ohří. Zajímavostí je to, že Draci mají naprosto vyrovnaný poměr vstřelených a inkasovaných branek.

Soubor z podhůří Krkonoš má velmi vyrovnanou a mladou gólmanskou dvojici. Jedničkou je třiadvacetiletý Oto Jeschke, který odchytal 14 zápasů. Záda mu kryje o necelý rok mladší Josef Čáp, jenž má na kontě o dva starty méně a vychytal výhru například i proti Havlíčkovu Brodu. Obrana je hodně mladá a vyčnívá v ní devětatřicetiletý matador Aleš Píša, jenž odehrál 6 zápasů, v nichž stihl zaznamenat 5 bodů za jednu trefu a čtyři asistence. Nejproduktivnějším zadákem je však čtyřiadvacetiletý obránce Lukáš Karlík (1+14), jenž zároveň zastává post nejlepšího nahrávače týmu.

Zdatně mu sekundují Ondřej Poul (0+9) nebo Peter Beneš (2+6). V útoku řádí jednadvacetiletý talent Lukáš Kastner (7+16), který vládne kanadskému bodování Draků. Následují ho další mladík Tomáš Půlpán (10+11), nejlepší kanonýr Trutnova, brodský rodák Petr Chytráček (9+9) nebo Pavel Malý (9+8). V týmu nechybí ani ještě v minulé sezoně brodský Rebel Aleš Půlpán, jenž se však v Kotlině v sestavě neobjeví, protože dostal v minulém duelu s Vajgarem trest ve hře a nesmí tak nastoupit.

Soupiska Trutnova

Nejproduktivnější obránce a nejlepší nahrávač. To je kapitán Lukáš Karlík.

Vajgar vzdoroval jen třetinu, z Trutnova si odvezl šestku

Trutnov začal skvěle a už v 5. minutě se ujal vedení, když se zblízka trefil po dorážce Pavel Malý. Hostům se ale zanedlouho nabídla přesilová hra, jíž využili k vyrovnání. Jindřichův Hradec předvedl parádní kombinaci a Martin Brabec už jen zametl kotouč do prázdné brány. Vajgar mohl dokonat obrat, ale trestné střílení nevyužil, a brzy ho stihl krutý trest, když bekhendem prostřelil brankáře Švihálka Pavel Fedulov. Ve 38. minutě svítil na tabuli už stav 3:1, když na konci krásné akce stál Tomáš Půlpán. Draci už nedopustili ve třetí periodě žádné drama, naopak. Roman Janoušek, Petr Chytráček a Aleš Půlpán uzavřeli na konečných 6:1.

znak týmu 6 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Malý (Beneš, Janoušek), 24. Fedulov (Chytráček), 38. T. Půlpán (Kastner, A. Půlpán), 49. Janoušek (Smékal), 51. Chytráček (Fedulov), 53. A. Půlpán (Janoušek) – 11. Brabec (Voříšek, Popelka). Rozhodčí: Veinfurter – Špringl, Pechánek. Vyloučení: 6:10, navíc A. Půlpán (TRU) a Port (JHR) 5+TH. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 40:11. Diváci: 471. Třetiny: 1:1, 2:0, 3:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

HC BAK Trutnov: Jeschke (Čáp) - Píša, Karlík, Kubica, Vácha, Suvorov, Beneš - Fedulov, Chytráček, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Shamolin - Perutek, Janoušek, Smékal - Uchin, Malý

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Švihálek (42. - 44. Marek) – Pípal, Tržil, Koňařík, Kadlec, Port, Popelka – Brabec, Voříšek, Šesták, Záhora, Lazorišák, Bárta, Jasanský, Drda, Košťál, Šafář

Minulé zápasy Trutnova

HC BAK Trutnov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:3
HC Klášterec nad Ohří – HC BAK Trutnov 4:3sn
HC BAK Trutnov – HC Lední Medvědi Pelhřimov 5:2
IHC Písek – HC BAK Trutnov 2:4
HC BAK Trutnov – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 6:1

Všechny zápasy


Mladý útočník Tomáš Půlpán se trefil už 10x a je nejlepším střelcem týmu.
(Foto: hctrutnov.cz)

Brod výprask v Písku probudil, drží parádní šňůru výher

Havlíčkobrodští hokejisté schytali před vánočními svátky hodně tvrdou facku, když v Písku utrpěli debakl 1:11. Od té doby jsou ale k nepoznání a porážejí jednoho soupeře za druhým! Vyhráli hned třikrát po sobě, když doma přetlačili poslední Jindřichův Hradec, přesvědčivě přehráli nepříjemné Řisuty a naposledy překvapivě vyloupili led třetích Klatov, kterým nepomohla ani drtivá střelecká převaha. Brankář Čeněk Novák pustil za svá záda tři puky, ale předvedl neuvěřitelných 49 úspěšných zákroků! Ve famózní formě hraje i útočník Lukáš Endál, trefil se už ve třech zápasech po sobě a vsítil 4 góly.

Broďáci půjdou do domácí bitvy s Trutnovem ve velké pohodě, triumf v silných Klatovech jim určitě vlil potřebné sebevědomí do žil. „Dokázali jsme vyhrát u týmu, který je v horních patrech tabulky a doma prohrál teprve druhý zápas. Proto je to pro mě jedno z nejcennějších vítězství. Kluci předvedli zodpovědný výkon. Myslím si, že nám hodně pomohla vysoká porážka 1:11 v Písku, protože hráči si uvědomili, co je potřeba dělat pro to, abychom takovéto zápasy zvládali,“ pochvaloval si brodský kouč Aleš Totter. „V sobotu nás čeká Trutnov. Společně s ním jsme jediné dva týmy, které vyhrály poslední tři zápasy. Bojujeme o play-off a počítat se bude každý bod. Všechna mužstva, která o něj bojují, vyhrávají. My si musíme uchovat pokoru a pracovitost,“ má jasno o receptu k dalšímu úspěchu.

Lukáš Endál v poslední době neskutečně válí. Za poslední 3 utkání skóroval 4x.

Novák předvedl skvělý výkon a Brod vyloupil Klatovy

Bruslaři se silného soupeře vůbec nezalekli a už ve 13. minutě otevřeli gólový účet zápasu, když se po zmatku před soupeřovým brankovištěm prosadil bekhendovou střelou k protější tyčce Kirill Vlasov. Zanedlouho ale zaváhal Jevgenij Kondratěv a exRebel Roman Přikryl z bezprostřední blízkosti přehodil Novákův beton. Jenže ještě než zazněla první siréna, ujel po nahrávce Lukáše Endála defenzivě Klatov Patrik Přidal a vrátil Bruslařům vedení. Domácí se potom dopustili prohřešku proti pravidlům a nabídnutou přesilovku využil v úvodu prostřední části dorážkou zblízka David Kozlík.

Už za dvě minuty ale Klatovy snížily na nejtěsnější rozdíl, když kotouč znovu doklepl za Novákova záda ještě v minulé sezoně havlíčkobrodský hráč Roman Přikryl. Západočeši se hnali za vyrovnáním a měli obrovskou střeleckou převahu, ale gólman Čeněk Novák chytal fantasticky. V 57. minutě se Totterova parta výrazně přiblížila vítězství, když Lukáš Endál chytře objel vyjetého brankáře Polívku a poslal svůj tým do dvougólového trháku. Hosté si ještě v závěru hodně zkomplikovali život, na rozdíl jediné branky snížil ranou od modré čáry přesně do šibenice Michal Špaček, ale nejtěsnější vedení už uhlídali až do závěrečné sirény a odvezli si důležitý triumf.

znak týmu 3 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 17. Přikryl (Váchal, Slavík), 23. Přikryl (Váchal), 59. Špaček (Přikryl, Beran) – 13. Vlasov (Chlubna), 19. Přidal (Endál, T. Semrád), 21. Kozlík (Vlasov, Beneš), 57. Endál (Třetina, Kulhánek). Rozhodčí: Kostourek – Fiala, Havelec. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 512. Střely na branku: 52:28. Třetiny: 1:2, 1:1, 1:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

SHC Klatovy: Polívka (Kukin) – Špaček, Marcel, Chalupa, Holý, Slavík, Kubík, Růžička – M. Beneš, Michel, Tulačka – Váchal, Beran, Přikryl – Topinka, Leština, Pacanda – Němec, Houfek

BK Havlíčkův Brod: Novák (Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Duben "A", Vala, Kořínek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kozlík, Kuchta, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Hlídek, Cejpek, Ludvík

Při prvním vzájemném utkání v Trutnově se na ledě chvílemi hodně jiskřilo.

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

HC Lední Medvědi Pelhřimov – BK Havlíčkův Brod 3:2
IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 11:1
BK Havlíčkův Brod – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 4:3
BK Havlíčkův Brod – HC Řisuty 3:0
SHC Klatovy – BK Havlíčkův Brod 3:4

Všechny zápasy


Broďáci prospali prostřední část a v Trutnově vyšli naprázdno

Na první trefu si museli fanoušci počkat až do 16. minuty, kdy je rozjásal tvrdou ranou od modré čáry Lukáš Vácha. Vedení domácích mělo ale jepičí život, mezi kruhy dostal nabito Tomáš Cejpek a se štěstím vstřelil svůj první gól v A-týmu. Hosté prospali prostřední část, když se dvakrát trefil Martin Bartoň. V 56. minutě sice vykřesal jiskřičku naděje na bodový zisk Petr Kuchta, jenž využil samostatný únik, ale při havlíčkobrodské hře bez brankáře pojistil trutnovské vítězství Tomáš Půlpán.

znak týmu 4 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 16. Vácha (Cetkovský), 24. Bartoň (Malý, Kastner), 26. Bartoň (Poul, Smékal), 59. Půlpán (Cetkovský) – 17. Cejpek (Chlubna, Kolda), 56. Kuchta (Vala). Rozhodčí: Luczków – Hynčica, Kilian. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 416. Střely na branku: 44:23. Třetiny: 1:1, 2:0, 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC BAK Trutnov: Čáp (Jeschke) – Beneš, Poul, Karlík "C", Chaloupka, Vácha, Suvorov, Kubica, Píša – Bartoň, Luštinec "A", Kastner, Malý, Půlpán, Cetkovský "A", Perutek, Smékal, Shamolin, Uchin, Janoušek, Fedulov

BK Havlíčkův Brod: Zvolánek (Adam) – Vala, Duben "A", Mendl, Pecen, Kolda, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A", Chlubna, Kozlík, Kuchta, Jelínek, Hlídek, Ludvík, Cejpek

Brankář Čeněk Novák se stal havlíčkobrodským hrdinou při utkání na ledě silných Klatov.

Postavení v tabulce

Havlíčkův Brod v nabitém středu tabulky stále drží 8. místo, odkud ztrácí pouhý bodík na sedmý Písek. Ohlížet se ale musí hlavně za sebe, o dva body zpět jsou krajský rival ze Žďáru nad Sázavou, jenž má zápas k dobru, a desátý Nymburk.

Trutnov díky povedeným utkáním z poslední doby okupuje v tabulce 11. příčku, přičemž dosud vybojoval stejně bodů jako dvanáctý Pelhřimov. Na osmý Havlíčkův Brod se dívá nahoru jen ze tříbodového odstupu, na třinácté Řisuty si vypracoval náskok čtyř bodů.

Bilance s Trutnovem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 1
Bilance: 0-0-0-1
Výsledky: 2:4
Skóre: 2:4

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu