28. 1. 2011 | Redakce

Oběšenec? Kdepak, z balkonu v Jihlavě prý visel Chuck Norris

Zatím poslední prvoligové derby Vysočiny mezi havlíčkobrodskými hokejisty a Duklou Jihlava přineslo vítězství týmu z krajského města v poměru 3:1. Ale také skvělou atmosféru na Horáckém zimním stadionu a několik velmi zajímavých poznámek k dění v hledišti. Jednu z nejdůležitějších rolí hrál oběšenec v havlíčkobrodském dresu...

Foto: hcdukla.cz

I když z vyjádření jednatele Dukly Jihlava Bedřicha Ščerbana, které zaznělo v nedělní reportáži České televize, o oběšence vůbec nešlo. Proto jsme také na začátku týdne vyhlásili hádankářskou soutěž s jednoduchou otázkou: Co jiného by mohla figurína v havlíčkobrodském dresu, kterou domácí fanoušci pověsili z balkonu dolů, představovat?

Šéf jihlavského klubu se nám neozval, takže správnou odpověď k dispozici bohužel nemáme, nicméně několik možných vysvětlení od čtenářů webu hcrebel.cz nás alespoň dobře pobavilo. Je vidět, že bujnou fantazii nemá jenom jednatel Dukly Jihlava, ale také příznivci HC Rebel Havlíčkův Brod. Posuďte sami...

Josef Janeček – Chose: No já si osobně myslím, že Fans Jihlavy chtěli dát za pravdu všem Broďákům, že jsme na vyšší úrovni a oni nám nesahají ani po kotníky. Proto k nám taky vzhlížejí s úctou.

Viktor Ponc: Když pan Ščerban neví, co to je, tak já si myslím, že je to převlečený jihlavský fanda do našeho dresu a ono se na to přišlo. No a pak už nezbývalo nic jiného, než ho pověsit, protože Rebel je jen jeden!!!
Zdravím a děkuji všem hokejistům Brodu, že nás v Kotlině tak dobře baví a dopřávají nám dobré výsledky. A hlavně - lidi pojďte do Kotliny na hokej, máme krásný stadion a dobré hokejisty.

David Blaha: Ahoj, je úplně jasný, co to je. To je démon REBEL, kterej ovládne HZS a bude se tam pohybovat po vyřazení Dukly v letošním play-off právě od Rebelů.

Káďa: Je to naplněný dětský sen Bedřicha Ščerbana - jeho vlastní figurína v dresu, který se mu bohužel nikdy nepodařilo obléknout.

Radek Kocman: Běloruský dělník Ivan, který si neuměl pořádně uvázat lano kolem těla, tak se oběsil.

Jiří Chalupník: Pravděpodobně přilétnuvší mimozemšťan. Spasitel místního velkoklubu se zaručenou radou jak konečně postoupit do vysněné extraligy.

Pavel Hrubý: Je to superman Rebelu.

Zdenda Švec: Jednatel Bedřich Ščerban poté, co oznámil fandům Dukly, že vlastně ve skutečnosti fandí nám.

Radim Šimaňok: Když to není oběšenec, tak to bude asi cyklista, ne?

Magdalena Valášková: Že by to byl dělník odklízející sníh, který se propadl shnilou střechou zimáku??

Nováková Marie: Že by Chuck Norris???

Jana Křetínská: Malý princ... :)

Jakub Hausvater: Je to mumifikovaný hráč Rebelů (legenda), kterého fanoušci Dukly chtěli uctít - s požehnáním vedení. A tudíž jej chtěli vytáhnout ke stropu, kde visí dresy čestných hráčů... Jen se jim právě nějak nepodařilo vytáhnout ho až k těm dresům...

Nejmenovaný účastník pozápasových rozhovorů s novináři: Je to určitě Bedřich Ščerban převlečený do brodského dresu a šortek. Protože přesně takovou barvu měl na tiskové konferenci.

Vybrat vítěze nebylo ani trochu jednoduché, ale nakonec jsme se rozhodli, že nějakou pěknou samolepku od nás dostane Marie Nováková za nadpozemského a nesmrtelného Chucka Norrise.

Vy ostatní nezoufejte, třeba se letos ještě s jihlavským rivalem v soutěži potkáme. A žádný strach, samolepek je dost...

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu