3. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Mladší dorost znovu padl, od Motoru doma vyfasoval osmičku

Mladší dorost Havlíčkova Brodu si chtěl doma napravit reputaci po nepříjemné porážce ve Žďáře nad Sázavou, ale i když proti Českým Budějovicím dvakrát smazal nejtěsnější ztrátu, nakonec utrpěl vysokou porážku 3:8. Jihočeši si vypracovali rozhodující náskok už v první periodě, kdy svému soupeři odskočili na rozdíl dvou branek. Blíž už svého soka nepustili. Za mladé Bruslaře se trefili Tomáš Kohout, Michal Teplý a Adam Dvořák. (Foto: Michaela Procházková, hcmotor.cz)

První třetina byla od začátku hodně divoká a nabízela hodně bohaté gólové hody. Už ve 2. minutě vypálil z levého kruhu bekhendem Jiří Egert a brankář Arbelovský zaspal, když puk sice přikryl pod svým betonem,, ale za brankovou čarou. Domácí ale rychle odpověděli. Michal Teplý zatáhl puk po levé straně a naservíroval před brankoviště hezkou nahrávku Tomáši Kohoutovi, jenž se nemýlil. Motor si vzal ztracené vedení bleskově zpět, když při obrovském tlaku prostrčil kus černé gumy mezi Arbelovského betony Martin Beránek. Mladí Bruslaři však znovu srovnali krok, když Radim Pejchal sice v úniku neuspěl, ale z dorážky rozechvěl síťku za Svobodovými zády Michal Teplý. České Budějovice překlopily pomyslné misky vah zpět na svou stranu ještě před úvodní sirénou, když zblízka usměrnil puk do sítě Ondřej Vaculík a z dorážky se trefil Jakub Čížek.

Soubor z Kotliny mohl na přelomu první a druhé půlky zápasu snížit, ale po přistrčení Richarda Cachnína nevyzrál svou kličkou na gólmana Svobodu Michal Kyncl. A hned z protiútoku stihl domácí krutý trest! Po Jakubu Čížkovi přebral kotouč Martin Beránek a tvrdou ranou prostřelil brankáře Arbelovského. Hosté potom znovu dotlačili puk do brány, ale jen vysokou holí, takže gól nemohl být uznán. Dominika Arbelovského potom nahradil v brodském brankovišti Jakub Kružík. Broďáci vykřesali jiskřičku naděje, když z předbrankového prostoru skóroval z voleje Adam Dvořák. Jihočeši ale odskočili hned vzápětí znovu na tříbrankový rozdíl, úspěšným střelcem se stal Vojtěch Krcho.

Havlíčkův Brod měl v úvodu třetí periody k dobru hru v početní převaze, ale nevyužil ji. Naopak udeřilo na druhé straně. Obrana Bruslařů trestuhodně zaspala a nechala v klidu vybruslit Vojtěcha Krcha zpoza branky až před gólmana Kružíka, jenž na bekhendovou kličku neměl vůbec žádný nárok. Domácí bojovali ze všech sil, ale Motor si komfortní náskok hlídal. A co víc, v 59. minutě se prosadil po mazané teči mezi Kružíkovy betony Ondřej Vaculík a upravil na konečných 3:8.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -1 0
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -4 0
Adam Dvořák 1 0 1 -1 0
Viktor Horák 0 0 0 -4 0
Tomáš Kohout 1 1 2 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 -2 0
Tomáš Kulhánek 0 1 1 1 2
Michal Kyncl 0 0 0 -3 0
Radim Pejchal 0 1 1 1 2
Ondřej Plíhal 0 0 0 -2 2
Lukáš Pokorný 0 0 0 -3 0
Valentýn Smolko 0 0 0 -2 0
Matěj Škareda 0 0 0 -1 2
Marek Tecl 0 0 0 -5 0
Michal Teplý 1 1 2 2 0
Pavel Zvěřina 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 31 0 5 25 0 0
Jakub Kružík 29 0 3 12 0 0

Ohlasy k utkání

26. kolo, neděle 3.1.2016 od 12:00
3:8
(2:4, 1:2, 0:2)
Havl. Brod - Č. Budějovice
Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Kohout (Teplý), 8. Teplý (Pejchal, Kulhánek), 36. Dvořák (Kohout) – 2. Egert (Toman), 7. Beránek (Čížek), 15. Vaculík (Krcho, Stárek), 18. Čížek (Beránek, Silný), 31. Beránek (Čížek, Silný), 37. Krcho (Vaculík, O. Svoboda), 44. Krcho (Vaculík), 59. Vaculík (Kubíček, Krcho). Rozhodčí: Marek Honza – Petr Křivohlavý, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 38:45. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:8.

Sestavy

Havl. Brod

Arbelovský (Kružík) – Zvěřina "C", Škareda, Adam "A", Smolko, Horák, Krejčí, Dvořák – Kulhánek, Pejchal, Teplý "A", Pokorný, Plíhal, Kohout, Kyncl, Cachnín, Tecl, Dudek, Krajíček, Rybáček

Č. Budějovice

D. Svoboda (Prušák) – Doktor "A", Škola, Novák "A", Procházka, Stárek, Janoušek, Kubíček, Štěcha – Silný "C", Čížek, Beránek, Houdek, Krcho, Toman, Vaculík, O. Svoboda, Grossmann, Egert, Holý

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu