2. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Důležitá bitva tabulkových sousedů! Do Brodu míří Řisuty

Havlíčkův Brod se znovu představí v Kotlině před svými fanoušky! Tentokrát ho čeká hodně nepříjemný soupeř v podobě jedenáctých Řisut, které jsou v tabulce hned za Bruslaři se ztrátou pouhých dvou bodů. Půjde tak o hodně. První vzájemné měření sil vyhrála Totterova parta těsně 6:5, přijďte jí pomoci k dalšímu triumfu! Úvodní vhazování proběhne v neděli 3. ledna od 15:30. Sluší se dodat, že zítřejší odpoledne bude mít charitativní podtext. Můžete přispět finančními dary a plyšáky dětskému oddělení havlíčkobrodské nemocnice. (Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

HC Řisuty

Založení klubu: 1949
Stadion: Zimní stadion Slaný (kapacita 3 200 míst)
Klubové barvy: modrá, bílá a oranžová
Webové stránky klubu: hcrisuty.cz
Umístění v poslední sezóně: 10. místo po ZČ, osmifinále play-off (porážka se Žďárem nad Sázavou, 0:3 na zápasy)
Trenér: Jan Novotný

Sestava z posledního utkání: Ilašenko (Škubal) – Kašák "A", Kužel, Babický, Bílek, Muláček, Sedláček, Ovčinnikov – Sladký, Janeček, Kos "C", Krpata, Záleský, Brém, Fortelka, Náprstek, Slavíček, Arnošt
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Řisuty

znak týmu znak týmu
10-2-1-11 bilance 9-2-2-11
10, 35 bodů umístění 11., 33 bodů
78:85 skóre 94:96
5:0 (Písek, doma) nejvyšší výhra 9:3 (Žďár nad Sázavou, doma)
1:11 (Písek, venku) nejvyšší prohra 2:7 (Kobra Praha, venku)
Lukáš Endál – 31 bodů (13+18) nejproduktivnější hráč Matěj Kos – 28 bodů (16+12)
Lukáš Endál – 13 gólů nejlepší střelec Matěj Kos – 16 gólů
Jevgenij Kondratěv – 19 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Kužel – 13 asistencí
David Vala – 12 bodů (2+10) nejproduktivnější obránce Lukáš Kužel – 17 bodů (4+13)
Čeněk Novák 2,92 (14 zápasů)
Jiří Zvolánek 4,29 (6 zápasů)
Lukáš Dusík 3,29 (7 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Ilašenko 3,77 (22 zápasů)
Jiří Škubal 5,75 (3 zápasy)
Andrej Maslakov 7,06 (1 zápas)

Nepostradatelným článkem sestavy je mladý gólman Jan Ilašenko.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Řisuty mají silný útok, ale hodně inkasují

Hokejisté z malé obce na Kladensku skončili v minulé sezoně po základní části na desátém místě západní skupiny a ve středu tabulky se pohybují i v současné době. Dalo by se říci, že se jedná o hodně nevyzpytatelný tým, který poměrně pravidelně střídá vítězství s porážkami. Středočeši obrali o body silné týmy jako Tábor, Vrchlabí nebo Klatovy, ale na druhou stranu podlehli Klášterci nad Ohří a naposledy nestačili hodně překvapivě na Jindřichův Hradec, odkud si odvezli porážku 5:7. Buldoci disponují silným útokem, nasázeli už 94 branek, což je víc než třeba první Kolín či Vrchlabí. V počtu obdržených gólů ale za svými sousedy v tabulce poměrně hodně zaostávají.

Jasným pánem v brankovišti Řisut je třiadvacetiletý odchovanec Kladna Jan Ilašenko, který zasáhl už do 22 zápasů. Tři starty má na kontě šestadvacetiletý brankář Jiří Škubal a jednou si zachytal i Rus z Chabarovsku Andrej Maslakov. Z obránců se nejvíc daří Lukáši Kuželovi, jenž nasbíral už skvělých 17 bodů (4+13), což ho pasuje do role nejproduktivnějšího beka a nejlepšího nahrávače týmu. Nejzkušenějším zadákem je osmatřicetiletý matador Martin Kašák, kterého následují Jakub Sedláček a a Tomáš Babický. Kanadskému bodování týmu suverénně kraluje devětadvacetiletý kapitán Matěj Kos (16+12), skvěle si vedou i Vojtěch Šilhavý (10+11) nebo Šimon Náprstek (6+7), který se v prvním vzájemném střetnutí trefil dvakrát i proti Bruslařům.

Soupiska Řisut

Lukáš Kužel je nejproduktivnějším bekem a nejlepším nahrávačem Řisut.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Buldoci nezvládli divokou přestřelku u posledního Vajgaru

Řisuty začaly skvěle a už ve 3. minutě šly do vedení, když se z mezikruží nad lapačku brankáře Kůdely trefil Tomáš Brém. Vajgar se tím nenechal rozhodit a ještě v první třetině slavil vyrovnání, když Jiří Bárta nahrál před prázdnou bránu Adamu Popelkovi. Buldoci získali zpět ztracené vedení, když hezkou individuální akci zakončil Vojtěch Šilhavý. Jihočeši ale předvedli famózní obrat, když postupně skórovali Martin Brabec při přesilovce, Vladimír Zvoník a Martin Záhora. Divoká přestřelka se rozjela naplno, ještě před druhou sirénou Středočeši vyrovnali, když mířili přesně do černého Matěj Kos a Vojtěch Šilhavý. Domácím vrátil vedení Martin Brabec, ale krok srovnal Tomáš Brém. Jindřichohradeckým hrdinou se stal nakonec zkušený Ota Lazorišák, který vstřelil hned dvě branky a zajistil svému týmu překvapivé tři body.

znak týmu 7 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 12. Popelka (Bárta, Drda), 27. Brabec (Lazorišák, Voříšek), 29. Zvoník (Šesták, Popelka), 34. Záhora (Lazorišák, Bárta), 43. Brabec (Voříšek, Zvoník), 58. Lazorišák (Záhora, Dvořák), 60. Lazorišák (Záhora, Bárta) – 3. Brém, 25. Šilhavý (Raclavský), 34. Kos (Šilhavý), 40. Šilhavý (Kos), 51. Brém. Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, Horažďovský. Vyloučení: 4:10, navíc Kužel, Krpata a Záleský (všichni RIS) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 322. Třetiny: 1:1, 3:3, 3:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:4, 5:4, 5:5, 7:5.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Kůdela (Marek) – Jon, Koňařík, Tržil, Břečka, A. Dvořák, Pípal, Popelka – Lazorišák, Bárta, Fencl, Brabec, Šesták, Voříšek, Záhora, Samohejl, Zvoník, Drda.

HC Řisuty: Maslakov (Škubal) – Kašák, Kužel, Babický, Bílek, Muláček, Raclavský, Ovchinmikov, Sedláček – Sladký, Kos, Náprstek, Záleský, Brém, Krpata, Šilhavý, Janeček, Fortelka, Slavíček, Arnošt, Butor.

Minulé zápasy Řisut

HC Řisuty – HC Tábor 4:3p
HC Řisuty – HC Stadion Vrchlabí 3:2p
IHC Písek – HC Řisuty 3:2
HC Řisuty – HC Kobra Praha 3:2
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Řisuty 7:5

Všechny zápasy


Útok Buldoků táhne zkušený forvard a kapitán mužstva Matěj Kos.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Broďáci splnili povinnost a vrátili se do elitní desítky

Havlíčkův Brod ve středu v posledním utkání roku 2015 hostil poslední Jindřichův Hradec a nic jiného než tříbodové vítězství nešlo brát. I když Bruslaři vedli po úvodní dvacetiminutovce už 2:0, bylo z toho nakonec pořádné drama a o těsné vítězství se strachovali až do konce. Skvělý zápas odehrál útočník Patrik Přidal, který musel po soupeřově faulu na šití, ale i s nepříjemným zraněním zápas dohrál až do konce. „Chtěl bych ho vyzdvihnout, hrál s velkým nasazením a se zraněním. Každý hráč by si z toho měl vzít příklad,“ chválil svého parťáka z lajny Lukáš Endál. Pozitivem je i první trefa Filipa Beneše, nejnovější posily. Parta z Kotliny teď nutně potřebuje ukořistit všechny tři body i proti nepříjemným Řisutům, které jsou za ní jen o dva body.

„V první třetině jsme byli jasně lepší. Při přesilovce 5 na 3 jsme měli dát třetí gól a mohli jsme zápas dohrávat v klidu. Ve druhé třetině jsme pustili soupeře do hry, znervózněli jsme a z brejku jsme inkasovali na 2:2,“ připomněl dvě odlišné dvacetiminutovky brodský trenér Aleš Totter. „Rozhodli jsme v přesilovkách. Jsem rád, že ve třetí třetině jsme to zvládli. Těší mě, že jsme se zvedli po porážce v Písku,“ pochvaloval si, že si jeho svěřenci spravili chuť.

Filip Beneš vstřelil proti Vajgaru svou první branku v Brodě, jež se nakonec stala vítěznou.

Brod se nadřel, ale poslední Vajgar doma přetlačil

Bruslaři na svého soupeře vlétli s velkou chutí a naprosto zaslouženě se dostali v úvodní třetině do dvoubrankového vedení, když se přesnou střelou trefil Patrik Přidal a po protiútoku se zblízka prosadil Lukáš Endál. Havlíčkův Brod měl sice výraznou střeleckou převahu, ale prostřední část se mu vůbec nepovedla. Při přesilovce snížil na nejtěsnější rozdíl kapitán hostů Luboš Voříšek a o vyrovnání se postaral při rychlém brejku Martin Záhora. Ve třetí periodě se domácí znovu uklidnili, když při hře v početní převaze udeřili Tomáš Chlubna a Filip Beneš, který si připsal premiérový gól v Brodě. Jindřichův Hradec ještě snížil z dorážky Oty Lazorišáka, ale tři body nakonec zůstaly po výsledku 4:3 v Kotlině.

znak týmu 4 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 10. Přidal (Třetina, Endál), 13. Endál (Přidal), 43. Chlubna (Vlasov, Duben), 49. Beneš (Kuchta, Kozlík) – 26. Voříšek (Dvořák), 33. Záhora (Lazorišák, Bárta), 53. Lazorišák (Bárta). Rozhodčí: Marek Honza – Martin Klouda, David Urubčík. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 622. Třetiny: 2:0, 0:2, 2:1. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Adam) – Vala, Duben "A", T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Kořínek, Lacina – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Ludvík, Cejpek.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Kůdela (Marek) – Kadlec, Koňařík, Tržil, Břečka, Dvořák, Pípal, Port – Lazorišák "A", Bárta, Brabec "A" – Šesták, Voříšek "C", Záhora, – Šafář, Drda, Bílek – Fencl.

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

BK Havlíčkův Brod – HC Vlci Jablonec nad Nisou 2:5
HC Klášterec nad Ohří – BK Havlíčkův Brod 2:3
HC Lední Medvědi Pelhřimov – BK Havlíčkův Brod 3:2
IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 11:1
BK Havlíčkův Brod – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 4:3

Všechny zápasy


Filip Beneš: Čeká nás těžký a houževnatý soupeř

„Bude to těžký a houževnatý soupeř. Budeme se snažit za každou cenu vyhrát, protože chceme postoupit do play-off,“ hlásí odhodlaně útočník Filip Beneš. „Musíme plnit i v zápasech to, co cvičíme na trénincích. Pokud to nedokážeme přenést do zápasů, tak se nám to může vymstít. Musíme do toho dávat pořád všechno,“ má jasno Lukáš Endál.

Bruslaři dvakrát vedli o tři branky, ale vyhráli jen těsně

Havlíčkobrodští hokejisté vkročili do zápasu ve Slaném, kde hrají domácí zápasy Řisuty, bravurně, když už ve 3. minutě je poslal do vedení dorážkou zblízka Ondřej Hlídek. Vedení Bruslařů ale mělo jepičí život, svižnou ranou z kruhu vyrovnal Tobiáš Slavíček. Ve druhé třetině vedla parta z Kotliny už o tři góly, když se prosadili David Kozlík, Lukáš Endál a Tomáš Chlubna. Snížit se sice povedlo Vojtěchu Šilhavému, ale tříbrankový náskok bleskově vrátil hostům Igor Loginovskij. Brod trestuhodně prospal závěr druhé periody a Šimon Náprstek dvěma přesnými zásahy snížil na nejtěsnější rozdíl. Od modré čáry potom znovu zaúřadoval Igor Loginovskij a Tobiáš Slavíček už jen upravil na konečných 5:6.

znak týmu 5 – 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Slavíček (Janeček), 36. Šilhavý (Záleský, Brém), 37. Náprstek, 39. Náprstek (Sladký), 55. Slavíček (Kužel, Dostál) – 3. Hlídek (Vala, Jelínek), 29. Kozlík (Chlubna, Kuchta), 30. Endál (Přidal), 35. Chlubna (Kuchta, Kozlík), 36. Loginovskij (Duben, Kondratěv), 44. Loginovskij (Kondratěv, Vlasov). Rozhodčí: Jakub Valenta - Tomáš Černý, Michal Rubáš. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 142. Střely na branku: 34:35. Třetiny: 1:1, 3:4, 1:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5, 4:5, 4:6, 5:6.

HC Řisuty: Ilašenko (Škubal) – Kašák, Sedláček, Babický, Bílek, Dostál, Raclavský, Kužel – Kos, Záleský, Krpata, Náprstek, Fortelka, Slavíček, Brém, Arnošt, Sladký, Veselý, Kalla, Janeček, Butor, Čurda, Šilhavý.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Zvolánek) – Duben, Kolda, Kořínek, Loginovskij, Medl, Pecen, Vala, Cejpek, Endál, Havel, Hlídek, Hubert, Chlubna, Kondratěv, Kozlík, Kraučuk, Kuchta, Ludvík, Přidal, Třetina, Vlasov, Jelínek.

Igor Loginovskij proti Řisutům v předchozím utkání 2x skóroval. Prosadí se znovu?

Postavení v tabulce

Havlíčkův Brod si díky těsnému domácímu vítězství 4:3 nad posledním Vajgarem polepšil a vrátil se do první desítky, k čemuž mu výrazně pomohlo zaváhání Řisut, jež se předtím překvapivě vrátily s prázdnou právě z Jindřichova Hradce. Bruslaři ztrácí jediný bod na devátý Nymburk, jenž doma v derby nečekaně skolil první Kolín, a osmý Žďár nad Sázavou, jenž má ale zápas k dobru.

Řisuty vypadly z první desítky, ale na Havlíčkův Brod ztrácejí jen dva body. Ohlížet se však musejí i za sebe, na záda jim dýchají z odstupu jediného bodíku Trutnov a Pelhřimov.

Bilance s Řisuty od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 1
Bilance: 1-0-0-0
Výsledky: 6:5
Skóre: 6:5

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu