27. 1. 2011 | Ladislav Vácha

Starší dorost načne hokejový víkend v pátek, do Kotliny za ním jede Plzeň

Pracovní týden utekl jako voda a na dveře už mohutně buší nadcházející víkend, který se pro tábor havlíčkobrodských Rebelů opět ponese ve znamení důležitých hokejových bitev. Jako první se po krátké odmlce znovu představí na extraligové scéně starší dorost, který v domácím prostředí vyzve hodně silného soupeře, mladé Indiány z Plzně. A těm mají naši bojovníci co vracet…

Starší dorostenci:

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Plzeň 1929

Začátek: pátek 27. ledna v 18 hodin

Havlíčkobrodští mladíci naposledy absolvovali mezi extraligovou konkurencí náročnou pražskou misi, za níž se ale mohou ohlížet s pocitem dobře odvedené práce. Nejdříve totiž navázali na domácí triumf nad pardubickým Eatonem proti Slavii Praha, jíž udolali ve vyrovnané a dramatické bitvě 4:3 po penaltové loterii, za což si připsali do tabulky skupiny A cenné dva body. O den později zkřížili své hole i s hokejisty z kádru druhého pražského „S“, Sparty Praha, jimž nakonec podlehli po vyrovnané partii 1:3. Nyní stojí před mladými Rebely zcela nová, ovšem neméně zajímavá výzva. V rámci 39. kola dorostenecké extraligy totiž zavítají do Kotliny mladí Indiáni, kteří bojují za barvy západočeské Plzně.

A je nutné podotknout, že si zatím počínají mezi nabitou konkurencí nejvyšší soutěže znamenitě. Pojďme se na jejich vystoupení z poslední doby v krátkosti podívat, abychom si zrekapitulovali, co havlíčkobrodskou družinu čeká za tvrdý oříšek. Západočeši si od začátku soutěže zvykli pravidelně vyhrávat a v nastoleném trendu pokračují až do současné doby. Teď ale jejich hegemonie už není tak značná, když plzeňští mladíci po čtyřech tříbodových triumfech v řadě rázem ztratili svou vítěznou tvář a z 5 minulých vystoupení zažili jen dvakrát vítěznou radost.

Nejdříve podlehli v domácím prostředí českobudějovickému Mountfieldu (4:6), poté nestačili venku na Vsetín a těsně mu podlehli (2:3), po čemž si sice spravili chuť na ledě Zlína po úspěšné přestřelce (7:4), jenže na tento triumf nedokázali navázat na kluzišti Vítkovic (1:2). Naposledy si ale smlsli na třineckých Ocelářích, jejich družinu doma udolali přesvědčivě 5:2. Přejděme k výchozí pozici obou pátečních soupeřů z pohledu vyrovnané tabulky. Havlíčkův Brod drží ve dvanáctičlenné skupině A se ziskem 28 bodů 9. příčku, z níž ztrácejí na pátou Plzeň 5 bodů. V případě tříbodového zisku se tak mohou na Západočechy dotáhnout a zmenšit jejich náskok na pouhé 2 body.

A jak dopadlo první vzájemné měření sil? Mladí bojovníci z Kotliny se představili v hokejovém stánku Indiánů ve 33. kole a domů se vraceli s prázdnou po porážce 2:4. Držme našim hochům palce, aby svého sokovi toto zaváhání vrátili i s úroky. Proti silnému soupeři budou mladí Rebelové určitě potřebovat naši pomoc, proto je přijďte v pátek večer podpořit. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin. Utkání můžete sledovat také prostřednictvím již tradičního on-line přenosu, který pro vás naše redakce chystá a naleznete ho na portálu onlajny.cz.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu