27. 1. 2011 | Eva Streichsbierová

Normálně se trefit nemůžu, tak to beru aspoň takhle, usmíval se Knotek

Pořádně si zahrávali s ohněm a jen zázrakem se nakonec nepopálili. Tak by se dalo stručně zhodnotit středeční domácí vystoupení havlíčkobrodských hokejistů. Hradci Králové dovolili pět minut před koncem normální hrací doby srovnat na 2:2, a nebýt zkratu hostů v samotném závěru, tři body by v Kotlině zřejmě nezůstaly. Rebelové vyhráli 4:2, když jako posledního zapsali rozhodčí na listinu střelců Jana Knotka.

Třiadvacetiletý útočník se ovšem o čtvrtý gól v síti hradeckého brankáře Luňáka zasloužil jen teoreticky. Ve skutečnosti šlo o čistého „vlastence“. Hostující gólman při vyhazování puku zpoza branky trefil záda svého spoluhráče Volrába a od něj pak zapadl do sítě.

„Připsali ho Knotkovi, ale já bych mu ho odebral, protože to byl jasný vlastní gól. Ve fotbale se hlásí, v hokeji to tak není, ale v tohle případě to bylo zcela evidentní,“ prohlásil po zápase hlavní kouč Rebelů Petr Novák. „Zase na druhou stranu by si ho asi soupeř sám nedal, kdybychom na něj netlačili,“ doplnil.

Ani Knotek se ke čtvrtému úspěchu svého týmu nijak zvlášť nehlásil. Naopak! „Kdepak, já ho vůbec nedal, ani jsem se puku nedotkl,“ bránil se. Nakonec přijal autorství gólu jako jakýsi příjemný bonus ke třem bodům. „Normálně se trefit nemůžu, takže to beru aspoň takhle,“ smál se.

Devět vteřin předtím, než zapsali rozhodčí do střelecké listiny Knotkovo jméno, proměnil přesilovku pět na tři Roman Vondráček. Šestadvacetiletý útočník nastoupil teprve ke svému druhému utkání po překonání vážného úrazu a hned vstřelil dva góly. Z toho ten druhý byl vítězný. „Ráno jsem se sice necítil moc dobře, ale před zápasem už to bylo lepší. Jsem rád, že mi to tam spadlo, ale mnohem radši jsem, že jsme vyhráli,“ hlásil.

A vítězství to bylo opravdu vydřené, protože ještě dvě minuty před koncem svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 2:2. Východočeši totiž dokázali v 55. minutě zlikvidovat dvougólovou ztrátu. Parádní slalom mezi hráči zakončený gólem předvedl Jan Hruška. „Zase jsme si zápas klasicky zkomplikovali sami. Nehráli jsme důrazně a oni se dvakrát trefili po našich chybách,“ namířil kritiku do vlastních řad Knotek.

Naštěstí pak Rebelové přinutili soupeře na konci 58. minuty faulovat. Jenže dvouminutový trest pro jednoho ze svých hráčů považoval hradecký kouč Mička za nespravedlivý. A proti rozhodnutí sudího protestoval tak vehementně, že nakonec také obdržel trest. Navíc ho rozhodčí vykázal ze střídačky. Havlíčkobrodští hokejisté dostali šanci zahrát si celé dvě minuty v pěti proti třem a využili ji. „Jejich trenér neudržel nervy na uzdě a tím asi Hradec přišel o nějaký ten bod. I když kdo ví, třeba bychom se trefili i tak,“ krčil rameny Knotek.

Havlíčkův Brod se znovu dočkal bodového zisku po jedenáctidenní pauze. Minulý týden totiž dvakrát prohrál, nejprve doma s Ústeckými Lvy a potom i v Jihlavě. „Určitě jsme moc rádi, že jsme uspěli. Zvlášť doma musíme sbírat body a vyhrávat co to jde,“ přesvědčoval mladý havlíčkobrodský útočník. „Chtěli bychom se dostat na páté nebo šesté místo,“ prozradil.

Aktuálně jsou Rebelové v tabulce skupiny A na sedmé příčce, ovšem na šesté Znojmo už ztrácejí jen jeden bod. V příštím kole pocestují v sobotu 29. ledna do Olomouce. „To je náš takový ne zrovna moc oblíbený soupeř,“ přiznal Knotek. „Ale jednou už jsme tam v letošní sezoně vyhráli v prodloužení, tak by nebylo špatný to zopakovat,“ svěřil se s přáním.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu