22. 10. 2015 | Ladislav Vácha, Jan Kousal

Starší dorost prohnal Tygry, ale z Liberce nakonec body neveze

Starší dorostenci zamířili do Liberce, kde chtěli navázat na domácí bodový zisk proti silným Pardubicím. Hned dvakrát sice ztráceli tři góly, ale propastné manko pokaždé umazali a snížili na nejtěsnější rozdíl. Nakonec jim to ale nebylo nic platné, protože Bílí Tygři nejtěsnější vítězství uhájili až do konce. Havlíčkův Brod se tak vrací ze severu Čech s prázdnou. Za mladé Bruslaře mířili dvakrát přesně do černého Jiří Vlach a Lukáš Beran.

Hráči obou celků vstoupili do zápasu poněkud ospale. Rychleji se oklepali domácí, když po deseti minutách dostrkal puk do brány za asistence důrazného Jeníka Ondřej Chrtek – 1:0. Za chvíli mohlo být Tygrům ještě lépe, Wiencek po dobré individuální akci však trefil jen horní tyč Kulichovy brány.

Ihned po začátku druhé třetiny přidaly šelmy další trefu. Nezbeda zadovkou našel Martina Jursu, jenž bekhendovou střelou překonal havlíčkobrodského brankáře – 2:0. Hosty mohl dostat na dostřel Králíček, proti jeho dorážce se ale vytáhl Žajdlík, který špičkou betonu dokázal zasáhnout. Důležitý zákrok si připsal také na druhé straně chytající Kulich, ten pro změnu zlikvidoval trestné střílení Průžka.

Po polovině zápasu propadli hosté u levého mantinelu a Tygři se dostali do přečíslení. Čermák sice jen navezl puk na Kulicha, ten situaci vleže ustál, Čermák ale ještě přiťukl kotouč Ondřeji Chrtkovi, který se svou pozicí naložil nekompromisně – 3:0. Za chvíli se však v klubku těl před domácí brankou zorientoval nejrychleji Jiří Vlach, po jehož pokusu se černá pryž třepotala v Žajdlíkově síti – 3:1.

Do třetí části vstoupil lépe Havlíčkův Brod. Křižnou přihrávku Lukáše Berana si do vlastní brány srazil liberecký obránce Bednář – 3:2. Pak si hosté ještě zvedli sebevědomí ubráněným dvojnásobným oslabením, ve kterém dokonce mohli srovnat. Brejk dva na jednoho zakončoval Veverka, Žajdlík si jeho pokus do horního růžku vyrazil ramenem. A v podstatě vzápětí se Tygři radovali. Hosté se zapomněli vepředu a rychlý liberecký protiútok pak doklepával do sítě zadák Vítek Turský – 4:2.

Vstřelený gól Tygry povzbudil a po menší chvíli musel Kulich vytahovat puk popáté. Pohotovou dorážkou se prosadil Daniel Branský – 5:2. Jenže Havlíčkobrodští zápas zdramatizovali. Nejprve tečoval Hrabaňovu střelu od modré nechytatelně pro Žajdlíka Lukáš Beran – 5:3. Minutu a půl před koncem se ještě prosadil Jiří Vlach – 5:4. Na víc už se ale hosté nezmohli a Liberec se mohl radovat z páté výhry v řadě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 1 1 0 0
Lukáš Beran 2 1 3 2 0
David Donda 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 1 1 1 6
Daniel Jančařík 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 -1 0
Daniel Králíček 0 0 0 -1 2
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
David Michálek 0 3 3 1 0
Michal Němec 0 0 0 -1 0
Daniel Polák 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 -2 2
Jiří Vlach 2 0 2 1 0
David Zdeněk 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 5 33 0 0

Ohlasy k utkání

15. kolo, pátek 23.10.2015 od 17:00
5:4
(1:0, 2:1, 2:3)
Liberec - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Chrtek (Jeník), 22. Jursa (Nezbeda, Průžek), 33. Chrtek (Čermák, Branský), 47. Turský (Wiencek, Nezbeda), 50. Branský (Čermák) – 35. Vlach, 44. Beran, 53. Beran (Hrabaň, Benák), 59. Vlach (Michálek). Rozhodčí: Libor Veinfurter – Petr Bosák, Aleš Hejl. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 38:31. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:4.

Sestavy

Liberec

Žajdlík (Kuhn) – Charvát, Bednář, Krejsa, Habermann, Turský, Had, Kunst, Velechovský – Branský, Šíp, Mocek, Burda, Čermák, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Jursa (C), Průžek, Chrtek

Havl. Brod

Kulich (Hanák) – Kopic, Polák, Hrabaň, Benák, Jančařík, Lachman, Zdeněk, Němec – Michálek (C), Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu