25. 1. 2011 | Pavel Buňat

Rebely doma čeká Hradec, uvidíme další přestřelku?

Další domácí utkání je tu a s ním i možnost opět naladit hlasivky a pomoci Rebelům vybojovat nějaké body. A kdo že to ve středu 26. Ledna dorazí do Kotliny? Průběžně pátý tým I. ligy – HC VCES Hradec Králové. S Východočechy odehrál Havlíčkův Brod letos tři utkání a všechna byla nadmíru zajímavá. V jednom dokázali hradečtí smazat třígolové manko, ve druhém zase Rebelové předvedli husarský kousek, když otočili stav utkání z 0:4 na konečných 5:4. Jestli nás opět čeká natolik zajímavé utkání, se dozvíme ve středečním podvečeru. Přijďte včas, začínáme přesně v 17.30 hod.

„Myslím, že to nebude tak urputný zápas jako v Jihlavě. Hradec hraje hodně dopředu, víc než v sobotu Jihlava. A my taky, i když v posledních dvou zápasech jsme zrovna moc gólů nedali. Tak snad to tam zase začne padat a lidi se budou bavit,“ nechal se před duelem slyšet navrátilec do havlíčkobrodské sestavy Roman Vondráček.

Statistiky obou soupeřů
Týmy v letošní sezoně
7.postavení v tabulce 5.
18vítězství21
136:134skóre122:126
1čistá konta3
8:1 Litoměřice (doma)nejvyšší výhra doma 6:1 Litoměřice, Znojmo (oba doma)
1:7 Chomutov (venku)největší prohra 2:8 Benátky (venku)
22,92%využité přesilovky 16,76%
2174střely na branku2215
16Góly v oslabení 6
Hráčské statistiky
Vojtěch Němec (43bodů, 16+27)nejproduktivnější hráčVít Budínský (30 bodů, 19+11)
Miroslav Třetina – 18 braneknejlepší střelecVít Budínský – 19 branek
Vojtěch Němec - 27nejlepší nahrávačJiří Kadlec - 19
Marian Morava – 90 trest. min. nejtrestanější hráčVít Budínský – 52 trest. min.
Marian Morava (20 bodů, 2+18) nejproduktivnější obránce Lukáš Chmelíř (17 bodů, 5+12)
1. Vojtěch Němec (43 bodů, 16+27),
2. Miroslav Třetina (39, 18+21),
3. Václav Meidl (32, 14+18),
4. Marian Morava (20, 2+18),
5. Jan Knotek (19, 5+14)
kanadské bodování1. Vít Budínský(30 bodů, 19+11),
2. Jan Hruška(27, 9+17),
3. Jiří Kadlec (29, 7+19),
5. Daniel Volráb (21, 8+13)
5. Martin Koudelka (21, 5+16)
Jaroslav Suchan (32 záp., 91,06%) brankářské jedničky Filip Luňák (35 záp., 92,24%)

Pozn.: Do statistik již nebyl zahrnut Jaroslav Roubík.

Aktuální forma Hradce

Východočechům se v poslední době příliš nedaří. Vše začalo obratem Havlíčkova Brodu na jejich ledě, poté podlehli Chomutovu 5:8, Ústí nad Labem 3:4 a Jihlavě vysoko 3:7. Pořádné zlepšení přišlo proti Znojmu, které hradečtí rozstříleli v poměru 6:1. Následně však podlehli Olomouci 1:5 a nad Berounem dokázali hubenou výhru 1:0 vybojovat až v prodloužení. V celkovém součtu patří Hradci průběžně 5. místo, na čtvrtou Olomouc ztrácí pouhé tři body.

Minulé kolo – Hradec bral 2 body

Havlíčkův Brod v ostře sledovaném derby podlehl Dukle 1:3. O zápase se napsalo už hodně, pojďme si jej tedy připomenout jen krátce. Duklu poslal do vedení Čachotský už na konci první minuty. Ve 26. minutě hned po buly před Suchanem navýšil skóre na rozdíl dvou branek Aleš Padělek. Když minutu před koncem druhé části zvyšoval na 3:0 Sojčík, bylo prakticky rozhodnuto. A skóre už Rebelové opravdu otočit nedokázali. Jiskru naděje sice vykřesal ve vlastním oslabení Holec, další branku už ale hosté nepřidali. „My jsme chtěli bodovat, ale zaspali jsme začátek, a to se nám asi stalo osudným, protože jsme dostali gól a než jsme se vzpamatovali, tak jsme se z toho nedostali,“ litoval nepovedeného vstupu do utkání šéf havlíčkobrodské střídačky.

Hradec Králové na vlastním ledě vybojoval proti Berounu dva body za fotbalovou výhru 1:0 po prodloužení. Domácí zasypali Furcha 52 střelami, hráli 9 přesilových her, přesto dokázali skórovat jen jedenkrát. Na druhé straně Luňák kryl všech 33 střel a obrana odolala osmi přesilovkám. O výhře rozhodl Jiří Kadlec po skvělé přihrávce vyslané z hole Koudelky. „I když nepadaly góly, myslím si, že se utkání divákům líbilo. Zápas byl aktivní, hodně se bruslilo. Na obou stranách byly i nějaké šance,“ zhodnotil zápas pro klubový web hradecký útočník Jaroslav Roubík, pro kterého bylo sobotní utkání v dresu Východočechů na delší dobu poslední. Odchází na hostování do Ústí nad Labem.

Letošní vzájemné zápasy – dvě divoké přestřelky vyhrál Brod

Letošní zápasy s Hradcem se nesou v duchu pořádně zajímavých střetnutí. Posuďte sami. První zápas vyhrál Hradec, divoké utkání v Kotlině zase domácí celek a do třetice, tentokráte opět na hradeckém ledě, nestačil domácím k výhře ani čtyřgólový náskok!

Na ČEZ Stadionu platil po dvaceti minutách bezgólový stav, ve druhé části se však jakoby se vstřelenými brankami roztrhl pytel, diváci jich viděli hned šest. Bohužel čtyři z nich skončily za Suchanem a Hradec v polovině utkání už vedl pohodlně 4:1. Rebelové ale dokázali zabojovat a po gólech Meidl a Martina Ondráčka, kteří tak dokázali navázat na první gól z hole Jiřího Ondráčka, se náskok domácího celku ztenčil na jedinou branku. A Havlíčkobrodští v Hradci jednoznačně sahali po bodech, v cestě jim však stál Filip Luňák, na němž si nejednou vylámali zuby. Klid na hokejky domácích však vnesl v 57. minutě Jaroslav Roubík, jenž zápěstní střelou popáté v utkání rozvlnil síťku Suchanovy branky. Na to už tým z Vysočiny nedokázal odpovědět. Hradec na domácím ledě uhájil všechny body.

Pořádně nervy drásající zápas zhlédli diváci v Kotlině. Asi nikdo by nečekal, že se stavem 3:0, který platil od 11. minuty, by ještě mohli hosté z Hradce Králové něco udělat. Jenže opak byl pravdou. Svěřenci trenérů Jiřího Mičky a Jiřího Slabého dokázali na začátku třetí části otočit skóre na 4:3 ve svůj prospěch! Ani Rebelové ale sympaticky nesložili zbraně a opět šli brzy do vedení. Bekhendem se nejprve prosadil kapitán Marian Morava, po něm vedení na stranu Brodu vrátil krásnou střelou z vrcholů kruhů Petr Šenkeřík. Výhru definitivně potvrdil Michal Hlinka. Mladý útočník neměl těžkou úlohu. Skóroval totiž do prázdné branky během soupeřovi hry bez brankáře.

Ve třetím zápase předvedli svěřenci Petra Nováka parádní obrat. Hradec vedl po první třetině pohodlně 3:0. Trefili se Budínský, Višňák a Kadlec. Když ve 25. minutě přidal Klement čtvrtý gól, hosté byli zralí „na ručník“. Jenže právě v tu chvíli zabrali a během dvou minut snížili na rozdíl dvou branek. Postarali se o Ondřej Švaňhal a Miroslav Třetina, pozdější hvězda utkání. Ve 36. minutě vybídl Meidl Třetinu, který se ani podruhé nemýlil. Nabuzení Rebelové svírali Hradec a snažili se ze všech sil vyrovnat. To se jim nakonec povedlo – Miroslav Holec v samostatném úniku přesně zakončil. O osudu utkání rozhodlo prodloužení a v něm vyžitá přesilová hra. Na konci akce stáhl Miroslav Třetina, který tak završil hattrick a vybojoval druhý důležitý bod.

Hradec bez Roubíka

Silný Hradec Králové se bude muset obejít bez svého matadora Jaroslava Roubíka, který v letošních 38 zápasech nasbíral 42 kanadských bodů (21+21). Vedení klubu se jej totiž rozhodlo poslat do konce sezony na hostování do Ústí nad Labem. Lvi zbrojí před nadcházejícím play-off ve velkém. Po odchodu třetího nejproduktivnějšího hráče ligy z hradeckého týmu se do čela bodování posunul Vít Budínský. Teprve dvaadvacetiletý forvard letos vsítil 19 branek a na 11 přihrával. S 26 body ho následuje dvojice Hruška-Kadlec, po jednadvaceti kanadských bodech pak mají Volráb (8+13) a Koudelka (5+16). Nejlepším obráncem týmu Lukáš Chmelíř, který nasbíral 17 bodů za 5 branek a 12 nahrávek.

Mezi třemi tyčemi uvidíme s největší pravděpodobností Filipa Luňáka, brankáře, jenž letos drží svůj průměr inkasovaných branek na zápas těsně pod číslem 3. S počtem tří čistých kont patří mezi nejlepší brankáře ligy. Jako náhradníci budou připraveni Robin Blažíček a junior Jaroslav Pavelka.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu