16. 10. 2015 | Ladislav Vácha, Vojtěch Drbohlav

Starší dorost nedal gól v Mladé Boleslavi a vrátil se domů s prázdnou

Starší dorostenci odjížděli povzbuzeni překvapivým vítězstvím nad Kometou Brno do Mladé Boleslavi, kde chtěli na bodový zisk proti lídrovi tabulky navázat. Jejich plány se ale začaly hroutit už od začátku, v 9. minutě už prohrávali o dvě branky a v prostřední části inkasovali ještě dvakrát. Domů se tak vrátili s prázdnou po porážce 0:4.

Do zápasu, ve kterém byl favorizovaným celkem domácí soubor, vstoupili podle očekávání lépe Boleslavští. Ti se prosadili dokonce ve vlastním oslabení. Na modré napřáhl Martin Kalus, čímž způsobil zmatek v brankovišti. Toho využil Milan Kalaš, jenž sklepl puk mezi tři tyče. I nadále byli důraznější Bruslaři z Mladé Boleslavi. Uspět se snažili například Dančišin nebo Outrata, ale ti si na brankáře Havlíčkova Brodu nepřišli. Povedlo se to až v deváté minutě Musliuovi. Ten jel jeden na jednoho na hostující branku, přičemž byl faulován Kopicem. Následkem toho bylo nařízené trestné střílení. To provedl Kroni Musliu poměrně v poklidu, když přehodil brankáře a zamířil do pravého horního rohu brodské svatyně.

Z hranice brankoviště chtěl o chvíli později korigovat Jiří Vlach, ale Krofta svůj celek podržel. Reprezentant Slovenska Kroni Musliu ale stále neměl dost. Tentokrát chtěl překonat Kulicha mezi betony, jenže brankář celku z Vysočiny udržel kotouč s vypětím všech sil před brankovou čárou. Od modré zkusil uspět se svou dělovkou ještě Kalus, ale gólman hostí si skulinku mezi betony opět pohlídal. První třetina byla tedy stejně jako většina zápasu v režii Bruslařského klubu Mladá Boleslav

Na začátku druhého dějství zkusil uspět z mezikruží Dančišin, ale nebyl dostatečně přesný. Na druhé straně nebyl přesný ani Beran. O chvíli později ale Kroni Musliu ukázal všem přítomným, jak se dávají parádní góly! Boleslavský útočník s číslem sedm si najel před brankáře a nechytatelným blafákem k levé tyči mu nedal šanci. Středočeši se prosadili i z následné přesilové hry. Kalus byl dobře postavený na modré čáře, odkud naservíroval kotouč Mlčochovi který taktéž od modré vystřelil a Jan Jindra zavěsil následně puk pod břevno.

Zhruba v polovině zápasu přišlo zlepšení na straně Havlíčkova Brodu. Na modré napřáhl David Zdeněk, který poslal bombu na Kroftu. Ten sice puk zbrzdil, jenže poté poskakoval ještě na hranici brankové čáry. Až na poslední chvíli jej přikryl, a přerušil tak čas. Jednalo se o největší šanci Havlíčkobrodských v zápase. Na druhé straně zkusil uspět Dančišin, ale toho vychytal Kulich. Z mezikruží střílel v závěru druhého dějství ještě Polák, ale střelu zblokoval jeden z domácích hráčů.

V úvodu třetí třetiny poslal Musliu puk brankovištěm a následně jej chtěl tečovat Kalaš, jenže Kulich mu k tomu nedal prostor. Slibně rozjetý byl i Dančišin, jenže jemu neumožnil další postup jeden z hostujících obránců. I s Veverkovým střeleckým pokusem si na druhé straně poradil Michal Krofta, který si zároveň připsal čisté konto, protože ho v zápase žádný z brodských střelců nepřekonal. Hostům se naopak zápas vůbec nepovedl, po většinu duelu se hrálo na jednu bránu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Lukáš Beran 0 0 0 0 0
David Donda 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 -2 2
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Daniel Jančařík 0 0 0 -2 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 0
Daniel Králíček 0 0 0 -2 2
Tomáš Lachman 0 0 0 -2 0
David Michálek 0 0 0 0 14
Daniel Polák 0 0 0 0 2
Jiří Přibyl 0 0 0 -2 0
Robert Škola 0 0 0 0 2
Vojtěch Veverka 0 0 0 0 0
Jiří Vlach 0 0 0 0 0
David Zdeněk 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 4 36 0 0

Ohlasy k utkání

13. kolo, pátek 16.10.2015 od 17:00
4:0
(2:0, 2:0, 0:0)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Kalaš (Kalus), 9. Musliu (TS), 26. Musliu (Dančišin), 27. Jindra (Mlčoch, Kalus). Rozhodčí: Martin Horinek – Petr Špringl, Jan Gabriel. Vyloučení: 5:7, navíc Michálek (HBR) OT 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 4:0.

Sestavy

Ml. Boleslav

Krofta (Tříška) – Obrtlík, Uřidil "C", Jirásek, Kalus, Chládek, Mlčoch – Kerda, Flynn, Musliu, Straka, Havelka, Zahradník, Kalaš, Outrata, Jindra, Hrachovec, Dančišin "A", Dvořák

Havl. Brod

Kulich (Hanák) – Kopic, Polák, Hrabaň "A", Benák, Jančařík, Lachman, Zdeněk – Michálek "C", Donda, Vlach, Beran "A", Škola, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu