9. 10. 2015 | Ladislav Vácha

Mládež zabojuje o další body! Důležitá bitva čeká starší dorost

Havlíčkobrodská mládež s přicházejícím víkendem znovu zabojuje o cenné body. Hodně důležitý zápas odehraje v pátek starší dorost, který venku vyzve tabulkového souseda z Letňan. O den později přivítají svěřenci trenérského tandemu Adam - Benc doma od 12:00 silnou Kometu Brno, jež zatím vyhrála všechny zápasy. Mladší dorostenci se vydají v neděli do Českých Budějovic, juniorku v pátek čeká od 18:00 derby Vysočiny v Třebíči a v neděli se přivítá od 11:00 Boskovice (dříve Warrior Brno). Zápasy můžete sledovat na onlajny.com.

Mladší dorost

ČEZ Motor České Budějovice – BK Havlíčkův Brod

9. kolo, neděle 11.10.2015 od 17:00

Havlíčkův Brod po šesti nepříjemných porážkách v řadě konečně uspěl, když v derby Vysočiny vyhrál na ledě Žďáru nad Sázavou a sesadil ho na poslední místo tabulky. Mladí Bruslaři povzbuzeni prvním vítězstvím potom doma odehráli velmi dobrý zápas se silnou Spartou Praha, jíž statečně vzdorovali a nakonec padli se ctí. Komplikací však byl překvapivý triumf Plamenů, které na svém ledě zdolaly České Budějovice. Brod je tak znovu poslední.

„Zápas jsme rozehráli velmi dobře. Dokonce jsme vedli, ale pak jsme udělali nějaké zbytečné chyby a to nás stálo utkání. Alespoň už ale máme nějaké body, víc si věříme a naše hra je lepší,“ pochvaloval si útočník Michal Kyncl. „Šli jsme určitě nahoru. Dáváme do toho srdce, musíme tak pokračovat i dál,“ doplnil svého spoluhráče obránce Pavel Zvěřina, který se proti Spartě trefil.

Mladší dorost zahrál proti Spartě velmi dobře, radoval se ze tří gólů.

Minulé zápasy Bruslařů

HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod 8:1
BK Havlíčkův Brod – Bílí Tygři Liberec 1:3
SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod 3:5
BK Havlíčkův Brod – HC Sparta Praha 3:6

Všechny zápasy

Soupeř v minulé sezoně

ČEZ Motor České Budějovice

– základní část 5. místo, O udržení skupina D 2. místo (udržení v soutěži)

Poslední soutěžní vzájemný zápas

HC Rebel Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice 2:3

Minulé kolo soupeře

SKLH Žďár nad Sázavou – ČEZ Motor České Budějovice 3:1

Sestava Havlíčkova Brodu z minulého zápasu

Arbelovský (Kružík) – Krejčí, Dvořák, Vaněk, Adam, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl "C", Dudek, Krajíček, Teplý, Pejchal "A", Kyncl

Starší dorost

HC Letci Letňany – BK Havlíčkův Brod

11. kolo, pátek 9.10.2015 od 17:00

BK Havlíčkův Brod – HC Kometa Brno

12. kolo, sobota 10.10.2015 od 12:00

Zatímco mladší dorostenci se v poslední době zvedli, jejich starší kolegové se hodně výsledkově trápí. Prohráli už šestkrát v řadě a nedokázali vytěžit ani jeden bod. V Jihlavě k němu měli sice blízko, ale vlastními chybami se o něj připravili. O den později doma pořádně prohnali silný Hradec Králové, ale byla z toho nakonec jen další porážka. Letňany navíc v domácím prostředí Duklu překvapily a braly všechny tři body, čímž odsunuly mladé Bruslaře na poslední místo. Právě s Letci uhrál Havlíčkův Brod dosud své poslední body, když doma po skvělém obratu zvítězil v samostatných nájezdech. V pátek ho tak v Praze čeká bitva o „šest bodů“.

„I když jsme vyrovnali na 1:1, soupeře jsme nechali utéct až na 1:3. Potom jsme se dostali do hry tím, že jsme dali gól na 2:3. Na konci utkání, kdy je nám nabídnutá přesilovka, tak se sami vlastní vinou připravíme o 40 sekund přesilovky. Tím pádem už jsme s tím nedokázali udělat vůbec nic,“ smutnil asistent trenéra Jaroslav Benc. „Všichni hráči chtějí, abychom v Letňanech uspěli a získali body. Bude to ale velmi těžké. Potřebovali bychom zase jednou vyhrát, abychom se z té psychické deky dostali,“ má jasno zkušený kouč.

Proti Hradci Králové zazářil útočník Vojtěch Holenda, který vstřelil obě branky Brodu.

Minulé zápasy Bruslařů

HC Dynamo Pardubice – BK Havlíčkův Brod 7:1
BK Havlíčkův Brod – Bílí Tygři Liberec 1:4
HC Dukla Jihlava – BK Havlíčkův Brod 4:2
BK Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:3

Všechny zápasy

Soupeři v minulé sezoně

HC Letci Letňany

– základní část 7. místo, nadstavbová část 7. místo (záchrana v soutěži)

HC Kometa Brno

– základní část 3. místo, nadstavbová část skupina A 9. místo, osmifinále play-off (porážka se Zlínem 2:3 na zápasy)

Poslední soutěžní vzájemné zápasy

BK Havlíčkův Brod – HC Letci Letňany 4:3sn
HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod 5:3

Minulá kola soupeřů

HC Letci Letňany – HC Dukla Jihlava 5:2
HC Kometa Brno – Mountfield HK 3:1

Sestava Havlíčkova Brodu z minulého zápasu

Kulich (Hanák) – Benák, Hrabaň "A", Zdeněk, Kopic, Němec, Polák, Jančařík, Lachman – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Martínek, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Přibyl

Juniorka

SK Horácká Slavia Třebíč – BK Havlíčkův Brod

4. kolo, pátek 9.10.2015 od 18:00

BK Havlíčkův Brod – HC Boskovice

5. kolo, neděle 11.10.2015 od 11:00

Juniorka odehrála zatím tři kola a má pozitivní bilanci. Doma rozstřílela Jindřichův Hradec 8:4 a chtěla uspět i na ledě Chrudimi, ale tam kvalitnímu soupeři podlehla a vracela se domů nakonec s prázdnou. Svěřenci trenéra Cachnína si potom vše vynahradili, když před svými fanoušky pokořili Krkonoše 5:2. Nyní čeká nejstarší mládežnickou kategorii Havlíčkova Brodu silný soupeř v podobě krajského rivala z Třebíče, Bílé hvězdy zatím vyhrály všechny tři duely a ztratily jen jeden bodík. V neděli potom doma zkříží hole s Boskovicemi.

Povedené období zažívá Jakub Kraučuk, který se proti Krkonošům trefil dvakrát.

Minulé zápasy Bruslařů

BK Havlíčkův Brod – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 8:4
HC Chrudim – BK Havlíčkův Brod 4:2
BK Havlíčkův Brod – HC Krkonoše 5:2

Soupeř v minulé sezoně

SK Horácká Slavia Třebíč

– základní část 2. místo, O postup skupina B 3. místo

HC Warrior Brno

– základní část 6. místo, O udržení skupina Východ 2. místo (záchrana v soutěži)

Poslední soutěžní vzájemný zápas

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Rebel Havlíčkův Brod 6:1

Minulé kolo soupeřů

SK Horácká Slavia TřebíčHC Boskovice 14:0

Sestava Havlíčkova Brodu z minulého zápasu

Adam (Kekula) – Lobo "A", Semrád "C", Motl, Lacina, Suchý, J. Vacek, Bancíř, Bušek – Jelínek, Kraučuk, Hlídek, Polák, Hubert "A", Přibyl, Kittler, Cejpek

Dva góly vstřelila i další posila z A-mužstva, šikovný forward Ondřej Hlídek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu