23. 1. 2011 | Ladislav Vácha

Pozitivum na sobotním prohraném derby? Návrat Romana Vondráčka

Havlíčkobrodští Rebelové sice v dalším derby Vysočiny proti krajskému rivalovi z Jihlavy neuspěli, přesto najdeme na jejich porážce i pozitiva. Jedním z nich je bezesporu návrat Romana Vondráčka, drobného útočníka se šikovnýma rukama, který dlouho laboroval s nepříjemným zraněním. Nyní by se měl znovu objevovat v útočných řadách našich Rebelů…

Šestadvacetiletý forvard si přivodil začátkem probíhající sezony nepříjemné zranění a v první lize stihl odehrát jen 4 úvodní duely, během nichž zaznamenal 5 kanadských bodů za 3 vstřelené branky a 2 asistence. Rychlým výpočtem tak dostáváme skvělý průměr více než jednoho bodu na zápas. Pro trenéry se jednalo o značnou komplikaci, protože malý útočník během přípravného období předváděl v dresu Rebelů výtečné výkony, díky nimž si vysloužil místo v elitním útoku vedle Vojtěcha Němce a Miroslava Třetiny. Brodští fanoušci si určitě jeho nesmírných kvalit také všimli, hbitý a rychlý útočník zapadl do nového působiště zřejmě nejrychleji ze všech letních posil, které do kotliny zamířily a od začátku se řadil k nejúdernějším esům havlíčkobrodské ofenzívy.

Roman Vondráček ještě v dresu Komety Brno

Jeho místo v první formaci zacelil trenérský tandem Petr Novák – Jaroslav Benák urostlým Václavem Meidlem, který se po bok třetiny s Němcem přesunul ze druhé řady a s oběma novými parťáky si rovněž sedl náramně. K poslednímu utkání nastoupil Roman Vondráček 25. září minulého roku, kdy se v prostředí Kotliny podílel gólem a asistencí na cenném triumfu 7:4 nad houževnatou Chrudimí. O jeho zranění nechtělo ventilovat vedení klubu žádné oficiální informace, protože k tomu nemělo souhlas. V řadách fanoušků se šířily jen neověřené zprávy, že si produktivní a talentovaný hokejista přivodil nešťastný úraz v posilovně. Renkonvalescence se značně protáhla a brodský šikula s nízko položeným těžištěm se vrátil na prvoligovou scénu až teď, při regionálním derby na kluzišti jihlavské Dukly.

Výraznějším počinem na sebe sice neupozornil a do statistik se nezapsal, ovšem už jen jeho přítomnost zpět na ledovém kolbišti je pro havlíčkobrodskou družinu skvělou zprávou. Samozřejmě bude nějaký čas trvat, než nebezpečný útočník nabere zpátky svou formu, jíž disponoval před zraněním, a dostane se do herní pohody, ale vzhledem k jeho kvalitě by se nemuselo jednat o dlouhodobější záležitost. V každém případě držme Romanovi palce, aby mu pevné zdraví vydrželo a mohl co nejdříve naplno zaměstnávat soupeřovy obrany.

Protože Roman se vrací zpět do týmu po dlouhé časové odmlce, pojďme si jeho dosavadní hokejovou kariéru trochu osvěžit.

Roman Vondráček:

Pozice: útočník
Věk: 26 let
Číslo dresu: 18
Výška: 174 cm
Váha: 80 kg
Držení hole: pravá

Roman Vondráček

Útočník Vondráček spojil největší část své dosavadní hokejové kariéry se Spartou Praha, v jejímž dresu nastupoval za mládežnické výběry a hájil také barvy A-mužstva v extralize, kde sehrál za Pražany dohromady 63 duelů. Nastoupil však i za Mladou Boleslav, Beroun, Plzeň, Hradec Králové nebo Kometě Brno, kde po odkoupení extraligové licence opět naskočil do tuzemské nejvyšší soutěže a připsal si v ní na konto dalších 50 startů. V létě zamířil z moravské metropole do Kotliny, kde rychle zapadl do kádru místních Rebelů, ale kvůli vleklému zranění za ně zatím odehrál pouze 5 soutěžních zápasů. Ve svých šestadvaceti letech už se může chlubit bohatou kariérou a skvělou bilancí, jež zdobí tohoto malého a šikovného útočníka.

Od sezony 1999 – 2000 odehrál na klubové úrovni celkem 627 zápasů, během nichž zaznamenal 413 kanadských bodů (193 vstřelených branek + 220 asistencí). Pyšnit se může také svou účastí v mládežnických výběrech české reprezentace, kde za sebou zanechal stopu. V národních týmech „sedmáctky“, „osmnáctky“ a „dvacítky“ nastoupil dohromady k 54 duelů, v nichž si připsal 9 bodů (4 + 5). A na závěr jedna zajímavost, o níž možná nevíte. Romanu Vondráčkovi založili jeho fanoušci vlastní fanklub.

Foto: hc-kometa.cz (Ivo Dostál, Michal Eger)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu