30. 9. 2015 | Richard Wagner

Žáci: Vyrovnané duely bodovou radost nepřinesly, jen šesťáci remizovali

HAVLÍČKŮV BROD - Prodloužený víkend řádně zaměstnal havlíčkobrodské žactvo. S výjimkou sedmých tříd, které měly volno, se všechny tři ostatní kategorie starších a mladších žáků představily svým divákům ve dvou zápasech. Se silnými soupeři sice svedly havlíčkobrodské hokejové naděje tuhé bitvy, ale z bodu se radovaly pouze šesté třídy, které plichtily s Přerovem. Jinak Bruslaři na skalp svých soupeřů nedosáhli. Nicméně i tak byly jejich výkony sympatické.

Kliknutím na odkaz "karta zápasu" přejdete na podrobnější info, ve kterém naleznete statistiky, sestavy a komentáře trenérů.

Žákovská liga 8. tříd

V neděli se nejstarší žákovská kategorie postavila Přerovu. Zubři se dostali do rychlého vedení. Hubený náskok vydržel hostům až do padesáté minuty, kdy díky Ministrovi své vedení navýšili. Pak sice vykřesal jiskřičku naděje Tomáš Kulhánek, který povedenou střelou snížil, ale v poslední dvouminutovce definitivně rozhodl Chytil, jenž z brankoviště pokořil reprezentantku do osmnácti let Karolínu Juřicovou.

Den nato zavítala do Kotliny Kometa. Silné mužstvo z moravské metropole se po čtvrthodině hry ujalo vedení, které v prostřední části znásobilo dvěma trefami. Havlíčkobrodští zdařile sekundující se ne a ne prosadit. Závěrečná část nejprve přinesla čtvrtý gól za zády Daniela Krále, na který Bruslaři zareagovali nejlépe, jak mohli - prosadil se Filip Pártl. Havlíčkobrodští pak napjali své síly do útoku a snažili se alespoň o další snížení, ale Brňané jim další zásah nepovolili a v poslední minutě ještě dvakrát udeřili.

KARTA ZÁPASU: BKHB - Přerov 1:3

KARTA ZÁPASU: BKHB - Kometa 1:6

Žákovská liga 6. tříd

Nejsmolnější zápas. Tak by se dal nazvat souboj mezi šesťáky Havlíčkova Brodu a Přerova. Průběh zápasu nasvědčoval, že si Bruslaři dojdou pro pátý triumf v této sezoně. V první periodě zaznamenal dva slepené góly Michal Janko a už na 3:0 dával ve druhé třetině Tomáš Krejčí. Jenže pak se začaly dít věci! Hosté se chytli gólem ze 37. minuty a do konce prostředního dějství bylo srovnáno. Ve třetí třetině se pak domácí dvakrát dostali do vedení díky Jankovi, který uzavřel hattrick, a Matěji Kozlíkovi, leč Zubři pokaždé dokázali srovnat. Zejména pátá trefa z 59. minuty zamrzela, anžto přišla sedmnáct vteřin po zisku těsného vedení.

V den sváteční se Havlíčkobrodští postavili Kometě. Ta ovládla první třetinu, v níž si vypracovala dvougólový náskok. Bruslaři se ale ničeho nezalekli a ve druhé periodě dokázali snížit. Rázem to byli oni, kdo byl pánem na ledové ploše a bylo jen dílem smůly, že se jim nepodařilo alespoň srovnat. Závěrečné dějství mělo vyrovnaný průběh a i když se hosté brzy prosadili, Bruslaři srovnali na 3:3. V posledních minutách ale dostali Brňané výhodu dvojnásobné přesilovky, kterou využili. Domácí poté napjali své síly do útoku a Kometa po rychlém brejku rozhodla o svém triumfu.

KARTA ZÁPASU: BKHB - Přerov 5:5

KARTA ZÁPASU: BKHB - Kometa 3:5

Krajská liga 5. tříd

Sobotní maraton zápasů začaly páté třídy, které hostily Moravské Budějovice. Soupeř z třebíčského okresu nastoupil k duelu s hokejisty ročníku 2004, kdežto domácí dali přednost hráčům o rok až dva mladší. Zkušenost Žihadel byla po celý zápas patrná. Domácím se nedařilo pokrývat brankoviště, z nějž padala většina budějovických branek. V závěrečné periodě se ale domácí mladíci zvedli a byli svému protivníkovi více než vyrovnaným soupeřem a k protrhnutí nuly na kontě vstřelených gólů chybělo jen málo.

Skoro až neuvěřitelný průběh mělo nedělní střetnutí s Velkým Meziříčím. Domácí šli hned v první minutě do vedení, avšak pak pětkrát skóroval agilní Švejda a dal svému celku pohodlný náskok. Bruslařům se povedlo ve druhém dějství zápas otočit, ale Meziříčí dokázalo srovnat a ve třetí části odskočit na 9:6. Havlíčkobrodští se znovu zvedli a díky Holendovi s Baumem znovu dostali zápas do vyrovnaného stavu. V posledních minutách ale družstvo zpod dálničního mostu dvakrát udeřilo, na což už Bruslaři odpověď nenalezli.

KARTA ZÁPASU: BKHB - M. Budějovice 0:8

KARTA ZÁPASU: BKHB - V. Meziříčí 9:11

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu