25. 9. 2015 | Ladislav Vácha

Oba dorosty čeká Liberec, v pátek jdou poprvé do boje i junioři

Mládežnické soutěže pokračují o víkendu dalšímu mistrovskými boji, vedle obou dorosteneckých kategorií odehrají první dvě kola také junioři. Starší dorostenci se vydají v pátek do Pardubic a v sobotu hostí od 12:00 Liberec, s nímž se od 14:30 utkají doma ve stejný den i mladší dorostenci. Ty čeká další zápas už v pondělí, kdy se od 16:30 představí ve Žďáru nad Sázavou. Juniorka zahájí soutěž v pátek na svém ledě od 17:00 proti Jindřichovu Hradci, v neděli zajíždí do Chrudimi. Zápasy můžete sledovat na onlajny.com.

Mladší dorost

BK Havlíčkův Brod – Bílí Tygři Liberec

6. kolo, sobota 26.9.2015 od 14:30

SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod

7. kolo, pondělí 28.9.2015 od 16:30

Nejmladší extraligový účastník z Kotliny se zatím v tuzemské nejvyšší soutěži hodně trápí a stále nedokázal získat ani bod. Nic na tom nezměnilo ani poslední kolo na ledě Komety Brno, která získala právě proti mladým Bruslařům své první body. Havlíčkův Brod ztrácel už po dvou třetinách propastných pět branek, nakonec si odvezl domů nepříjemnou porážku 1:8, když čestnou branku hostů vstřelil Michal Teplý. Další šanci na úvodní body mají naši hoši už v sobotu doma proti Liberci a v pondělí na kluzišti Žďáru nad Sázavou.

„Kometa si stáhla kluky ze staršího dorostu. Také jsme hráli na dost úzkém hřišti, na kterém možná byli domácí zvyklí trénovat, ale my ne,“ podotkl po skončení utkání možné výhody papírového favorita trenér Aleš Kraučuk. Domácí měli skvělý začátek a už po devíti minutách hry vedli o dvě branky, což jim dodalo potřebný klid. „Vlétli na nás a než jsme se s tím srovnali, bylo po první třetině a prohrávali jsme 0:2. V dalších třetinách už se zápas po našich chybách vyvíjel ve prospěch Komety,“ doplnil Kraučuk.

Jediným havlíčkobrodským střelcem se stal na ledě Komety Brno Michal Teplý.
(Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz)

Minulé zápasy Bruslařů

BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava 1:2
HC Dynamo Pardubice – BK Havlíčkův Brod 7:1
BK Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav 3:5
HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod 8:1

Soupeři v minulé sezoně

Bílí Tygři Liberec

– základní část 9. místo, skupina o udržení 4. místo, záchrana extraligy

SKLH Žďár nad Sázavou

– základní část 4. místo, skupina o postup 6. místo

Poslední soutěžní vzájemné zápasy

Bílí Tygři Liberec – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Rebel Havlíčkův Brod 3:0

Minulé kolo soupeřů

BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 1:4
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dynamo Pardubice 0:5

Sestava Havlíčkova Brodu z minulého zápasu

Kružík (od 15. Arbelovský) – Krejčí, Škareda, Adam, Zvěřina, Horák, Hybeš, Smolko – Kohout, Kulhánek, Dudek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Krajíček, Teplý, Pejchal, Kyncl

Michal Teplý je zatím nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem Brodu.

Starší dorost

HC Dynamo Pardubice – BK Havlíčkův Brod

7. kolo, pátek 25.9.2015 od 17:00

BK Havlíčkův Brod – Bílí Tygři Liberec

8. kolo, sobota 26.9.2015 od 12:00

Starší dorostenci vyšli během minulého víkendu poprvé úplně naprázdno. Na půdě Komety Brno, aktuálního lídra tabulky, předvedli velmi dobrý výkon a s horkým papírovým favoritem dokázali držet i na úzkém kluzišti krok. Nakonec prohráli i kvůli zbytečným chybám 3:5, ale chtěli si spravit chuť hned o den později, kdy hostili Mladou Boleslav. Bruslaři začali dobře a už ve 4. minutě propálil exbrodského gólmana Davida Marka Jiří Vlach, ale Středočeši se rychle zvedli a předvedli skvělý obrat. Teď mladí bojovníci z Kotliny uzavřou první čtvrtinu základní části v Pardubicích a zítra už přivítají od 12:00 v odvetě Liberec.

„Utkání se mi hodnotí velmi špatně. Měli jsme špatný přístup k zápasu. Za dnešní výkon, jaký jsme předvedli, jsme si vůbec nezasloužili vyhrát. Dnes byl rapidní rozdíl ve hře našich a soupeřových obránců. To, co jsme předváděli vzadu, to je ostuda,“ zlobil se přísný trenér Václav Adam. „Bohužel máme tři opravdu zraněné hráče. Václav Piskač má zlomenou klíční kost, Lukáš Beran má zraněné zápěstí a v zápase s Mladou Boleslaví se zranil ještě Patrik Hrabaň. Takže momentálně máme jenom 14 hráčů,“ poukázal na rozsáhlou marodku, s níž musí jeho tým bojovat.

Kapitán David Michálek je s deseti body 3. nejproduktivnějším hráčem skupiny Střed.

Minulé zápasy Bruslařů

Mountfield HK – BK Havlíčkův Brod 3:1
BK Havlíčkův Brod – HC Letci Letňany 4:3sn
HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod 5:3
BK Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav 1:4

Soupeři v minulé sezoně

HC Dynamo Pardubice

– základní část 4. místo, nadstavbová část skupina A 10. místo, čtvrtfinále play-off (porážka s Hradcem Králové 1:2 na zápasy)

Bílí Tygři Liberec

– základní část 1. místo, nadstavbová část skupina A 4. místo, čtvrtfinále play-off (Olomouc, 0:2 na zápasy)

Poslední soutěžní vzájemné zápasy

HC Dynamo Pardubice – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:0
Bílí Tygři Liberec – BK Havlíčkův Brod 4:2

Minulá kola soupeřů

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice 2:1
Bílí Tygři Liberec – HC Letci Letňany 4:1

Sestava Havlíčkova Brodu z minulého zápasu

Kulich (Hanák) – Němec, Hrabaň "A", Benák, Kopic, Lachman, Polák, Jančařík – Michálek "C", Vlach, Veverka, Donda, Holenda, Přibyl, Hendrych, Králíček

Starší dorost zatím vyválčil jen pět bodů a patří mu v tabulce předposlední příčka.

Junioři

BK Havlíčkův Brod – KLH Vajgar Jindřichův Hradec

1. kolo, pátek 25.9.2015 od 17:00

HC Chrudim – BK Havlíčkův Brod

2. kolo, neděle 27.9.2015 od 11:00

Jako poslední vstoupí do soutěže havlíčkobrodská juniorka, kterou čeká v základní části porce 36 zápasů. Už v pátek od 17:00 vyzvou svěřenci trenéra Richarda Cachnína v Kotlině Jindřichův Hradec a v neděli dopoledne se představí v Chrudimi. Dalšími soupeři mladých Bruslařů jsou ve skupině Střed HC Krkonoše, SK Horácká Slavia Třebíč, HCM Warrior Brno, IHC Písek, HC Slavoj Velké Popovice, HC Tábor a SC Kolín.

Co se týče hracího systému, platí, že poslední tým z každé skupiny přímo sestupuje do příslušné krajské soutěže. O postup si zahrají vítězové všech tří skupin (ve skupině Východ vítězové skupiny A a B sehrají 1 kolo play-off na 2 vítězná utkání), hraje se dvoukolově každý s každým. Vítěz získá právo na účast v extralize juniorů, ale musí do 30.6.2016 splnit podmínky udělení statutu Akademie ČSLH.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu