19. 9. 2015 | Ladislav Vácha, Veronika Freyová, Václav Petrů

Starší dorost potrápil lídra tabulky z Brna, bodovat ale nedokázal

Mladí Bruslaři mohli na kluzišti Komety Brno, která před zápasem vedla se čtyřmi vítězstvími tabulku, jen překvapit. Soupeř v úvodní dvacetiminutovce třikrát vedl, ale hosté dokázali dvakrát odpovědět. Celek z moravské metropole nakonec odskočil na rozdíl tří branek a Brod už jen korigoval na konečných 5:3. Utkání se hrubě nepovedlo hlavnímu rozhodčímu Netopilovi, který nepotrestal několik faulů a závěr utkání tak byl zbytečně vyhrocený. O dva havlíčkobrodské góly se postaral David Michálek a jednou pálil přesně do černého Lukáš Beran.

Úvodní chvilky pátého kola NOEN extraligy staršího dorostu patřily hostům, kteří se jali pálit na brněnského gólmana téměř z každé pozice. Dostál však odolal všem nepříjemným projektilům a hra se mohla směle přesunout na druhou stranu kluziště. V páté minutě hracího času rozjásali modrobílí hráči své věrné fanoušky poprvé. Celá akce vzešla od obránce Zábranského, jenž nahodil herní předmět na hostujícího brankaře. Ten ovšem kotouč nezpracoval dle svých představ, čehož využil pohotový Matěj Novák, který se neváhal do poskakujícího touše pořádně opřít a prostřelit tak havlíčkobrodského Kulicha, který neměl možnost proti této kulišárně na svém brankovišti zasáhnout. Neuběhly ani tři minuty od onoho jásání a bylo vyrovnáno. Za vše mohla přesilová hra hostů, kterou dokázal perfektně využít David Michálek, když zametl vyražený puk za bezmocného Dostála.

O tom, že dnešní zápas bude laděn do střeleckého duchu, rozhodl o necelou minutu později brněnský útočník Martin Nečas. V první početní výhodě Brňanů se nejprve do puku opřel Zábranský, jehož tvrdou ránu vyrazil Kulich do prostoru mezi kruhy. Tam už však číhal právě talentovaný Nečas, který zasadil Kulichovi druhou ránu večera. Kdo čekal, že se přísun gólových akcí v první dvacetiminutovce vyčerpal, velmi se mýlil. Dvanáctá minuta a hosté znovu srovnávají skóre! Druhá početní převaha Havlíčkova Brodu byla opět využita, tentokráte prostřednictvím Lukáše Berana, jenž se nejrychleji zorientoval ve skrumáži před Dostálovou bránou. Ani ne půl minuty na to však Kometa znovu ukázala, kdo je v dnešním duelu pánem. Radim Ferda seskočil z trestné lavice a ihned své vyloučení odčinil parádní brankou. Na sklonku třetiny mohl stav ještě navýšit Nečas, který orazítkoval pouze vnější tyč Kulichovy svatyně.

Druhé dějství se neslo v daleko klidnějším duchu, než tomu bylo v předchozí periodě. Čtvrtá branka zápasu padla po třech odehraných minutách, kdy Jakub Matula poslal nacukrovanou přihrávku na volného Lukáše Frydrycha. Ten střelou z bezprostřední blízkosti vymetl pavučinu z pravého rohu Kulichovy klece. K další velké šanci došlo až v polovině dějství. Hosté měli na holi snížení stavu, Dostál ale své tři tyče ubránil, čímž hráče Havlíčkova Brodu značně rozezlil. Následně se do konce třetiny dostávali do slibných příležitostí už jen domácí, ani těm však nebylo přáno, a tak se tedy šlo do kabin po druhé siréně za stavu 4:2.

Zkraje třetí dvacetiminutovky dala Kometa jasně najevo, že dnešní duel nenechá dovést k dramatičnosti, a přidala další gólovou akci do sbírky. Za jejím zrodem stál potřetí v utkání Zábranský, který šikovně nahazoval kotouč na bránu. K dorážce se tentokrát dostal Tomáš Mlynář. V průběhu dění se střádaly zajímavé akce na obou stranách. Nejprve se dostali do přečíslení hosté, poté měl na lopatě další tutovku Mlynář. Pět minut před poslední sirénou udeřil David Michálek, jenž velmi šikovně tečoval nahození od modré čáry Jiřího Kopice. Žádný převrat zápasu se však nekonal, a tak si Brňané připsali na své konto již pátou výhru v řadě!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Lukáš Beran 1 2 3 -2 0
David Donda 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 1 1 -2 4
Daniel Jančařík 0 0 0 -1 0
Jiří Kopic 0 1 1 0 6
Daniel Králíček 0 0 0 -1 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -2 0
David Michálek 2 1 3 -2 2
Michal Němec 0 0 0 -1 0
Václav Piskač 0 0 0 0 0
Daniel Polák 0 0 0 0 2
Jiří Přibyl 0 0 0 -1 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 0 4
Jiří Vlach 0 1 1 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 5 29 0 0

Ohlasy k utkání

5. kolo, pátek 18.9.2015 od 18:00
5:3
(3:2, 1:0, 1:1)
Kometa - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Novák (Zábranský, Nečas), 10. Nečas (Zábranský, Král), 12. Ferda (Mikyska), 24. Frydrych (Matula, Knap), 41. Mlynář (Zábranský, Nečas) – 9. Michálek (Hrabaň, Beran), 12. Beran (Michálek, Vlach), 57. Michálek (Kopic, Beran). Rozhodčí: Netopil – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 11:9. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3.

Sestavy

Kometa

Dostál – Jeřábek, Trnka, Jurnečka, Zábranský, Kučera, Král, Mikyska – Novák, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Matula, Mlynář, Knap, Frydrych, Ferda, Süss, Nečas

Havl. Brod

Kulich – Kopic, Polák, Hrabaň, Benák, Němec, Jančařík, Lachman – Piskač, Michálek, Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu