26. 8. 2015 | Ladislav Vácha

Brod jde znovu do boje, po skalpu Pelhřimova zkusí vyloupit Písek

Havlíčkův Brod už má za sebou neoblíbenou „suchou“ část letní přípravy a v současné době ladí při přátelských zápasech formu na mistrovské boje. A jak si zatím vede? Výborně! Z pěti utkání hned čtyřikrát vyhrál, když nestačil jen na Kolín. V úterý si však spravil v Kotlině chuť a v prvním domácím derby Vysočiny sfoukl Pelhřimov hladce 10:3. Na skvělou střeleckou produktivitu by rád navázal i v Písku, který doma přetlačil fotbalovým výsledkem 1:0. Pokoří Jihočechy i na jejich kluzišti? Začíná se ve čtvrtek 27. srpna od 18:00. Zápas můžete sledovat prostřednictvím online přenosu.

IHC Písek

Počátky hokeje: 1902
IHC Písek založen: 1990 sloučením VTJ a JITEX Písek
Stadion: Zimní stadion Písek (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: žlutá a modrá
Webové stránky klubu: ihcpisek.cz
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ jihočeské krajské ligy, vítěz play-off, postup do II. ligy
Trenér: Karel Slabý

Sestava z posledního utkání: Podskalský (Kafka) – Vlk, Novák, Slavík, Hanus, Hrubý, Šimoník, Ciboch, Paukner, Tajbl, Volf, Rod, Duchoň, Volf Jakub, Jirků, Hřebíček, Koutenský
__________________________________________________________________________________

Písek si spravil chuť v jihočeském derby proti Strakonicím

Jihočeši budou stejně jako jejich nejbližší soupeř z Kotliny v nadcházející sezoně na druholigovém poli staronovým účastníkem. Po sezoně 2012/13 se nevyhnuli nepříjemnému sestupu z 1. ligy a protože nesehnali dostatek peněz, kvůli finančním problémům spadli až na úplné dno. Stejně jako Bruslaři museli tehdy začít budovat úplně nové mužstvo, ale s tím rozdílem, že je čekal úkol probít se konkurencí v krajském přeboru. Poprvé bojovníci od řeky Otavy ztroskotali v play-off, ale na druhý pokus už to vyšlo a oslavy postupu do třetí nejvyšší soutěže mohly naplno vypuknout.

Písek dosud odehrál v přípravě pět přátelských střetnutí, stejně jako havlíčkobrodská družina. Zatím má mírně negativní bilanci, když dvakrát slavil vítězství a třikrát se sklonil před svým soupeřem, z toho jednou po samostatných nájezdech. Po úvodní výhře nad českobudějovickou juniorkou přišly tři porážky a svěřenci trenéra Karla Slabého si užili vítěznou euforii až v minulém utkání, kdy v jihočeském derby těsně přetlačili rivala ze Strakonic. Podobně jako v Havlíčkově Brodě spoléhají trenéři hlavně na mladé hráče z vlastní líhně, o čemž dokonale svědčí fakt, že čtyři góly z pěti vstřelili ve Strakonicích písečtí junioři.

Broďáci si v domácím prostředí nakonec dokázali s Jihočechy poradit.

Písek v přípravě

ČEZ Motor České Budějovice (junioři) – IHC Písek 3:5
SHC Klatovy – IHC Písek 6:2
IHC Písek – ČEZ Motor České Budějovice (junioři) 6:7sn
BK Havlíčkův Brod – IHC Písek 1:0
HC Strakonice – IHC Písek 4:5

Broďáci zatím v přípravě září, ale nepodléhají uspokojení

Havlíčkův Brod v minulé sezoně sestoupil z 1. ligy a jeho kádr tak potkalo velké zemětřesení. Začal se skládat úplně nový tým, v němž měli hrát první housle hlavně místní odchovanci a další mladí hráči, kteří mají k městu vztah. Základní osu mužstva přitom tvoří ostřílení mazáci Miroslav Duben a Miroslav Třetina, které ještě doplnil další zkušený matador Lukáš Endál. A zatím to vypadá, že tým si skvěle sedl! Bruslaři vyhráli čtyři z pěti přátelských zápasů, přičemž naposledy rozstříleli před svými příznivci Pelhřimov vysoko 10:3.

Přehnané sebevědomí z velmi dobrých výsledků pro hlavního trenéra Aleše Tottera a jeho svěřence ale vůbec nepřipadá v úvahu. „Kdybychom pokračovali s takovými výkony, tak proti lepším soupeřům nemáme šanci. Disciplína nám dnes byla cizí. Já věřím, že ten tým je tak chytrý, aby si uvědomil, že takhle pracovat nemůže,“ nenechal se vysokým triumfem zmást trenér Totter. A čtyři výhry nepřeceňují ani samotní hokejisté, což jasně dokazují slova kapitána Miroslava Třetiny. „Ukázalo se, že jsme připravení dobře, ale musíme to ještě potvrdit v mistrovských zápasech.“

Havlíčkův Brod v přípravě

HC Moravské Budějovice 2005 – BK Havlíčkův Brod 5:6
BK Havlíčkův Brod – IHC Písek 1:0
HC Lední Medvědi Pelhřimov – BK Havlíčkův Brod 2:4
SC Kolín – BK Havlíčkův Brod 4:2
BK Havlíčkův Brod – HC Lední Medvědi Pelhřimov 10:3

Sestava Bruslařů z posledního klání

Dusík (Zvolánek) – Duben "A", Vala, Kolda, Kříž, Pecen, Mendl – Přidal, Třetina "C", Endál – Kozlík, Kuchta, Chlubna – Ludvík, Vlasov, Kondratěv – Havel, Cejpek, Hlídek

Lukáš Endál zatím potvrzuje v přípravě fantastickou formu a pálí ostrými.
(Foto: janovske.estranky.cz)

Bruslaři prolomili střelecké trápení až na konci zápasu

Havlíčkův Brod byl v úvodní dvacetiminutovce o něco aktivnější, ale trápila ho koncovka a skvěle chytající brankář Pipek. Střeleckou smůlu mohl konečně protrhnout Kirill Vlasov, kterému se nabídla výhoda trestného střílení. Ruská posila Bruslařů se snažila Václava Pipka rozhýbat rychlými kličkami, ale k úspěchu to nevedlo. Úvodní část druhé třetiny patřila hostům, ale ani oni si s přesným zakončením nepotykali. A nepomohla jim k tomu ani přesilovka 5 na 3. Potom už úřadoval domácí soubor, jenže pokračoval v hitparádě promarněných tutovek. Brodští fanoušci si spokojeně zakřičeli „gól!“ až v 58. minutě, když Miroslav Duben našel před brankovištěm volného Patrika Přidala a ten zblízka pohotově rozhodl o vítězství svého týmu.

znak týmu 1 – 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 58. Přidal (Duben, Třetina). Rozhodčí: Jan Doležal – Tomáš Kukeně, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 264. Třetiny: 0:0, 0:0, 1:0. Průběh utkání: 1:0.

BK Havlíčkův Brod: Dusík (Zvolánek) – Duben "A", Vala, Kořínek, Kříž, Pecen, Mendl, J. Doležal, Zahradný – Přidal, Třetina "C", Szilva – Vlasov, Ludvík, M. Havel – Kozlík, Chlubna, Kuchta – Beran, Brebera, Blažek

IHC Písek: Pipek (41. Panec) – Jirků, P. Procházka "C", Tajbl, Škopek, Hanus, Hrubý, Vejda, R. Volf – Urbanec, Vlček, Vlk, Duchoň, Novák, J. Volf, Černý, Ciboch, Ferebauer, Rod

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu