19. 8. 2015 | Richard Wagner

Zvolánek: Návrat do Kotliny pro mě znamená hodně, chci klubu pomoci

PELHŘIMOV/HAVLÍČKŮV BROD - Kolotoč přípravných zápasů na novou sezonu zatím probíhá nad očekávání výborně. Sice jsou ve hře vidět neustále chyby a je na čem pracovat, ale Bruslaři ukazují, že jsou tým, a že se dokáží semknout, zabojovat a nakonec urvat vítězství. Nejinak tomu bylo v Pelhřimově. Lední Medvědi se sice dostali do náskoku, ale ten byl po druhé třetině zadupán v ledu a po šedesáti minutách svítil na světelné tabuli stav 4:2 pro Havlíčkův Brod. K tomu, že více vstřelených gólů bylo na straně hostujícího mančaftu, výrazně pomohl brankář Jiří Zvolánek, který při své premiéře mezi tyčemi pochytal 25 pokusů Pelhřimova. Nestačil jen na dvě trefy Martina Hadravy, přičemž ta druhá byla sporná.

Brankářská opora:
Jiří Zvolánek

Narozen: 5.9.1991
Výška: 175 cm
Váha: 72 kg
Číslo dresu: 40
Pozice: brankář
Hůl: levá
Minulá působiště: H. Brod (mládež), Chotěboř (2.liga), Světlá n/S (Krajský přebor)

Loňská sezona (Světlá):
Základní část
Odehrané zápasy: 15
Minuty: 812
Zásahy: 306
Obdržené góly: 27
Úspěšnost zásahů: 91,89
Průměr: 2,00

Play-off
Odehrané zápasy: 7
Minuty: 425
Zásahy: 163
Obdržené góly: 11
Úspěšnost zásahů: 93,68%
Průměr: 1,55

Svůj poslední zápas za Havlíčkův Brod odchytal Zvolánek 2. dubna 2012, kdy v rámci baráže o extraligu juniorů čelil Havířovu. Pak rok působil v Chotěboři, jejíž působení ve druhé lize byla toho času, mírně řečeno, katastrofa. Nakonec se uchytil ve Světlé nad Sázavou, kde se střídal s Michalem Koubským. Nyní se vrátil do svého mateřského klubu, v němž nastoupil k prvnímu zápasu po více než třech letech. Jaké byly jeho dojmy? „První třetinu jsem se do toho dostával. Ještě jsem se rozkoukával a bylo to na mně kapku znát. Pak jsem si zvykl na to tempo hry, které je jiné, než v kraji (krajský přebor - pozn. red.). Ty další dvě třetiny už byly super. Pomohli mi hodně i kluci v obraně,“ popsal těžkosti prvního startu v letošní přípravě.

Nejen on se v první třetině rozkoukával. V úvodní dvacetiminutovce Broďákům chvíli trvalo, než si na ledě sedli. Díky tomu se dostal Pelhřimov do vedení, o které ale přišel a Bruslaři si domů odvezli další triumf. „Myslím si, že jsme je docela přehrávali. Oni měli také nějaké vyložené šance, ale docela mě to trefovalo. Ke konci už jsme kontrolovali hru a oni nemohli unést naší fyzickou hru a zbytečně faulovali, takže se dá říci, že domácí si to prohráli sami tím, jak se chovali na ledě. To se mi od nich nelíbilo, ale jinak jsme jako tým podali suprový výkon,“ chválí Zvolánek spoluhráče za odvedený výkon.

Čtyřiadvacetiletý brankář je odchovancem havlíčkobrodského klubu. Proto nebere šanci v prvním mužstvu BK jen jako hozenou rukavici v podobě možného osobního postupu zpět do druhé ligy. „Chci pomoci klubu. Návrat do Kotliny pro mě znamená hodně. Chtěl bych se ukázat v tom nejlepším světle a neudělat ostudu, jaká tu byla vloni,“ má jasno brankář, který byl ve svých mládežnických letech charakteristický helmou, která si dle jejího nejslavnějšího českého nositele vysloužila přezdívku „haškovská“ a podle svého typického tvaru zase „kýbl“.


Jiří Zvolánek v dresu juniorky HC Rebel. Píše se sezona 2011/12.

V přípravných zápasech zatím nastoupili do branky tři brankáři, kteří se perou o post prvního muže v celku. Michael Panec, který už je ale zase v Písku, Lukáš Dusík a právě Jiří Zvolánek. „Kouč nám říkal, že každý máme šanci na to, abychom chytali na postu jedničky. Každej se chce ukázat a poprat se o to,“ tlumočí kouče Tottera. „Každej gólman chce dělat jedničku a ne jen sedět, to je samozřejmost. Uvidíme, jak to dopadne. Před námi je spousta zápasů. Za tenhle zápas mám dobrý pocit, ale je před námi ještě těžká práce a dlouhá cesta, takže uvidíme, jak se to vyvrbí,“ dodává.

V sobotu česká na Bruslaře Kolín. Dle slov hlavního kouče Aleše Tottera půjde o zatím nejtěžší střetnutí. Broďáci budou čelit mužstvu, které má ve svých řadách kvalitní hráče a je společně již delší dobu. Kozlové v posledním přátelském střetnutí rozstříleli na svém ledě žďárské Plameny 6:0. Proti takovéto bilanci bude jako gólman čelit opět Zvolánek. „Lukáš Dusík jede na svatbu, takže chytat bude Jirka. Jako dvojka pojede brankář z juniorky,“ objasňuje Totter situaci ohledně brankářského postu na sobotní zápas.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu