17. 8. 2015 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Kdybych nedal gól, tak ani nemůžu hrát hokej, směje se Patrik Přidal

První zápas v novém působišti, vstřelit gól, a dokonce vítězný? Hokejista si může jen stěží představit lepší premiéru! Dvaadvacetiletý útočník Patrik Přidal v úterý poprvé navlékl dres Havlíčkova Brodu a hned zařídil jedinou vstřelenou brankou svému novému týmu vítězství. „Prošlo to na mě a já už jsem měl před sebou prázdnou bránu, takže jsem to tam jenom doklepl,“ pochvaloval si snadnou úlohu talentovaný forvard.

Odehrál jste první přátelský zápas za Havlíčkův Brod. Jak jste ho viděl ze svého pohledu?
Myslím si, že jsme hráli dobře. Hodně jsme je přehrávali, ale vůbec nám to tam nepadalo. Naštěstí jsme aspoň jeden gól dali. Do příště musíme zlepšit koncovku, protože hrát celý zápas 0:0 není ani pro diváky dobré. Samozřejmě tam byly nějaké chyby, ale to se se ještě dopiluje. Jinak to bylo dobré.

Jak jste se na ledě cítil vy osobně?
Musím si tady zvyknout na nové lidi, ještě tady skoro nikoho neznám. Byl to pro mě první zápas po dlouhé pauze, takže jsem trochu cítil únavu. Hodně se trénuje, což je samozřejmě dobře, ale zápas je něco jiného než trénink. Tahal jsem nohy, nebudu říkat, že ne. Jinak jsme to ale zvládli a bylo to dobré.

Vstřelil jste vítězný gól. Jak jste ho viděl ze svého pohledu?
Míra Duben říkal, že to nebylo vůbec na mě, ale že to tam házel na někoho jiného. Prošlo to na mě a já už jsem měl před sebou prázdnou bránu, takže jsem to tam jenom doklepl. Byl to pro mě jednoduchý gól. Kdybych to nedal, tak ani nemůžu hrát hokej.

Zmínil jste, že si v kabině zvykáte. Znal jste už před svým příchodem někoho?
Určitě jsem znal mladé kluky jako Chlubnu nebo Kuchtu, protože se mnou byli v Jihlavě. Martina Kříže také, hodně se bavím i s Mírou Třetinou. Některé hráče znám, protože jsou z Brodu a já z Jihlavy. Hráli jsme proti sobě odmalička, takže se od vidění známe. Je to pro mě jednodušší, než kdybych šel hrát někam jinam.

Kádr Havlíčkova Brodu se bude ještě zužovat. Věříte si na to, že se tady udržíte a budete v mistrovským zápasech platným členem týmu?
To není otázka na mě, ale na vedení a trenéry. Snažil jsem se a odmakal jsem to tady. Pokud zůstanu v týmu, budu jedině rád.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu