16. 8. 2015 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Je to velký skok, pro mě je to jako extraliga, přiznává Miroslav Duben

Měl patřit mezi stěžejní pilíře defenzivy a táhnout havlíčkobrodský hokej zpět na výsluní. Čtyřicetiletý matador a odchovanec Kotliny Miroslav Duben ukázal, že je vzorný srdcař, když se na „stará kolena“ vrátil do nepříjemnou krizí zmítaného mateřského klubu. Přes léto polykal tvrdé tréninkové dávky, aby byl pro nově se rodící tým přínosem. Jak sám ale přiznává, dlouhá herní přestávka je znát. „Dám si ještě dva zápasy a potom uvidíme, jak to uděláme, protože nevím, jak bych tohle zvládal,“ přiznává ostřílený zadák, který hrál za Jihlavu, Pardubice, Liberec, Karlovy Vary, Mladou Boleslav či slovenskou Nitru.

Po hodně dlouhé době jste nastoupil za Havlíčkův Brod. Jak zápas ze svého pohledu hodnotíte?
Byl to teprve druhý zápas, je to ještě hodně živelné s hodně chybami. Samozřejmě se najde i hodně dobrých věcí, ale pořád je na čem pracovat. Důležité je, že mužstvo má chuť a bojuje. Zatím se trápíme v koncovce.

Jak moc vás těší, že jste byl u jediného a zároveň i rozhodujícího gólu?
Je to štěstí, může se k tomu nachomýtnout kdokoliv. Já už jsem v podstatě neměl, co s pukem dělat, protože jsem byl hodně v úhlu, tak jsem jen nahrával Blážovi a nakonec to prošlo až na Patrika.

V minulé sezoně jste působil v Ledči nad Sázavou. Jaký to byl pro vás skok? Přece jenom jste šel z krajského přeboru do vyšší soutěže...
Je to velký skok. Pro mě je to extraliga, po té dlouhé době, kdy jsem skončil, je to hrozně rychlé. Dám si ještě dva zápasy a potom uvidíme, jak to uděláme, protože nevím, jak bych tohle zvládal. Ještě nevím, jak kvalitní jsou další mužstva. Ještě se rozhodneme.


Miroslav Duben při prvním tréninku po návratu do mateřského Havlíčkova Brodu.

Před sezonou bylo avizováno, že budete působit ve funkci asistenta trenéra. Platí to i nadále?
Aleš (hlavní trenér Aleš Totter - pozn. red.) mi dal čtrnáct dní volno, abych se mohl soustředit jenom na sebe a svoji hru, abych se do toho mohl dostat. Potom si spolu sedneme a uvidíme, co bude dál. Asi budu dělat asistenta, ještě nevím. Ono to je asi jedno, je tady i Láďa Fixa (asistent trenéra u juniorky - pozn. red.). Když budu hrát, tak budu hrát, když ne, tak budu asi dělat asistenta.

Dirigujete hodně na ledě mladé obránce, kteří v několika případech hrají dospělý hokej na druholigové úrovni vůbec poprvé?
Já je moc nediriguji, soustředím se hlavně sám na sebe. (směje se) Abych byl trochu platný, protože se do toho opravdu potřebuji dostat. Kluci jsou výborní a myslím si, že všichni, co tady jsou, tak si zaslouží hrát. Výborně bruslí. Je potřeba, aby dostali šanci a vyhráli se. Myslím si, že to bude dobré.

Na zápas přišlo skoro 300 fanoušků, kteří nebyli potichu. Jak moc vás to potěšilo?
Bylo to příjemné. Myslím si, že jsou zvědaví, jaké se tady poskládalo mužstvo. Po minulé sezoně, kdy to tady bylo v klinické smrti a nevědělo se, co se bude dít, se to dalo úplně neuvěřitelně dohromady. Je tady v přípravě skoro třicet hráčů, konkurence je obrovská. Trénuje se s velkým nasazením a úroveň tréninků je podle mě na druhou ligu profesionální. Má to úroveň, není to žádná „hobby liga“. Má to všechno, co to má mít.


Miroslav Duben si ve své bohaté kariéře zahrál i 4 sezony za extraligové Karlovy Vary.
(Autor: Kateřina Bogliová, hokejkv.cz)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu