14. 8. 2015 | Milan Sochor

Přípravný zápas proti sobě postaví nováčky II. ligy

HAVLÍČKŮV BROD – Bruslaři mají za sebou první přípravné utkání, když velice mladá a nezkušená sestava předvedla obdivuhodný obrat a nakonec se radovala z vítězství 6:5 nad Moravskými Budějovicemi. Teď už ale směřujme naši pozornost dopředu. Svěřence Aleše Tottera čeká další přípravný zápas. BK Havlíčkův Brod poprvé odehraje souboj na domácím ledě, soupeřem mu bude další nováček IHC Písek, který dokázal postoupit z krajské ligy. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00. Neváhejte a přijďte se podívat, vstupné činí symbolických 20 Kč.

IHC Písek

Počátky hokeje: 1902
IHC Písek založen: 1990 sloučením VTJ a JITEX Písek
Stadion: Zimní stadion Písek (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: žlutá a modrá
Webové stránky klubu: ihcpisek.cz
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ jihočeské krajské ligy, vítěz play-off, postup do II. ligy
Trenér: Karel Slabý

Sestava z posledního utkání: Kafka (33. Mazúch) – P. Procházka, Jirků, Hrubý, Hanus, Škopek, Volf, Tajbl – Sýbek, Vlček, Urbanec, Ferebauer, Růžička, Černý, Suchan, Březina, Novák, Vlk, Flégl
__________________________________________________________________________________

Nováček II. ligy

Mnozí si hokejisty od řeky Otavy vybavují jako prvoligového soupeře, vždyť ještě v sezoně 2012/13 loupili body i v Kotlině. Tato sezona ale dopadla pro Jihočechy neblaze, konec základní části je přikoval na dno tabulky s pětibodovou ztrátou na Beroun. V následném play-out Beroun sice přeskočili, jenže to bylo stále málo a o záchranu museli bojovat v baráži. Tu by ovšem nejspíš chtěli ze své paměti nadobro vymazat, jelikož zachránit se dokázal pouze Beroun, a na úkor Písku do první ligy postoupil Havířov.

Odchod sponzora zapříčinil, že Písečtí II. ligu nemohli přihlásit a spadli až do kraje. Hned v první sezoně žlutomodří vyhráli základní část s náskokem jednoho bodu, ta jim ale skončila v semifinále, když byly nad jejich síly Strakonice (0:2 na zápasy). Na druhý pokus už to však vyšlo. V loňské sezoně písečtí hokejisté sice obsadili po základní části druhé místo, ve čtvrtfinále ale oplatili předchozí vyřazení Strakonicím (2:0 na zápasy), v semifinále si poradili s Veselím nad Lužnicí (2:0 na zápasy) a ve finále přetlačili David servis České Budějovice (2:1 na zápasy). Kvalifikaci o II. ligu pak projeli bez ztráty kytičky, když nejprve porazili Velké Popovice a kýžený postup oslavili po souboji s Lomnicí nad Popelkou.

Pohled do historie – poslední vzájemný zápas

Bylo pondělí 18. 2. 2013 a na pořadu dne bylo poslední kolo základní části první ligy. Rebelové hned v úvodu dostali od Písku tvrdý direkt, když důrazný Jakub Marek otevřel skóre. Havlíčkobrodští se z toho rychle oklepali a stali se aktivnějším týmem, svého soupeře nakonec výrazně přestříleli, ale ne a ne vstřelit branku. To se podařilo až v polovině třetí třetiny domácím, když jejich vedení navýšil Petr Obdržálek. Za necelou minutu se Pavlu Musilovi podařilo snížit, ale Filip Vlček gólem do prázdné brány v posledních sekundách potvrdil výhru Písku v na dlouhou dobu posledním vzájemném zápase.

znak týmu 3 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Marek (Růžička, Kučera), 53. Obdržálek (Slavík), 60. Vlček (S. Polodna) - 54. Musil (P. Polodna). Rozhodčí: Humpolíček - Rittich, Guth. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 380. Střely na branku: 26:38. Třetiny: 1:0, 0:0, 2:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

IHC Písek: Halmoši (Mazuch) - Pavlíček, Růžička, Makovský, Dvořák, Boháč, Petráček, Kužel, Kříž - Kotrla, Vaniš, Kubeš - Ferebauer, Vlček, Polodna - Slavík, Obdržálek, Sedláček - Marek, Kučera, Heřman

HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Protivný, Jelínek, Pavlík, Blažek, Soldán, Ostrčil, Pecen - Rytnauer, Knotek, Vondráček - Havel, Polodna, Musil - Stehlík, Kostourek, Ondráček - Dvořáček, Štěpánek, Milfait

Písek má v přípravě náskok

Oba celky se nyní připravují na II. ligu, aby po dvou a půl leté odmlce opět stanuly proti sobě. Zatímco svěřenci Aleše Tottera mají za sebou teprve jedno přípravné utkání, to družstvo pod vedením Karla Slabého se už v zápasovém tempu předvedlo třikrát. Písečtí hokejisté, stejně jako Havlíčkův Brod, začali přípravu výhrou, když porazili juniory Českých Budějovic 5:3. Poté ale podlehli Klatovům vysoko 2:6 a zatím poslední zápas přinesl divokou přestřelku, na jejímž konci byli ale úspěšnější junioři Českých Budějovic, kteří nakonec ukořistili vítězství 7:6 po samostatných nájezdech.

Stejně jako bojovníci z Kotliny, tak i tým vyznávající žlutou a modrou barvu teprve sestavuje tým pro nadcházející ročník. Výsledky jsou zatím druhořadé. „Pořád hledáme optimální složení a systém. V přípravě je 23 hráčů do pole a pět brankářů,“ uvedl Karel Slabý pro ihcpisek.cz. A kdo se objeví v sobotu v sestavě Bruslařského Klubu? Přijďte se sami podívat, utkání začíná v 17:00 a vstupné stojí 20 Kč.

Sestava BK z minulého utkání

Panec (7. – 41. Dusík) – Pecen, Vala, Mečiar, Lobo, Kříž, Mendl – Beran, Ludvík, Brebera, Doležal, Křesťan, Blažek, Havel, Szilva, Chlubna

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu