11. 8. 2015 | Ladislav Vácha

Fantazie! Brod po parádním obratu slaví premiérovou výhru!

Tak tomu se říká start jako hrom! BK Havlíčkův Brod při své novodobé premiéře nezačal první přátelský zápas proti Moravským Budějovicím vůbec dobře a prohrával v úvodní dvacetiminutovce už 0:3, ale předvedl famózní obrat a v poslední třetině dvěma přesnými trefami překlopil pomyslné misky vah na svou stranu. Postupně se z tábora pod vedením trenéra Aleše Tottera trefili Vladimír Szilva, David Vala, Vít Křesťan, Lukáš Brebera, Marek Havel a Tomáš Chlubna.

Moravské Budějovice začaly s velkou chutí a už ve 2. minutě nebezpečně zahrozily. Po skvělé nahrávce se dostal do ideální palebné pozice Tomáš Račický, ale netrefil odkrytou bránu. Dlouho ale smutnil nemusel, protože po pasu Michala Telesze už se z dobrého postavení nemýlil a otevřel gólový účet zápasu. Za pouhých 25 sekund putoval na lavici hanby Tomáš Mečiar a Žihadlům stačilo na využití přesilovky jen 9 sekund. Ve skrumáži před brankou se probil k dorážce Roman Barták a odrazem o brusli brodského obránce Václava Pecna se štěstím poslal Moravany do trháku. Po Mikešově faulu mohl odpovědět soubor z Kotliny, ale paradoxně znovu inkasoval, když se blýskl vydařenou individuální akcí David Lupač.

Havlíčkův Brod však nesložil předčasně zbraně a dokázal početní převahu využít. Před brankovištěm se rychle zorientoval Vladimír Szilva a svižnou dorážkou se postaral o první gól v nové historii BK Havlíčkův Brod. Domácí ale nechtěli o tříbrankový náskok přijít a brzy ho získali zpátky. Roman Mikeš se prohnal s pukem na holi středním pásmem a nabil Ondřeji Pěškovi, jenž s ledovým klidem prostřelil brankáře Dusíka, jenž po třetím obdrženém gólu hostů vystřídal Michaela Pance. Broďáci stihli ještě zkorigovat nepříznivý stav před úvodní sirénou, když při nabídnuté přesilovce pokořil brankáře Baču nechytatelnou dělovkou talentovaný obránce David Vala.

Černožlutí naskočili do prostřední části jako utržení ze řetězu, jenže i přes územní převahu inkasovali. Pořádný kus dobré práce odvedl Pavel Blažek, jenž vyvezl kus černé gumy od vlastní brány a vybídl ke gólové střele Víta Křesťana. Oba týmy si potom zahrály přesilovku, ale gólový efekt se nedostavil. Ve 33. minutě mohl Žihadla uklidnit Ondřej Pěška, ale jeho trestné střílení gólman Dusík zlikvidoval.

Smutný výraz na tváři mu ale vydržel jen pár minut, protože obnovil úspěšnou spolupráci s Michalem Teleszem a po brilantní pobídce propálil bezmocného Dusíka. Poslední slovo ve 2. třetině však patřilo už za 50 sekund Lukášovi Breberovi, který zblízka trefil prázdnou bránu, když mu po obrovské chybě naservíroval z rohu obranného pásma kotouč přímo na hůl gólman Bača.

Žihadla si počínala lépe také v úvodní části závěrečného dějství, ale Roman Mikeš přestřelil úplně prázdnou bránu a Lukáš Havel v gólové šanci také neuspěl. Trestné střílení bylo ve 47. minutě nařízeno i ve prospěch hostů a Marek Havel ho provedl mazácky, čímž vyrovnal na 5:5. A to nebylo zdaleka vše! Na začátku 56. minuty nahodil Tomáš Mečiar kotouč na Bačovu svatyni a Tomáš Chlubna šikovně usměrnil kus černé gumy do sítě, čímž dokonal mohutný obrat. Bruslařský klub sice takřka celé utkání prohrával, ale nakonec se po divoké přestřelce radoval z vítězné premiéry!

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 11.8.2015 od 18:00
ZS Třebíč
5:6
(4:2, 1:2, 0:2)
M. Budějovice - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Račický (Telesz), 6. Barták (Jakeš), 7. Lupač, 11. Pěška (Mikeš), 36. Pěška (Telesz) – 8. Szilva (Pecen), 15. Vala (Chlubna, Pecen), 27. Křesťan (Blažek), 36. Brebera (Ludvík), 47. Havel, 56. Chlubna (Mečiar). Rozhodčí: Petr Blecha - Pavel Lainka, Robin Horký. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:6.

Sestavy

M. Budějovice

Bača (Šťastný) – Sobotka, Jakeš, Forman, Randa, Pelikán, Zahradný, Latner, Barták, Rytnauer, Havel, Pěška, Mikeš, Trojan, Lupač, Račický, Telesz, Matějka, Krutiš

Havl. Brod

Panec (7. - 41. Dusík) – Pecen, Vala, Mečiar, Lobo, Kříž, Mendl - Beran, Ludvík, Brebera, Doležal, Křesťan, Blažek, Havel, Szilva, Chlubna

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu