6. 3. 2015 | Ladislav Vácha

Starší dorost nadělil Kadani desítku, hattrickem se blýskl Jakub Abbrent

Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc si užívají postup do extraligy ve velkém stylu. V domácím prostředí vyzvali na souboj pátou Kadaň a Severočechům uštědřili potupnou desítku. Mladí Rebelové měli po celý zápas navrch a jasně ukázali, že posun do nejvyšší soutěže jim právem náleží. Hattrick zaznamenal Jakub Abbrent, po dvou brankách přidali David Michálek a Lukáš Beran, jednou se trefili Jan Jelínek, Pavel Hendrych a Jiří Kopic.

Starší dorost vstoupil do zápasu jako z říše snů. Ubránil oslabení po faulu Michala Němce a sám v závěru své početní převahy otevřel gólový účet zápasu. Mladí Rebelové předvedli vzorný důraz v předbrankovém prostoru, odkud došťouchal puk až za brankovou čáru Jakub Abbrent. Hosté mohli odpovědět po prohřešku brodského kapitána Dominika Suchého, jenže v přesilovce paradoxně nabrali už dvoubrankovou ztrátu. Broďáci se nadýchli k dalšímu ze svého smrtících protiútoků, Jakub Abbrent na sebe navázal pozornost na pravém křídle a poslal ideální nahrávku mezi kruhy na úplně volného kanonýra Davida Michálka, jenž se v těchto situacích mýlí jen zřídka. Zaskvět se však musel na druhé straně hřiště i gólman Hanák, jenž fantastickým rozklekem zneškodnil dorážku Dana Georgieva.

Domácí soubor si sám zadělal na problémy hned na začátku prostřední části. Do hokejového vězení zamířil za zdržování hry obránce Jakub Lacina a Kadaň pořádně tlačila. Tutovku měl na holi Jan Jindra, který bez přípravy vypálil z levého kruhu, ale jeho ránu nad beton lapil brankář Hanák fantastickým semaforem. Za 18 sekund už však byla i maskovaná opora Rebelů bezmocná, když se ze vzdálenosti několika kroků prosadil po rychlé dorážce Filip Šmejc. SK narostla křídla a hnal se za vyrovnáním, ale parta z Kotliny ho dokázala rychle zchladit. Jakub Kraučuk vyhrál vhazování na Jana Jelínka, jehož projektil šikovně tečoval mezi kruhy zády k bráně Lukáš Beran a gólman Németh se natahoval marně.

Od té chvíle to vypadalo, jako kdyby na ledě existovalo už jen jedno mužstvo. Havlíčkův Brod potom sice nevyužil nabídnutou početní převahu, ale opět se radoval po bleskovém brejku. Při přečíslení 2 na 1 vybídl Jan Jelínek ke skórování Jakuba Kraučuka, jenže jeho kličku brankář Németh přečetl a střelu vyrazil. Naneštěstí pro hosty jen před sebe, kam dojel prvně jmenovaný a pohodlně zavěsil do úplně odkryté brány. A to nebylo na hlavy nebohých Severočechů ještě vše, rozjetá Adamova parta udeřila do druhé přestávky ještě dvakrát. Po kombinaci druhého útoku, jemuž se zápas povedl na jedničku, z předbrankového prostoru vsítil svůj druhý gól Jakub Abbrent. Mladí bojovníci z Kotliny se navíc znovu trefili při oslabení. Tomáš Cejpek vymyslel zpoza brány dokonalou nahrávku mezi kruhy na Pavla Hendrycha, který chladnokrevně přišpendlil puk "pod prkno".

Černožlutí naskočili do třetí třetiny parádně a už za 24 sekund zvedali nadšeně ruce nad hlavu. Po přiťuknutí Radka Nováka práskl do puku na okraji levého kruhu Filip Šmejc a jeho dělovka zaplula přesně ke vzdálenější tyčce. Žádné drama se ale nekonalo, ba naopak. Ve 44. minutě směřovala nahrávka Jana Jelínka k Lukášovi Beranovi, jenž z ideální pozice propálil střídajícího gólmana Bártu. A prosadil se i obránce. Jiří Kopic si vyjel na útočný výlet, hezkou kličkou si rozhýbal brankáře a mazácky zasunul mezi jeho betony. Dvě čárky za přesné zásahy si mohl vyrýt na svou "pažbu" i David Michálek, pálil přesně do Bártova protipohybu po pasu Jakuba Laciny. Konečné slovo patřilo stylově útoku Vojtěch Veverka - David Michálek - Jakub Abbrent, který znovu rozebral kadaňskou defenzivu do šroubku a posledně jmenovaný završil hattrick.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 3 1 4 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Lukáš Beran 2 1 3 0 0
Tomáš Cejpek 0 1 1 0 0
Pavel Hendrych 1 0 1 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 1 2 3 0 0
Jiří Kopic 1 0 1 0 2
Daniel Králíček 0 0 0 0 2
Jakub Kraučuk 0 3 3 0 0
Jakub Lacina 0 1 1 0 2
David Michálek 2 3 5 0 0
Michal Němec 0 0 0 0 2
Dominik Suchý 0 1 1 0 2
Vojtěch Veverka 0 3 3 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Hanák 60 0 2 23 0 0

Ohlasy k utkání

A16. kolo, pátek 6.3.2015 od 18:30
10:2
(2:0, 4:1, 4:1)
Havl. Brod - Kadaň
Liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Abbrent (Michálek, Veverka), 11. Michálek (Abbrent), 23. Beran (Jelínek, Kraučuk), 29. Jelínek (Kraučuk), 31. Abbrent (Michálek, Veverka), 36. Hendrych (Cejpek, Suchý), 44. Beran (Jelínek, Kraučuk), 47. Kopic (Beran), 48. Michálek (Lacina), 51. Abbrent (Michálek, Veverka) – 22. Šmejc (Videv, Kopica), 41. Šmejc (Novák). Rozhodčí: Petr Coufal – Lukáš Klouda, Robin Horký. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 80. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 10:2.

Sestavy

Havl. Brod

Hanák (Kekula) – Suchý, Kopic, Lacina, Hrabaň, Bancíř, M. Němec – Beran, Jelínek "A", Kraučuk, Michálek, Abbrent, Veverka, Hendrych, Cejpek "C", Králíček.

Kadaň

Németh (od 32. Bárta) – Bláha, Šmejc, Novák, Georgiev, Berky, Kšíkal, Videv, Pipota, Týr "A", Špiegl, Jindra, Kopica "C", Petržílka, Möll.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu