20. 2. 2015 | Richard Wagner

Každým dnem je to lepší a lepší, říká po vážném zranění kapitán osmáků Patrik Brdičko

HAVLÍČKŮV BROD - Vážné zranění je noční můrou, která probouzí z krásných snů o rozhodnutí finále olympijského turnaje či závěrečné bitvy NHL nejednoho hokejistu. Tento pro kariéru hokejisty vždy zásadní moment postihl minulou sobotu kapitána osmých tříd Patrika Brdička, který byl po nárazu do mantinelu odvezen do nemocnice, kde mu byla odebrána slezina. Opora zadních řad nejstarší mládežnické kategorie je po operaci a pro náš web poskytla krátký rozhovor nejen o svém zranění, ale odpověděla i na několik otázek ohledně jeho hokejového života.

Vše se seběhlo hrozně rychle. V jeden moment ještě bojoval Brdičko na ledě, pár chvil nato o své zdarví. "Po operaci jsem byl rád, že žiju, ale každým dnem je to lepší a lepší," říká o svém současném stavu opora osmých tříd. Jeho zranění trochu připomínalo to, co o pár hodin později potkalo Tomáše Semráda. Jen s tím rozdílem, že u Brdička se nejednalo o oblast hlavy. "V plné rychlosti jsem po souboji za bránou narazil levou stranou těla do mantinelu," líčí, jak k nešťastnému momentu došlo.

Celá řada hokejistů, i velkých jmen, si prošla těžkými chvílemi, kdy místo bojů na ledě s protihráči, sváděli souboj o své zdraví. Mnozí z nich se pak vrátili do hokejového života posíleni a s novou vervou. Přemýšlel Brdičko také o tom, zda by ho tato zkušenost mohla nakopnout do další kariéry? "To vůbec nevim, ale teď asi nejspíš ne," lehce zaváhal talent, jehož hokejový cíl je skromný. "Hrát, co to nejvíc půjde, a proti kvalitním týmům v nějaké dobré soutěži."

Stejně jako na ledě, i v této chvíli se musí mladý bek spolehnout na své kamarády a příbuzné. "Rodina a spoluhráči mi moc a moc zvedají náladu. To se projevilo i na sociálních sítích, třeba na Facebooku. Každy den mně zvedají náladu a povzbuzují," děkuje svým nejbližším hokejista, jehož oblíbeným týmem je kanadská Ottawa Senators a vzorem mu je, byť se jedná o útočníka, ruský sniper Alexander Ovečkin.

Uzdravit se je věc jedna, návrat na led druhá. "To v tuto chvíli ještě nedokážu říct, kdy se vrátím do hry, ale tuto sezónu už určitě asi nestihnu. Snad tu příští," věří v co nejrychlejší návrat do ledových kolbišť. V nich byl do svého zranění dost vytěžovaný a pro svůj tým takřka nepostradatelný. "Mne toto herní vytížení nějakým způsobem nevadí, jsem spokojený za prostor, který dostávám," kvituje prostor, který na ledě před svým zraněním dostával.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu