9. 2. 2015 | Ladislav Vácha

Musíme bodovat s každým soupeřem, hlásí odhodlaně trenér Vladimír Jeřábek

Šest zápasů pravdy je tady. Rebelové už ve středu 11. února odstartují play-out na ledě Šumperka (od 18:00) a začnou tak tuhý boj o záchranu prvoligové příslušnosti. Bohužel, tým v současné době trápí zranění a nemoci, což je před klíčovou částí sezony velmi nepříjemné. „Do konce sezony nám bude chybět Tonda Melka, který si v Benátkách nad Jizerou poranil koleno. Uvidíme, jestli se zúčastní úterního tréninku Roman Maliník, který má střevní problémy,“ vypočítává marody hlavní trenér Vladimír Jeřábek. (Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz)

Jak byste z vašeho pohledu zhodnotil průběh základní části?
Za 31 zápasů, co jsem tady, jsme získali 31 bodů. To je v průměru bod na zápas, což je dobré, i když nám pomohly tři body za kontumaci proti Kladnu. Myslím si, že jsme mohli mít i víc bodů. Několikrát jsme zbytečně ztratili, ať už to bylo doma se Šumperkem, Benátkami nad Jizerou nebo i Chomutovem, který nám dal v závěru gól na 2:2. Kdybychom tyto zápasy dotáhli do úspěšného konce, byly by to asi rozdílové body mezi námi a Prostějovem. Měl jsem představu, že do play-out bychom šli ze třináctého místa. Bohužel to nevyšlo. Máme také horší vzájemná utkání, takže potřebujeme mít o bod víc. Samozřejmě ale musíme jít dál, nedá se nic dělat.

Před začátkem play-out máte ještě krátkou pauzu. Na čem jste se snažili během tréninků nejvíce zapracovat?
Měli jsme teď kvůli vloženým pondělkům hodně náročný program, proto jsme klukům dali hlavně volno. Potřebovali bychom teď něco natrénovat, ale máme hodně nemocných. Dnes nás bylo na tréninku 17, což je málo. Do konce sezony nám bude chybět Tonda Melka, který si v Benátkách nad Jizerou poranil koleno. Uvidíme, jestli se zúčastní úterního tréninku Roman Maliník, který má střevní problémy. Je otázkou, jestli nám ve středu Hradec Králové uvolní Troligu a ještě se neví, jestli nám přijede pomoci Boháč z Plzně. Dnes tady s námi nebyl ani Babka, který si plnil studijní povinnosti. V úterý ráno budeme moudřejší. Dnes jsme dělali věci, na které nebyl čas předtím, to znamená některé situace ohledně obrany. Zítra bychom měli dělat přesilovky, ale právě kvůli tomu potřebujeme vědět, jestli tady hráči budou. Je špatné, když se trénují přesilovky s nějakými hráči a potom na zápas přijedou jiní.

Co bude podle vás v bojích o záchranu nejdůležitější?
Musíme zkrátka bodovat s každým. Všichni vědí, že Šumperk a Most už můžou hrát v klidu. Nejvíc bude ale samozřejmě záležet na tom, jak budeme hrát s Prostějovem. Měli bychom ale získat co nejvíc bodů i proti ostatním soupeřům.

Jak to bude s gólmany? Bude i dál chytat Čeněk Novák, který si zatím vedl skvěle?
Určitě ano, zaslouží si to. Právě on měl největší podíl na tom, že jsme ty body získali. Není důvod, proč by neměl chytat dál. Navíc je tady odsud a kluci mu věří.

Ve středu nás čeká Šumperk. S čím bychom měli na tohoto soupeře vyrukovat?
Nesmíme je pustit do žádného vedení a hrát zodpovědně, abychom si přivezli nějaké body. Musíme se vyvarovat faulů, protože Šumperk má dobré přesilovky. Musíme počítat i s tím, že může Prostějov bodovat třeba v Mostu. Potom my musíme bodovat také. Tak je potřeba jít do každého zápasu. Rozhodovat budou všechny zápasy, nejen ty proti Prostějovu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu