1. 2. 2015 | Richard Wagner

Další soupeř ze severu Čech v Kotlině! Na invazi se chystá Most

HAVLÍČKŮV BROD - Poslední duel Rebelů v jejich domácí sluji přinesl překvapení. Vedoucí Chomutov ztratil proti družině Vladimíra Jeřábka bod, když jej houževnatí honci puku z Kotliny dotlačili až do nastaveného času. Nyní se do města, jež proslavili Karel Havlíček Borovský či Jan Václav Stamic, vypraví další celek se sídlem v severních partiích české země. Mostečtí dokázali první duel na Vysočině ovládnout, před Vánoci ale loupili na stadionu svého soupeře Rebelové. Třaskavá bitva, která může znamenat pro Brod odpoutání se od posledního místa, začne s úderem šesté hodiny odpolední.

HC Most

Založeno: 1946
Stadion: Zimní stadion Most (kapacita 2 646 diváků)
Klubové barvy: bílá, oranžová, zelená
Webové stránky klubu: hcmost.cz
Umístění v poslední sezóně: 14. místo po ZČ, 1. místo v baráži o 1. ligu (udržení)
Trenér: Radek Mrázek, Václav Baďouček
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 3–0–0–7

Sestava z posledního utkání: Horák – Kousalík, Charousek, Černý, Kasal, Kokeš, Havelka, Baránek, Kříž – Slavíček, Alinč, Budínský – Bojer, Smolka, Písařík – Nedrda, Havlíček, Petruška – Mical, Válek, Čmolík.
___________________________________________________________________________________

Most patřil v úvodu sezony k zajímavým překvapením v prvoligových vodách. Vše ale změnilo desáté kolo, kdy na severu Čech pálila tvrdé rány Jihlava, jež si odvezla výhru 12:4. To odstartovalo mostecký pád tabulkou, který se zastavil až na dvanácté pozici. Mostečtí jsou ve druhé nejvyšší soutěži "experty" na hru v extra čase. Již čtrnáctkrát dospěl jejich zápas do prodloužení či nájezdů. Obzvláště cenné byly remízy s Chomutovem a Kladnem. Piráty dokonce obrala Baďoučkova družina o sedm bodů. Naposledy se v jejich domácím prostředí marně snažila o body Třebíč.

Díky spolupráci s litvínovskou Vervou se v brankovišti relativně pravidelně střídá duo Lukáš Horák - Jakub Soukup. První jmenovaný má ale přeci jen lepší čísla. Mezi třemi tyčemi dostal důvěru ve dvaatřiceti duelech a úspěšnost zásahů si drží přesně na 92 procentech. Soukup naskočil do dvaceti střetnutí a čísla si drží lehce nad devadesátkou. Patnáct minut pak odchytal Dominik Chabr, který letos podává solidní výkony ve druholigové Bílině. S nepříliš velkými úspěchy zaskočil na pár utkání i extraligový Vladislav Habal, jemuž se ale v 1. lize nedařilo tak dobře, jako v nejvyšší soutěži.

Jedničkou Mostu je mladík Lukáš Horák zapůjčený z Litvínova.
(Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

Obrana se z původních tří bodových tahounů smrskla na dva. Kamil Charousek (3+8), jenž mj. rozhodl první střetnutí na ledě v Kotlině, odešel na play-off do Horácké Slavie. Na čele statistik zadáků tak nechal volné pole Danielu Horovi (3+9) a Petru Kousalíkovi (1+11). Za těmito produktivními hráči je propastná mezera a po ní Jakubové Grin s Havelkou se čtyřmi bodíky. Z dalších stabilně hrajících beků můžeme jmenovat například Martina Kokeše či Marka Kasala, nastoupit mohou ještě například Kamil Černý, Lukáš Kříž, Marek Baránek či Tomáš Procházka.

Stejně jako v případě Charouska, ani nejproduktivnější Mostečan Patrik Petruška už nebude svému týmu k dispozici z důvodu přestupu do Třebíče. Rázem se tak lídrem kanadského bodování stal Pavel Smolka (12+13), kterému sekunduje s vyrovnanou bilancí (12+12) Vojtěch Kubinčák, jenž ale od 30. kola nenastoupil. Na stejný bodový zisk se tak dotáhl dlouhodobě stabilní člen mosteckého kádru Bohumil Slavíček (13+11). Nejvíc nahrávek má velezkušený Jan Alinč, který ke svým dvaceti asistencím připojil i dvě branky. V sestavě Severočechů se etabloval i Ondřej Havlíček. Zkušenými chlapíky v útoku jsou Vítězslav Nedrda a Zdeněk Tauš. Mezi forwardy má své místo i Jan Bojer a nastupují také Lukáš Válek a Martin Mical, v posledních střetnutích i Jakub Čmolík.

Pavel Smolka přebral žezlo a nyní vládne statistikám.
(Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

HC Rebel Havlíčkův Brod x HC Most

znak týmu znak týmu
6-6-4-34 bilance 10-5-9-26
14., 34 bodů umístění 12., 49 bodů
104:180 skóre 104:187
5:2 (Prostějov, doma) nejvyšší výhra 4:0 (Havířov, doma)
0:6 (Kladno, doma) nejvyšší prohra 4:12 (Jihlava, doma)
10,26 % (14.) Využití přesilovek 15,05 % (11.)
79,35 % (13.) Úspěšnost v oslabení 77,08 % (14.)
Tomáš Rousek - 25 bodů (13+12) nejproduktivnější hráč Pavel Smolka - 25 bodů (12+13)
Tomáš Rousek - 13 gólů nejlepší střelec Bohumil Slavíček - 13 gólů
Roman Maliník - 16 asistencí nejlepší nahrávač Jan Alinč - 20 asistencí
Tomáš Semrád - 8 bodů (1+7) nejproduktivnější obránce Daniel Hora - 12 bodů (3+9)
Pavel Sedláček +3 nejlepší hráč v +/- Pavel Písařík
Jakub Grin +1
Václav Tomek -19 nejhorší hráč v +/- Vítězslav Nedrda -20
Tomáš Rousek 54 TM nejtrestanější hráč Vítězslav Nedrda 75 TM
Filip Barus 100 % (1 záp.)
Čeněk Novák 90,50 % (15 záp.)
Filip Šindelář 89,67 % (7 záp.)
úspěšnost brankářů Dominik Chabr 100 % (1 záp.)
Lukáš Horák 92,00 % (32 záp.)
Jakub Soukup 90,20 % (20 záp.)
Vladislav Habal 79,30 % (4 záp.)
Filip Barus 0,00
Čeněk Novák 3,40
Filip Šindelář 3,55
průměr inkasovaných gólů na zápas Dominik Chabr 0,00
Lukáš Horák 2,80
Jakub Soukup 3,70
Vladislav Habal 8,70

Vybrakovaná sestava ukořistila výhru po nájezdech

Rebelové neměli ideální start do duelu a jejich aktiva držel na vysoké pozici gólman Novák. Těsně před koncem první periody se ale hra celku z Vysočiny zvedla a Václav Tomek v přesilovce našel mezírku mezi Horákovými betony. V prostřední části se domácí sestava dočkala vyrovnání, když Kousalíkovu střelu tečoval mimo dosah maskovaného muže Bohumil Slavíček. Severočeši měli i nadále proti prořídlé sestavě Brodu více ze hry, čehož využil ranou z kruhů znovu Slavíček. Za hosty však záhy srovnal Tomáš Rousek, který propašoval puk skrze Horákovy betony za čáru. Duel nakonec dospěl do nájezdů, v nichž uspěl pouze Rousek, který vystřelil Rebelům dvoubodovou vánoční nadílku.

znak týmu 2 – 3 sn znak týmu

Branky a nahrávky: 33. Slavíček (Kousalík, Alinč), 52. Slavíček (Alinč) – 20. Tomek (Rousek, Sedlák), 54. Rousek (Kozlík), rozh. náj. Rousek. Rozhodčí: Michal Hrubý - Aleš Hejl, Lukáš Podrazil. Vyloučení: 4:5, navíc Troliga (HBR) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:1. Diváci: 231. Střely na branku: 46:23. Třetiny: 0:1, 1:0, 1:1 - 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3sn.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Barus) – Parýzek, Sedlák, Platil, Sklenička, Kolář, Pavlíček – Chlubna, Tomek, Rousek – Zohorna, Troliga, Babka – Kozlík, Milfait, Minárik.

HC Most: Horák (Soukup) – Pavelka, Kousalík, Kasal, Charousek, Hora, Havelka, Procházka, Grin – Gerhát, Alinč, Slavíček – Tauš, Smolka, Bojer – Jurčík, Šrámek, Písařík – Nedrda, Havlíček, Petruška.

Jan Alinč patří k nejzkušenějším v kádru. Pro své spoluhráče je vydatnou zásobárnou nahrávek na branky.
(Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

Posledních 5 kol Mostu

HC Most - HC Motor Č. Budějovice 0:4
LHK Jestřábi Prostějov - HC Most 4:1
HC Most - HC Stadion Litoměřice 3:6
HC Dukla Jihlava - HC Most 5:0
HC Most - SK Horácká Slavia Třebíč 2:1

Všechny soutěžní zápasy

Most přerušil nepříznivou sérii, přetlačil Třebíč

Stejně jako Rebelové, i Horácká Slavia přijela do Mostu v oslabené sestavě. Gólman Horčička dlouho držel naděje Bílých hvězd na zisk bodů. Na začátku druhé periody ale šikovným obloučkem udeřil Kamil Černý. Třebíčští sice dokázali díky Janu Wasserbauerovi a jeho backhandovému zakončení srovnat, ale osm minut před závěrečnou sirénou rozhodl Patrik Petruška, jenž využil zmatků před kasou a rozhodl.

znak týmu 3 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 21. Černý (Písařík, Smolka), 52. Petruška (Havelka, Kokeš) – 26. Wasserbauer (Dolníček, Bartoň). Rozhodčí: Sýkora - Belko, Kokrment. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 217. Střely na branku: 28:35. Třetiny: 0:0, 1:1, 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

HC Most: Horák – Kousalík, Charousek, Černý, Kasal, Kokeš, Havelka, Baránek, Kříž – Slavíček, Alinč, Budínský – Bojer, Smolka, Písařík – Nedrda, Havlíček, Petruška – Mical, Válek, Čmolík.

SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička – Jaroš, Bartoň, Šaur, Zdráhal – Wasserbauer, Dolníček, Havel – Řípa, Raška, Čuřík – Čech, Juráň, Paták – E. Kadela.

Oblékali dres soupeře

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dominik Boháč - sezona 2010/11, 5 zápasů, 0+0
Martin Parýzek - sezony 2011/12 a 2012/13, 86 zápasů, 3+15
Pavel Sedláček - sezona 2013/14, 63 zápasů, 6+12


HC Most

Žádný bývalý Rebel již v Mostě nepůsobí kvůli odchodu Petrušky a Charouska.

Patrik Petruška, bývalý Rebel, již v mosteckém týmu působit nebude. Na play-off ho zlákala Třebíč.
(Foto: Michaela Luňáčková, hclitoměrice.cz)

Zajímavosti zápasu

• Téměř shodné skóre mají oba celky. Rebelové dokonce o něco lepší. Most i Havlíčkův Brod nastříleli 104 branek, inkasovaných mají pondělní hostitelé 180, Severočeši o sedm více.

• Špatná oslabení: Oba pondělní soupeři se rozhodně nemohou chlubit svou úspěšností v oslabení. Rebelům v této disciplíně patří předposlední příčka, Mostu dokonce poslední.

• Oba celky bez opor: Rebelové přišli o Jana Platila, jenž byl po incidentu s rozhodčím Hrubým vyřazen z kádru. Most pak opustil nejproduktivnější útočník Patrik Petruška a bek Kamil Charousek přestoupili před závěrem sezony do Třebíče.

• Generálka na play-out: Je již nad slunce jisté, že oba týmy spolu budou měřit síly i v rámci bojů o udržení se. Most má o setrvání v soutěži téměř jasno, Rebelové o své místo v příštím ročníku musí bojovat.

• Vyrovnaná bilance: Obě mužstva mají společně vyrovnanou bilanci. Ze třiadvaceti duelů se jedenáctkrát radoval Havlíčkův Brod, o jedno vítězství více mají Mostečtí.

Vzájemná bilance v 1. lize (od 2006/07)

Počet odehraných zápasů: 23
Bilance: 8-3-1-11
Výsledky: 5:3, 0:3, 3:4, 1:4, 1:4, 3:2sn, 3:4, 2:1p, 3:4p, 3:2, 2:5, 3:4, 4:2, 1:2, 5:2, 8:1, 3:4, 6:0, 2:0, 7:1, 1:3, 4:6, 3:2sn
Skóre: 73:63

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu