18. 1. 2011 | Eva Streichsbierová

Havlíčkobrodský obránce Soldán se podívá do tureckého Erzurumu

Havlíčkobrodský hokejový klub bude mít svého zástupce na zimní světové univerziádě. V pondělí 24. ledna odcestuje do tureckého Erzurumu obránce prvoligových Rebelů Jan Soldán, kterého do výběru zařadil hlavní kouč českých hokejových akademiků Jan Zachrla.

V pondělí 17. ledna se čeští vysokoškoláci utkali v Brně v přípravném duelu s druholigovou Technikou, kterou rozstříleli vysoko 10:3! „Byl to poslední test před odletem,“ prozradil trenér. „Na předchozí univerziádě v Číně jsme skončili šestí a stejné místo bychom brali i teď v Turecku,“ dodal.

A k co nejlepšímu umístění bude českému výběru pomáhat právě také dvaadvacetiletý Rebel Jan Soldán. „Honza by měl určitě patřit k top hráčům našeho týmu. Pravidelně hraje první ligu a v přípravě se jevil velmi dobře,“ pochválil svého svěřence Zachrla. „I teď v Brně dal jeden z gólů,“ doplnil.

Start prvoligového zástupce je ovšem v letošním týmu akademiků spíš ojedinělým jevem. „Ještě jeden hráč by měl doplnit mančaft z Berouna a jeden možná z Litoměřic, ale o tom se definitivně rozhodne až tento týden,“ hlásil šéf české střídačky. „Většinou prostě musíme brát kluky z druhé ligy, protože kluby hráče nechtějí uvolňovat,“ dodal.

Přístup vedení HC Rebel je tak podle Zachrly světlou výjimkou. „Pan Žák (generální manažer havlíčkobrodského klubu – pozn. red.) sám zavolal, že jestli Honzu opravdu chceme, tak nám ho samozřejmě pustí. Jeho místo prý zatím zaplní z vlastních zdrojů, například z juniorky. Kdyby takhle přistupovaly k nominaci všechny týmy, měli bychom rozhodně větší šanci na úspěch,“ uvedl Zachrla.

Světová zimní univerziáda potrvá od 27. ledna do 6. února. A český akademický hokejový výběr se na ní ve skupině představí postupně v soubojích s Tureckem, Ruskem a Japonskem. „Podle toho, na jakém místě skončíme, pak budeme znát jména dalších soupeřů,“ prozradil trenér, který s sebou bere do Erzurumu celkem 22 hokejistů.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu