18. 1. 2011 | Pavel Buňat

Do Kotliny dorazí lídr první ligy, Rebelové se chystají na Ústecké Lvy

Třináctigólovou přestřelkou s Chomutovem zakončili Rebelové první polovinu nadstavbové části. Tu druhou začnou ve středu 19. ledna v 17.30 opět na vlastním ledě. Do Kotliny se chystá aktuální lídr I. ligy z Ústí nad Labem, Havlíčkův Brod tak před sebou bude mít další nelehký úkol. I když, vedoucím týmům ligy se v Kotlině nedaří, čeká stejný osud opět i Ústecké Lvy? Odpověď dostaneme ve středu večer.

„Věřím, že výsledek s Chomutovem lidi přesvědčí, aby zase přišli. Na minulý zápas jich dorazilo nějakých třináct set a atmosféra byla výborná. Ale kdyby jich příště přišly aspoň dva tisíce, bylo by to ještě lepší,“ svěřil se s přáním Ladislav Rytnauer. Úvodní buly bude vhozeno v 17.30 hod.

Pohled na tabulku

Díky zaváhání Chomutova v Kotlině se náskok Ústí na čele tabulky zvýšil na čtyři body. Třetí nadále zůstává Jihlava, čtyřku nejlepších uzavírá Olomouc. Havlíčkův Brod se drží na sedmé příčce, v případě výhry se ale může ve středu posunout o jeden stupínek výše na úkor Znojma. Na pátý Hradec ztrácí 4 body, na nejlepší čtyřku pak bodů pět. Skupinu A uzavírá s pětibodovou ztrátou na Rebely Beroun.

Skupina B je ještě zamotanější, než tomu bylo dosud. O čtyři postupová místa se totiž pere už šestice týmů, nově přibyly Litoměřice, které mají skvělou fazónu. Boji o play-off vévodí Vrchlabí (54 bodů), s jednobodovým odstupem jsou v těsném závěsu Kadaň a Třebíč. Po padesáti bodech mají na svém kontě Benátky nad Jizerou a Litoměřice. Na šestém místě se s počtem 46 bodů nachází Tábor, kterému se play-off začíná vzdalovat. S dalším čtyřbodovým mankem je na předposledním místě Chrudim. Poslední je Písek, který pravděpodobně brzy přijde i o teoretickou šanci na postup, nyní má pouhých 34 bodů.

Forma Ústecký Lvů

Ústečtí Lvi se nachází ve výborném zápasovém rozpoložení. Z posledních 15ti utkání pouze tři prohráli! Nestačili na Olomouc, na Chomutov a právě na Havlíčkův Brod. Další zaváhání Lvů v Kotlině by bylo překvapením, ale těch už bylo v letošní sezoně spoustu. Havlíčkův Brod a Ústí mají nejlepší útok, můžeme tak navíc očekávat velmi ofenzivní hokej, což havlíčkobrodským hokejistům svědčí. „Zápasy s Chomutovem a s Ústím nad Labem jsou mnohem lepší, než s kýmkoliv jiným,“ je si dobře vědom právě probuzený kanonýr Ladislav Rytnauer. Ústí se ale může chlubit nejlepší obranou v lize, zato Rebelové jsou na tom v této disciplíně nejhůře ze všech.

Minulé kolo – vysoké výhru Brodu i Ústí

Kotlina viděla divokou přestřelku s průběžně druhým Chomutovem, v níž padlo třináct gólů. Smršť se rozjela už po sedmnácti vteřinách hry, když hned první střela hostů skončila za Suchanem. Uběhlo ale jen pár desítek vteřin, puku se zmocnil Ladislav Rytnauer a tvrdou střelou rozvlnil síťku za Hylákem. V páté minutě se mezi kruhy ocitl osamocený Kuběna a poslal Klub ledního hokeje do vedení. Do kabin šli hokejisté po první třetině za stavu 3:2 pro hosty, za Rebely vyrovnal Holec při přesilovce 5 na 3, vedení Chomutovu vzápětí vrátil Skořepa. Do druhé části vstoupili lépe domácí, od modré čáry vše propálil Aleš Sova, a opět tak bylo vyrovnáno. Vedení na konci 35. minuty zajistil Havlíčkovu Brodu Miroslav Holec, který v situaci 2 na 1 dlouho naznačoval přihrávku, nakonec však vzal odpovědnost na sebe a střelou vymetl růžek branky. Do třetí třetiny se tak nastupovalo za stavu 4:3. Pořádný příděl branek nás teprve čekal. Během další dvojnásobné přesilovky Brod udeřil dvakrát v rozmezí přesně jedné minuty. Nejprve po vhazování mohutným nápřahem Hyláka překonal Endál, poté puk v brankovém prostoru zachytil Němec a střelou do protipohybu poslal Rebely do tříbrankového vedení! Chomutov se vrátil do zápasu po gólu Milana Krafta, který využil nepřehledné situace před Suchanem a dostal touš do branky – 6:4. Na konci 56. minuty obdržel čtyřminutový trest chomutovský Havíř a početní výhodu Rebelové opět využili. Holec završil hattrick poté, co obkroužil branku a bekhendem zavěsil puk do jejího růžku. Oba týmy se ještě trefily jedenkrát. Chomutovu malou jiskru naděje vybojoval Jíra, do prázdné branky ale vzápětí výhru pečetil Němec. Havlíčkův Brod zvítězil vysoko 8:5.

„Dostávali jsme se často do faulů, někdy dokonce dvojnásobných, za které jsme pykali, když domácí přesilovky nekompromisně trestali,“ nechal se slyšet trenér hostů Jaroslav Liška. „Navíc v sestavě, ve které se momentálně nacházíme, jsme to měli proti Havlíčkovu Brodu, který se prezentuje útočným a silovým hokejem, hodně těžké,“ dodal.

I Ústečtí Lvi šli velmi brzo do vedení. V utkání s Berounem se už po 29 vteřinách v úniku prosadil Pavel Janků. V 16. minutě pak po nahrávce zpoza branky přesně střílel Tomáš Rod a Lvi rázem vedli už o dvě branky. Na začátku druhé části sice na rozdíl jedné branky snížil nejproduktivnější obránce ligy Jaroslav Nedvěd, hosté ale zanedlouho opět odskočili na dvě branky. Postaral se o to během přesilové hry Pavel Klobouček. Vstup do třetího dějství se opět povedl domácím, když na 2:3 snížil po teči ústecké obrany Jiří Novotný. Poté už ale góly střílelo jenom Ústí. Rychle po Novotného gólu skóroval Pajič, jeho střelu sice Furch chytil, puk mu ale vypadl z výstroje a doklouzal se až za brankovou čáru. O výhře hostů definitivně rozhodla 51. minuta, během níž Ústí vstřelilo dvě branky v rozmezí pouhých čtrnácti vteřin! Lvi si tak odváželi tři body za výhru 6:2.

„Dnes jsem spokojený jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou. Po nepovedeném domácím zápase s Olomoucí, kdy jsme prohráli 3:0, jsme potřebovali uhrát tři body, a to se nám povedlo, takže jsem spokojený," svěřil se na tiskové konferenci trenér Ústí Petr Rosol.

Letošní vzájemné duely - 2:1 pro Ústí

V předešlých třech vzájemných duelech dvakrát zvítězilo Ústí. Na svém ledě 8:4 a 4:2, v Kotlině tři body po výhře 2:0 brali Rebelové. První zápas na ústeckém ledě se už od první minuty, kdy skóroval domácí Čurilla, nevyvíjel dobře. V polovině zápasu už Lvi vedli pohodlně 5:1, Rebelové však nesložili zbraně, bojovali a ve třetí části snížili na 4:6 a sahali po dalším zdramatizování zápasu. To však domácí v žádném případě nechtěli dopustit a dvěma góly si pojistili vítězství. „Je pravda, že to byla vysoká porážka, ale přesto jsme pořád hráli hokej,“ zavzpomínal na první duel Novák.

V Havlíčkově Brodě padlo o poznání méně gólů. Rebelové hráli od zajištěné obrany a k utkání přistoupili, jako kdyby hráli play-off. Skóre otevřel v 15. minutě Zohorna, který si rychlou kličkou položil Orcta, a nedal mu nejmenší šanci. Přesně v polovině utkání se skóre měnilo podruhé, a zároveň naposled. Před Orctem zůstal volný Meidl a dvěma střelami nakonec touš propasíroval mezi jeho betony.

I ve druhém utkání ve Zlatopramen Areně měli Rebelové na to, aby si odvezli nějaký bodový příděl. Zprvu to tak vůbec nevypadalo, Ústí v první třetině během šesti minut udeřilo třikrát, zdálo se tak být rozhodnuto. Ve třetí části ale díky dvěma slepeným gólům hosté ožili a byli velmi blízko vyrovnání. Na branky Meidla a Pavlík už ale nikdo nenavázal. O výhře 4:2 rozhodl střelou do odkryté branky Richard Diviš. „Odehráli jsme zde dobrý zápas, jsme spokojení. Do Ústí jsme si přijeli zahrát hokej a sehrát dobrý výsledek, a to se nám povedlo,“ byl nakonec spokojený trenér Novák.

Ústecký kádr

Kanadské bodování Lvů vede průběžně 11. nejneproduktivnější hráč ligy Robin Hanzl, který nasbíral 32 bodů za 12 gólů a 20 nahrávek. Druhý nejlepší je Jan Kloz s 27 kanadskými body ( 12+15), trojici nejlepších s 24 body (13+11) uzavírá Marek Čurilla. Nejlepším střelcem týmu je Rok Pajič, ten letos přesně střílel 15krát, celkově pak nasbíral 20 bodů.

Obráncům vévodí Kamil Černý, člen mistrovského týmu Karlových Varů z roku 2009, který letos skóroval desetkrát a na další 6 branek přihrával. Do Ústí přestoupil na hostování z Tábora. Mezi tyče se postaví někdo z dvojice Francouz - Orct, z vyrovnaného brankářského tandemu. O něco lepší je letos Pavel Francouz, který nastoupil ve 27 zápasech a svůj brankový průměr drží těsně pod dvěma inkasovanými brankami na zápas. Jeho procentuální úspěšnost lehce přesahuje výborných 94%!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu