4. 11. 2010 | Ladislav Vácha

Junioři v pátek načnou další extraligou misi, doma přivítají Mladou Boleslav

Mladí bojovníci z Kotliny pokračují ve své extraligové pouti další porcí zápasů. Na začátku víkendu změří v domácím prostředí síly se svými vrstevníky z města automobilů, Mladé Boleslavi. V poslední době se jim příliš nedaří, proto by se jim cenné vítězství do vyrovnané tabulky hodilo jako sůl. Naopak Středočeši si zatím počínají skvěle, když si připisují důležité body s obdivuhodnou noblesou a nacházejí se ve zcela odlišném rozpoložení než jejich nejbližší soupeř. O naprosto rozdílné situaci svědčí také aktuální postavení obou týmů ve startovním poli extraligy juniorů. Páteční bitva mezi oběma soky je na programu od 18 hodin.

HC Rebel Havlíčkův Brod - BK Mladá Boleslav

Začátek: 18:00

Minulé kolo:

Rebelové se postarali o pondělní předehru dlouho očekávaného derby Vysočiny v soutěži dospělých, když doma přivítali odvěkého rivala, Duklu Jihlava. Po naprostou většinu utkání tahali s mladíky z krajského města za kratší konec pomyslného lana, když první housle hrála především sehraná a úderná dvojka Hynek Zohorna – Martin Hadrava. Oba mladíci mohou těžit nejen ze svého obrovského talentu, ale také z nasbíraných zkušeností z 1: ligy dospělých, kde oblékají dres havlíčkobrodského A-týmu. Prestižní duel si očividně užívali vrchovatou měrou, přičemž zařídili všechny tři branky domácího souboru. Jihlavská družina se ale neustále udržovala na dostřel a také měla ve svých řadách výraznou osobnost, urostlého forvarda Anatolije Protasenju, jenž zaznamenal hattrick a na tříbodovém triumfu Dukly měl lví podíl. Navíc střelil vítěznou branku utkání, po níž se Jihlavští ujali vedení 4:3, které už do závěrečného hvizdu nepustili.

Mladá Boleslav se představili na ledě Kladna, které se rovněž pohybuje ve spodních patrech tabulky a je jedním z konkurentů Rebelů v cestě za záchrannou nejvyšší soutěže této věkové kategorie. Středočeši se naopak pohybují v poklidných vodách extraligové tabulky, když jim patří krásná 7. příčka. Do utkání tak vstupovali jako jasný favorit a papírové předpoklady do puntíku naplnili, když si z hokejového stánku svého soupeře udělali doslova střelnici. Svého soka totiž srazili na kolena sedmi přesnými zásahy, na které se kladenští mladíci zmohli slabou odpovědí v podobě jednoho gólu, který byl jen slabou náplastí na vysokou porážku a ztrátu cenných bodů.

Poslední zápasy:

Havlíčkobrodští mladíci se v poslední době očividně trápí. Z předchozích pěti extraligových duelů vytěžili jen tři body, které vyválčili po výhře 5:3 na ledě českobudějovického Mountfieldu. V domácím prostředí se museli třikrát sklonit před svými soupeři, které postupně tvořili Litvínov, Chomutov a již zmiňovaná Dukla Jihlava. Další porážku utrpěli v prostředí Ocelářů z Třince, jež vyprovodili havlíčkobrodskou družinu z ledového kolbiště po vítězství 5:2. Rebelové ale rozhodně nemají důvod věšet předčasně hlavy, protože pro ně boj o záchranu zůstává nadále otevřený. Navíc mohou profitovat z výhody domácího prostředí, kde po střetnutí s Mladou Boleslaví uvítají Bílé Tygry z Liberce. Určitě udělají vše pro to, aby získali co největší počet bodů a na svá poslední vystoupení s bodovým půstem tímto způsobem zapomenout.

Mladá Boleslav se během posledních pěti duelů představila hned třikrát na kluzištích soupeřů a tyto své mise může hodnotit pozitivně. Na konto si během nich totiž připsala dvě tříbodová vítězství (v Brně 2:1 a na ledě Kladna 7:1) a jednu porážku (ve Znojmě 4:7). Ve dvou případech se pro změnu radovala v domácím prostředí, kde zaznamenala skoro stoprocentní úspěšnost. Nejdříve zkřížila hole s Karlovými Vary (4:2) a poté s Pardubicemi (2:1 po samostatných nájezdech). Do Kotliny proto zajíždí v dobrém rozpoložení a její hokejisté určitě budou chtít na své úspěchy navázat také proti havlíčkobrodským Rebelům.

Postavení v tabulce:

Havlíčkův Brod má na kontě 19 bodů a pohybuje se mezi soupeři na konci tabulky, s nimiž zřejmě svede tuhý boj o udržení nejvyšší soutěže této věkové kategorie. Na Havířov, jenž vězí na úplném chvostu, má k dobru 6 bodů. Na záda mu dýchají z bezprostřední blízkosti České Budějovice, které mají manko pouze jednoho bodu. Naopak Rebelové stíhají hned trojici konkurentů před sebou, v níž figuruje Kladno (20 bodů), Kometa Brno (20 bodů) a Pardubice (21 bodů).

Mladá Boleslav zatím vydolovala z extraligových bojů 35 bodů a okupuje diametrálně odlišné sféry tabulky než její nejbližší soupeř z Českomoravské vrchoviny. V nesmírně vyrovnané tabulce drží 7. místo, na které jí zezadu nejvíce útočí osmý Třinec, jenž se drží v jednobodovém odstupu. Ovšem Středočeši mají na dostřel také své soupeře před sebou, když se pohybuje v nejtěsnější blízkosti šestému Zlínu (36 bodů) a pátému Znojmu (37 bodů).

Poslední sestava:

HC Rebel Havlíčkův Brod:

Pešek (Zvolánek) - Novotný "A", Šíma, Ambrož, Bancíř, Vác. Němec, Musil, Richter - Hadrava, Varga, J. Milfait "C", O. Doležal, Honza, Zdražil, P. Blažek, Havel, Ondráček "A", M. Novák, J. Doležal, Zohorna.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu