18. 10. 2014 | Richard Wagner

Bravo! Mladší dorost šlape jako hodinky, Benátkám nasázel devět gólů

HAVLÍČKŮV BROD - Jednoznačná exhibice v podání mladšího dorostu. tak by se dalo stručně charakterizovat vystoupení svěřenců Milana a Aleše Kraučukových v zápase s Benátkami. Rebelové byli po celý zápas jednoznačně lepší a na maskovaného muže soupeře vyslali o celých 42 střel více, než-li soupeř. Tak moc hrozivá podoba výsledku se upekla až ve třetí třetině, kdy Havlíčkobrodští nasypali do branky soupeře hned pět tref.

Hostující celek byl prvním, kdo si vypracoval vážnější šanci. Dominik Najč však nedokázal sklepnout kotouč do poloodkryté sítě. Až do osmé minuty byla na obou týmech vidět útočná křeč, kterou protrhl až Vojtěch Veverka. Havlíčkobrodský bomber se mezi kruhy opřel do touše a Šuhájek se natahoval marně. Zvýšit náskok mohlo na brankovišti operující duo Holenda – Petržílek, avšak benátecký muž s maskou se nadvakrát vyznamenal. Ve čtrnácté minutě se již skóre měnilo. A opět u toho byla dvojice Jan Petržílek - Vojtěch Holenda. Druhý jmenovaný se opřel mezi kruhy do puku nabitého spoluhráčem a ten zamířil do protipohybu gólmana. Benátky mohly snížit v přesilovce, ale po jejím skončení upláchla třetí formace Rebelů a Marek Tecl zakončil brejk přesnou ranou z prostoru mezi kruhy. Poté nastoupil do klece Benátek místo Šuhájka Mašek, který již do konce první třetiny neinkasoval.

A v tomto trendu hodlal benátecký strážce svatyně pokračovat i v prostřední části. Dlouhou dobu se mu to dařilo, i když po střele Veverky z pravého kruhu mu pomohla tyč. Rebelové byli jasně lepší a svého soupeře téměř k ničemu nepouštěli. Sami pálil jak u Verdunu, ale ne a ne trefit cíl. Ve třicáté minutě dostal šanci náhradní gólman Folvarský, a tak se na ledě protočili všichni čtyři maskovaní muži. Necelé čtyři minuty nato se Kotlina zachvěla radostí. Střeleckou křeč protrhl vyjetím zpoza branky Jan Petržílek, který ranou na zadní obstřelil Maškovu vyrážečku. V závěru prostředního dějství měly Benátky šanci na snížení v přesilovce 5 na 3, ale k ničemu vážnějšímu se nedostaly.

Ta pravá kanonáda se rozjela až ve třetí třetině. Domácí do ní naskočili ve velkém tempu, ale na pátý gól v Maškově síti si museli počkat až do 48. minuty, kdy se na modré čáře opřel do kotouče Marek Tecl a černé kolečko proletělo pod vyrážečkou brankáře za čáru. Havlíčkobrodští hokejisté chytili střeleckou slinu a o tři minuty později poslal od modré parádní ránu do šibenice Jakub Adam. Gólman Mašek nic neviděl, jelikož mu domácí hráči skvěle zaclonili výhled. Zdecimovaní hosté pak jen v roli statických diváků přihlíželi kombinaci čtvrtého útoku, který po ose Petržílka – Kulhánek – Lukáš Pokorný zakončil posledně jmenovaný střelou nad beton gólmana. Středočeši se snažili alespoň o čestný zásah, avšak Miroslav Folvarský ukázal několikrát své kvality. V poslední dvouminutovce přidali Rebelové další dvě branky. Nejprve se zblízka prosadil Vojtěch Holenda a půl minuty po něm vyslal přesnou jedovku Radim Pejchal.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 1 0 1 0 0
Richard Cachnín ml. 0 1 1 0 0
Vojtěch Holenda 2 0 2 0 2
Viktor Horák 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 0 2
Petr Kulhánek 0 1 1 0 0
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
Jiří Marek 0 0 0 0 0
Radim Pejchal 1 0 1 0 0
Jan Petržílek 1 1 2 0 0
Jakub Petržilka 0 1 1 0 2
Václav Piskač 0 2 2 0 0
Lukáš Pokorný 1 0 1 0 0
Jiří Přibyl 0 2 2 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 0
Marek Tecl 2 0 2 0 2
Vojtěch Veverka 1 0 1 0 2
Pavel Zvěřina 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 30 10 0 10 100,00 0 0
Miroslav Folvarský 30 11 0 11 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

10. kolo, sobota 18.10.2014 od 10:30
9:0
(3:0, 1:0, 5:0)
Havl. Brod - Benátky n/J
Liga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Veverka, 14. Holenda (Petržílek), 16. Tecl (Přibyl), 34. Petržílek, 48. Tecl (Přibyl), 51. Adam (Piskač), 53. Pokorný (Kulhánek, Petržílka), 59. Holenda, 59. Pejchal (Cachnín, Piskač). Rozhodčí: Jan Kubát – Jakub Capouch, David Parýzek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 62:20. Průběh utkání: 9:0.

Sestavy

Havl. Brod

Arbelovský (30. Folvarský) – Lachman, Adam, Rubner, Horák, Marek, Krejčí, Zvěřina – Petržílek, Holenda, Piskač – Pejchal, Cachnín, Veverka – Přibyl, Tecl, Kohout – Pokorný, Kulhánek, Petržílka.

Benátky n/J

Šuhájek (16. Mašek) – Švach, Fišer, Tamborini, Vyskočil, Erbenová, Junek, Janiurek, Mařík, Donini, Šíba, Jančík, Šebíková, Douša, Čermák, Najč.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu