10. 10. 2014 | Milan Sochor

Junioři doma porazili Kohouty z Tábora, v tabulce drží třetí místo

Junioři na svém ledě přivítali v rámci sedmého kola tabulkového souseda z Tábora. Hned po úvodní třetině se Rebelové radovali z jednobrankového náskoku po gólu Lukáše Brebery. Ve druhé třetině branka nepadla a hosté stále drželi naději na zisk bodů. O tu však přišli ve třetí periodě, když svůj druhý gól přidal Lukáš Brebera. Na jeho trefu ještě navázali Martin Polák s Tomášem Ludvíkem a určili tak finální skóre. Junioři si díky této výhře vytvořili větší bodový náskok a jsou stále na třetím místě.

Úvod utkání provázela spousta nepřesností a oba týmy se jen těžko dostávaly do šancí. Krátce před polovinou úvodního dějství dostali Rebelové výhodu přesilové hry a beze zbytku ji využili. Po vyhraném vhazování poslal Jindřich Macek přihrávku do mezikruží, kde stál Lukáš Brebera, jenž svoji střelu namířil přesně pod břevno branky Tábora. Jindřich Macek se objevil v závěru třetiny v další dobré pozici, když všem ujel po pravém křídle, ale nedokázal dobře zakončit a trefil jen klečícího Michala Sochora.

Ve druhé třetině se do dalšího úniku dostal Martin Polák, jenž předvedl dobrou forhendovou kličku, tentokrát se však ve vynikajícím světle představil Michal Sochor, jenž se natáhl na brankové čáře a výborným zákrokem svůj tým podržel. Rebelové následně nevyužili přesilovou hru pět na tři a tak se do šance řítil Tábor. Petr Spáčil v domácí kleci se ale nenechal rozhodit a zkušeně pokryl nájezd z levé strany. Velkému tlaku pak čelil také hostující gólman, ale dobře se roztáhl ve svém brankovišti a nenechal žádné místo, kudy by mohl projít kotouč do brány.

Do třetí části hry vstoupili aktivněji hokejisté od řeky Lužnice, přesto svůj náskok navyšoval havlíčkobrodský tým. Ondřej Hlídek našel na levém křídle Lukáše Breberu, který i díky dobrému stínění Tomáše Ludvíka poslal kotouč až za záda Michala Sochora a připsal si svůj druhý zásah v utkání. Následně si svoje vítězství mladí Rebelové ještě pojistili, když v signalizované výhodě Jaromír Vlček poslal kupředu Martina Poláka, jenž brankáře hostů prostřelil ze spodku levého kruhu. V úplném závěru dal konečnou podobu výsledku Tomáš Ludvík, jenž dorazil střelu Ondřeje Hlídka za záda Michala Sochora.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 2 0 2 0 2
Jiří Drobný 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 0 2 2 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 2
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
Jan Lobo 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 1 1 2 0 0
Jindřich Macek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Adam Němec 0 0 0 0 0
David Pazourek 0 0 0 0 0
Martin Polák 1 0 1 0 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Jaromír Vlček 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Spáčil 57 0 0 0 0 0
Martin Zelený 3 0 0 0 0 0

Ohlasy k utkání

7. kolo, pátek 10.10.2014 od 18:30
ZS Kotlina
4:0
(1:0, 0:0, 3:0)
Havl. Brod - Tábor
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Brebera (Macek, Ludvík), 45. Brebera (Hlídek), 54. Polák (Vlček), 59. Ludvík (Hlídek). Rozhodčí: deněk Pokorný – Tomáš Krejčí, Přemysl Skopal. Vyloučení: 3:5, navíc Pospíchal 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0.

Sestavy

Havl. Brod

Spáčil (52. – 54. Zelený) – Semrád, A. Němec, Vlček, Krajcigr, Mendl, Lobo, Macek, Hlídek, Ludvík, Brebera, Pazourek, Drobný, Kittler, Přibyl, Polák, Motl

Tábor

Sochor (R. Novák) – Šašek, Hájek, Bílek, Pospíchal, Mikš, Hlaváč, Novotný, Hlaveš, Pejša, Brož, Horák, Slavík, Nehoda, Blažek, Veřtát

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu