9. 10. 2014 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Rebelové jedou bojovat o body na led Mostu. Věřím, že sezona nakonec nebude tak špatná, říká oslavenec Suchý

Havlíčkobrodští Rebelové se stále trápí a s pouhými čtyřmi body se krčí na samém dně tabulky. Ani noví hráči zatím nedokázali odčarovat nepříjemnou sérii, v posledním utkání se v Kotlině z vítězství radovala Kadaň. Další možnost zabojovat o body mají svěřenci Miroslava Baruse už v pátek 10. října od 17:30 na ledě Mostu, podaří se jim to? „Já pořád věřím, že se kluci sehrají a že ta sezona nakonec nebude tak špatná,“ praví Jan Suchý, který v den zápasu slaví 70. narozeniny.

HC Most

Založeno: 1946
Stadion: zimní stadion Most (kapacita 2 646 diváků)
Klubové barvy: bílá, oranžová, zelená
Webové stránky klubu: hcmost.cz
Umístění v poslední sezóně: 14. místo po ZČ, 1. místo v baráži o 1.ligu (udržení)
Trenéři: Radek Mrázek, Václav Baďouček
Aktuální forma (posledních 11 zápasů): 1–4–2–4

Sestava z posledního utkání: Habal (18. Horák) – Kokeš, Charousek, Kousalík, Čížek, Hora, Havelka, Kasal, Grin – Tauš, Alinč, Slavíček – Kubinčák, Smolka, Petruška – Nedrda, Válek, Bojer – Mical, Hanzl
_____________________________________________________________________________________

Tým ze severu Čech se v loňské sezoně nesešel s příliš dobrou formou. Po základní části skončil s výraznou ztrátou na posledním místě tabulky a čekaly ho boje ve skupině o baráž. Ani v té se mosteckým hokejistům nedařilo a na jejich pozici se nic nezměnilo. Most si tak prodloužil sezonu o barážové souboje, ve kterých se vybičoval k lepším výkonům a zajistil si tím účast i v letošním ročníku první ligy. Letos si připsali Mostečtí zatím jediné vítězství za plný bodový zisk, když porazili 4:0 Havířov, ale dalších šest zápasů se rozhodlo až v prodloužení nebo v samostatných nájezdech, a tak se se ziskem 13 bodů usadili na dvanáctém místě.

V mosteckém brankovišti se podobně jako v Havlíčkově Brodě spoléhá na mládí. Díky navázané spolupráci s extraligovým Litvínovem dostává nejvíce prostoru mezi tyčemi jednadvacetiletý Lukáš Horák, jenž už v minulé sezoně nakoukl do jednoho extraligového mače. Další porci zápasů odchytal o rok mladší Jakub Soukup, jehož mateřským týmem je také Litvínov. Do jednoho utkání naskočil také Vladislav Habal, který ale dostává více příležitostí v Karlových Varech.


Nejvíce toho za Most zatím odchytal jednadvacetiletý talent Lukáš Horák.
(Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

V defenzivě najdeme zkušeného Kamila Charouska, jenž vévodí se čtyřmi body (1+3) produktivitě mosteckých obránců. Dalším zkušenějším bekem je Václav Čížek, jinak je obranná řada Mostu složena převážně z mladých hokejistů Litvínova, jimiž jsou Daniel Hora, Petr Kousalík, Jakub Havelka, Marek Kasal a Martin Kokeš. Obranu také posílil Jakub Grin, jenž v minulosti oblékal dres Ústí nad Labem.

Do týmu přišel trojlístek zkušených harcovníků. Extraligou ošlehaný Tomáš Divíšek, jenž v loňské sezoně hájil barvy pražské Sparty a Pirátů Chomutov, nasbíral v osmi zápasech 6 bodů (1+5). I další ze zkušených posil hrál ještě loni za Chomutov, je jím Vojtěch Kubinčák, který taktéž nasbíral 6 bodů (3+3). Posledním z této trojice je Jan Alinč (1+3), jenž přišel z Ústí nad Labem. V klubu zůstali také zkušení Zdeněk Tauš (2+2) a Vítězslav Nedrda (1+4). V útočných řadách se mísí zkušenosti s dravým mládím a právě mladý Pavel Smolka je nejproduktivnějším hráčem Mostu (5+5). Dobře si také vede Jan Bojer (3+1) či plzeňský Patrik Petruška (2+3).

HC Most x HC Rebel Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
1-4-2-4 bilance 1-0-1-9
12., 13 bodů umístění 14., 4 body
28:44 skóre 19:40
4:0 (Havířov, doma) nejvyšší výhra 4:2 (Šumperk, doma)
4:12 (Jihlava, doma) nejvyšší prohra 1:6 (Kladno, doma)
19,05 % (7.) Využití přesilovek 7,81 % (14.)
79,59 (12.) Úspěšnost v oslabení 82,43 % (9.)
Pavel Smolka - 10 bodů (5+5) nejproduktivnější hráč Lukáš Endál - 6 bodů (4+2)
Pavel Smolka - 5 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál - 4 góly
Pavel Smolka,
Tomáš Divíšek - 5 asistencí
nejlepší nahrávač Pavel Sedláček,
Roman Maliník - 3 asistence
Kamil Charousek - 4 body (1+3) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád - 3 body (1+2)
Patrik Petruška
Vojtěch Kubinčák +2
nejlepší hráč v +/- Pavel Sedláček +4
Martin Mical
Daniel Hora -9
nejhorší hráč v +/- Tomáš Troliga -7
Jakub Havelka 24 tr. minut nejtrestanější hráč Tomáš Troliga 26 tr. minut
Lukáš Horák 91,54 % (8 záp.)
Jakub Soukup 89,51 % (5 záp.)
Vladislav Habal 60,00 % (1 záp.)
úspěšnost brankářů René Svoboda 90,91 % (6 záp.)
Jan Dlouhý 90,39 % (7 záp.)
Lukáš Horák 3,34
Jakub Soukup 3,52
Vladislav Habal 13,33
průměr inkasovaných gólů na zápas René Svoboda 3,47
Jan Dlouhý 3,63

Posledních 5 kol Mostu

ČEZ Motor České Budějovice - HC Most 6:0
HC Most - LHK Jestřábi Prostějov 3:2p
HC Stadion Litoměřice - HC Most 2:1sn
HC Most - HC Dukla Jihlava 4:12
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Most 5:1

Severočeši drželi krok s lídrem jen 13 minut

Favorizovaná Třebíč vstoupila do utkání skvěle, když už ve 4. minutě poprvé rozjásal domácí fanoušky přesnou střelou z mezikruží mezi Habalovy betony Martin Dočekal. Mezi chrániče mosteckého gólmana skóroval při přesilovce i kanonýr Lukáš Havel, který chytře naznačil nahrávku a místo ní vypálil. Most se sice vzápětí probudil a na 1:3 snížil Jan Bojer, ale to bylo ze strany Severočechů vše. V 15. minutě předvedl krásnou individuální akci Roman Erat a gólmana Habala, který prožil premiéru v mosteckém dresu jako z hororu, vyhnal z brány gólovou střelou od modré čáry Jakub Bartoň. Ve 42. minutě uzavřel na konečných 5:1 pro Bílé hvězdy Jakub Herman, který využil trestné střílení.

znak týmu 5 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Dočekal (Čech), 13. Havel (Erat, Zdráhal), 15. Erat (Dočekal, Malena), 18. Bartoň (Herman, Holec), 42. Herman (TS) – 13. Bojer (Válek, Nedrda). Rozhodčí: Kubičík – Kašík, Wesley. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1470. Střely na branku: 38:29. Třetiny: 4:1, 0:0, 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Šaur, Dujsík, Přibyl – Erat, Dočekal, Havel – Herman, Holec, Pekr – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – Čech, Juráň, Králík

HC Most: Habal (18. Horák) – Kokeš, Charousek, Kousalík, Čížek, Hora, Havelka, Kasal, Grin – Tauš, Alinč, Slavíček – Kubinčák, Smolka, Petruška – Nedrda, Válek, Bojer – Mical, Hanzl


Produktivitě Severočechů zatím kraluje mladík Pavel Smolka, výpomoc z Litvínova.
(Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

Zajímavosti zápasu

• Jan Alinč - hrající legenda: Pokud nastoupí, bude jednoznačně nejstarším hráčem na ledě. Ostřílený mazák Jan Alinč by klidně mohl svým nejmladším spoluhráčům, osmnáctiletým mladíkům Davidu Butkovi a Tomášovi Nedrdovi, dělat ve svých 42 letech otce.

• Vyrovnaná bilance: Oba soupeři se spolu od sezony 2006/07 střetli v rovných dvaceti zápasech a mají nesmírně vyrovnanou bilanci. Na vítězství je to nerozhodně 10:10, když Rebelové vedle osmi tříbodových triumfů slavili dvakrát dvoubodové zisky, zatímco Most bral všechny body 9x a v nastavení vyhrál jednou. Na získané body je to tak shodně 28:28!

• Severočeši a nastavení: Kdybychom měli hledat mistra remízových utkání, určitě by se jednalo právě o Most. Svěřenci trenérů Mrázka a Baďoučka museli z jedenácti kol hrát prodloužení nebo samostatné nájezdy hned šestkrát, přičemž čtyřikrát uspěli a dvakrát padli.

• Bílomodří doma naposledy za 12: Most se představil před svými fanoušky v předminulém kole a byla z toho ostuda jako hrom. Jihlava si se svým soupeřem dělala, co chtěla, a výsledkem byl astronomický výsledek 12:4 ve prospěch Dukly. Mostečtí hokejisté si tak budou chtít proti Rebelům nepochybně spravit chuť.


Trenéři hodně spoléhají i na dvaačtyřicetiletou persónu v podobě Jana Alinče.
(Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

Vzájemná bilance v 1. lize (od 2006/07)

Počet odehraných zápasů: 20
Bilance: 8-2-1-9
Výsledky: 5:3, 0:3, 3:4, 1:4, 1:4, 3:2sn, 3:4, 2:1p, 3:4p, 3:2, 2:5, 3:4, 4:2, 1:2, 5:2, 8:1, 3:4, 6:0, 2:0, 7:1
Skóre: 65:52

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu