21. 9. 2014 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Juniorka na úspěch v Krkonoších nenavázala, doma v derby Vysočiny podlehla Třebíči

Havlíčkobrodská juniorka se poprvé v nové prvoligové sezoně představila na domácím ledě, kde chtěla navázat na tříbodový zisk z kluziště Krkonoš v rámci derby Vysočiny proti Třebíči. Do zápasu vyjela i se dvěma posilami z A-mužstva, útočníky Tomášem Chlubnou a Petrem Kuchtou, jenže k bodům to nakonec nepomohlo. Hosté byli od začátku lepší a po zásluze si došli pro vítězství 4:0, když se hned dvakrát trefil do černého Martin Mašek.

Lepší vstup do zápasu měli Rebelové, kteří sice nevyužili přesilovku, ale i nadále tlačili soupeře u jeho branky. Karta se však začala postupem času otáčet a tempo hry začaly diktovat Bílé hvězdy, jež se radovaly brzy radovaly z vedení. David Horký nahrál z rohu pásma před branku, kde se nejrychleji ze všech zorientoval Marcel Juráň a propálil ležícího gólmana Zeleného. Fanoušci v ochozech Kotliny sledovali vyrovnaný hokej, o čemž mohlo svědčit i skóre, jenže Havlíčkův Brod nepotrestal ani faul Davida Horkého. Naopak ještě byl rád, že neinkasoval podruhé, protože třebíčský útočník vyskočil z trestné lavice a tvrdou ranou z levého křídla vylekal gólmana Zeleného.

Prostředí část se odehrávala v režii mladých Horáků, kterým se naskytla ideální příležitost ke zvýšení hubeného náskoku. David Jirák se rozjel k nařízenému trestnému střílení, ale vylámal si zuby na brankáři Zeleném, který držel Rebely ve hře skvělými zákroky. Oba soupeři si zahráli další přesilovku, jenže s jejím využitím byli na štíru. Třebíč to však nemuselo dlouho mrzet, protože ve 33. minutě Jaroslav Tůma naservíroval zpoza branky puk na Jiřího Všetečku, který napoprvé ještě narazil na Zeleného betony, ale ze druhého pokusu už byl úspěšný. Přiblížit havlíčkobrodskou družinu na dostřel mohl při rychlém protiútoku útočný tandem Martin Polák - Petr Kuchta, jenže druhý jmenovaný nedokázal zpracovat těžkou nahrávku. A zanedlouho udeřilo na druhé straně. V poslední minutě druhé třetiny třebíčští mladíci založili bleskový brejk, při němž Marcel Juráň poslal puk z pravého křídla do levého kruhu a Martin Mašek vymetl všechny pavouky z horního rohu brány.

Souboru z Kotliny úvod třetího dějství nevyšel podle představ, když musel brzy usednout na lavici hanby Michal Semrád a čtvrtý gól hostů měl na holi Jiří Roupec, ale jeho střela do poloodkryté brány skončila v Zeleného lapačce. Havlíčkův Brod mohl vykřesat jiskřičku naděje v početní výhodě. Tomáš Pelikán vyrobil hrubku před vlastní brankou a zblízka zakončoval Jan Krajcigr, ale trefil jen konec betonu brankáře Svobody. Rozhodčí potom museli hodně zasahovat do hry, protože oba týmy si počínaly hodně nedisciplinovaně. Na konečných 4:0 tak upravil svým druhým přesným zásahem Martin Mašek, jenž převzal puk od Lukáše Horta a zblízka zametl puk přesně k tyčce.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Drobný 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 0 4
Dominik Kittler 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 2
Petr Kuchta 0 0 0 0 2
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 2
Matias Mäki 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
David Pazourek 0 0 0 0 2
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 0 4
Filip Šimák 0 0 0 0 0
Jaromír Vlček 0 0 0 0 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Zelený 60 0 4 0 0 0

Ohlasy k utkání

2. kolo, neděle 21.9.2014 od 14:00
0:4
(0:1, 0:2, 0:1)
Havl. Brod - Třebíč
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Juráň (Horký), 33. Všetečka (Tůma), 40. Mašek (Juráň, Horký), 55. Mašek (Hort, Matov). Rozhodčí: Petr Humpolíček – Jaroslav Kuřítko, Václav Gut. Vyloučení: 12:11, navíc Mašek (TRE) OT 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:4.

Sestavy

Havl. Brod

Zelený (Spáčil) – Semrád, Mendl, Vlček, Krajcigr, Motl – Hlídek, Ludvík (C), Chlubna (A) – Mäki, Kuchta, Pazourek – Kittler, Drobný, Málek – Polák, Přibyl, Šimák.

Třebíč

Svoboda (Trnka) – Matov, Roupec (C), Abrahám (A), Juráň, Pelikán (A) – Jirák, Šimka, Kučera – Tůma, Všetečka, Horký – Hort, Pavlas, Mašek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu