17. 9. 2014 | Richard Wagner

Vždy rád pomůžu tam, kam jedu, říká skromně bývalý Rebel ve službách Jestřábů Karol Korím

HAVLÍČKŮV BROD - Rebelové se v rámci čtvrtého prvoligového kola představili na svém ledě, kde hostili nováčka soutěže - prostějovské Jestřáby. Celek z Hané si připsal na havlíčkobrodském zimním stadionu svou první výhru v letošním ročníku první ligy. Na úkor toho ale padla skvadra Rebelů až na úplné dno tabulky. Z prostějovského úspěchu se radoval i bývalý Broďák, který zde ještě v minulém ročníku působil. Řeč je o obránci Karolu Korímovi, jenž coby hráč Pardubic přišel na Hanou, aby se rozehrál na extraligu.

Je to vaše první prostějovská výhra, tak jaké jsou pocity?
Pocity jsou super, stejně tak jako po každém jiném vyhraném zápase. Přišel jsem sem před dvěma dny, abych klukům pomohl. Dneska jsme podali bojovný kolektivní výkon. Nikdo samozřejmě nečekal, že jim dáme třeba pět, sedm gólů, ale dali jsme dva a ty se počítají za tři body, takže jsme všichni spokojení.

Dlouho to bylo 1:0, domácí měli šance na srovnání. Jak moc vás uklidnil ten druhý gól?
Určitě hodně, ale hlavně nám dodal síly do zbytku zápasu. Šli jsme si za tím, chtěli jsme vyhrát a to se nám podařilo.

Havlíčkův Brod pak snížil na 1:2, ale gól neplatil. Kdyby byl uznaný, měnili byste třeba něco na své hře?
Celý zápas jsme hráli tak, jak jsme potřebovali. Ten gól prostě neplatil, takže jsme dál hráli stejně jako předtím. Byla to jasná vysoká hůl, nebylo o čem debatovat.

Neuznaný gól také "pomohl" Ondřeji Kociánovi k nule, což byla taková korunka na tom dnešním výkonu, že?
Ondra chytal fantasticky. Podržel nás, co se týká klasických oslabení, pět na tři, tak tam byl velká opora. Musím ale říci, že všichni kluci padali po hlavě do střel. Všichni jsme si šli pro vítězství.

Za stavu 0:1 jste tam měl takové nešťastné vyloučení, šli jste do tří. Pracovaly tam trochu nervy a obavy z vyrovnání?
Určitě ano. Navíc jsem tu v Kotlině strávil půlku loňské sezony. Když jsem poslal kluky do tří, tak to byl takový zvláštní pocit. Výborně a obětavě to odehráli, takže jsem za to rád.

Dneska bylo celkově dost trestů. Bylo to tím herním stylem obou mužstev?
Řeknu to asi tak, že dnešní hokej je nastaven tak, že se bude pískat všechno. První faul - takové klasické sekání hokejkou, ten druhý též. Bude se to pískat všechno, zvlášť v extralize a v první lize. Rozhodčí jsou tu od toho, aby to pískali a jsou z toho fauly.

V jednu chvíli jste na trestné lavici seděl se svým bývalým kolegou z obranné dvojice - Tomášem Semrádem. Neřekl jste si, že jste spolu zase "v jedné akci"?
Jasně. Koukal jsem se, kdo jede na trestnou a byl to on. Pak po zápase, když jsme si podávali ruce, jsem mu řekl: „Nazdar parťáku!“ a pousmáli jsme se. Byl to pěkný pocit se zase setkat.

Jak jste sám řekl - vloni jste zde působil, sledujete stále výsledky Havlíčkova Brodu?
Určitě. Podívám se občas na internetové stránky a kouknu, co se tu děje. Sleduji celou první ligu, protože mne sem občas z extraligy pošlou, abych klukům pomohl, takže sleduji extraligu i první ligu, tudíž i Rebely.

Všiml jste si po příjezdu do Kotliny, co se tu oproti loňsku změnilo?
Je tu úplně jiný kádr. Zůstali tu asi čtyři kluci, jinak tu jsou samí noví hráči, které vůbec neznám. Plus diváci. Minulý rok jsme začali super, tak jsme přilákali lidi. Letos nemá Brod moc oslňující start. To samé ale i Prostějov, takže těch diváků bylo málo.

Vy jste sem byl poslán z Pardubic. Vaším cílem je tedy něco podobného, jako vloni v Havlíčkově Brodě - rozehrát se před extraligou.
My se v extralize střídáme a když nehraji, tak si pokaždé rád někde zahraji, abych nestál a jen netrénoval. Vždy rád pomůžu tam, kam jedu.

A ještě poslední otázka, dnes vás přijelo podpořit několik fanoušků, sice kvůli nějakým problémům až na druhou třetinu, ale dorazili. Bylo to příjemné, že?
Bylo, určitě. Každý hráč si to uvědomí, že když nás přijde nějaký ten fanoušek podpořit, tak je to člověk pro nás a dodává nám to sílu a energii.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu