15. 9. 2014 | Richard Wagner

Památku Josefa Vašíčka uctili havlíčkobrodští hokejisté dvěma tituly!

LEDEČ NAD SÁZAVOU, SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU - Již třetí ročník prestižního turnaje starších a mladších žáků se konal minulý víkend na stadionech ve Světlé, kde hráli ti starší, a Ledči, která zase patřila mladší kategorii. Tento turnaj je pořádán na počest Josefu Vašíčkovi, legendě nejen havlíčkobrodského hokeje, jejíž život vyhasl při letecké katastrofě v Jaroslavli. Na samotném předávání cen a medailí byli přítomni i členové Vašíčkovy rodiny. Jeho otec pak převzal nad celým turnajem záštitu. Rebelové prošli turnajem v obou kategoriích bez ztráty kytičky a připsali si dva tituly. Starší žáci již potřetí v řadě, mladší "teprve" podruhé.

Starší žáci

Starším žákům se povedl husarský kousek. Rebelové ani jednou neinkasovali a brankářské duo Martin Holata - Karolína Juřicová, které se pravidelně střídalo v půlce zápasu, si tak před startem nové sezony notně zvedlo sebevědomí. Broďáci začali boj o pohár výhrou nad Hlinskem 8:0, na kterou následně navázali vítězstvím 10:0 nad Pardubicemi. Jako třetí soupeř se havlíčkobrodskému celku postavil domácí výběr Ledče nad Sázavou*, jež odjížděl z ledu pokořen 0:8. Poslední dvě střetnutí skončila dvouciferným výsledkem. Choceň dostala gólů deset, Žďár dokonce jedenáct.
Rebelové tak prošli turnajem s celkovým skóre 47:0! Nejvíc zásahů si do svých soukromých statistik zapsal Jakub Krajíček, jenž se trefil jedenáctkrát. Navíc získali Havlíčkobrodští i individuální ocenění. Valentýn Smolko byl vyhlášen jako nejlepší obránce celého turnaje, již zmíněný kanonýr Krajíček (mj. odchovanec ledečského hokeje) se stal nejlepším šutérem celého Vašíčkova poháru.

Ohlas trenéra Petra Beránka:

„Tohoto turnaje se účastníme již tradičně každým rokem. Dokonce jsme kvůli tomu odkládali první ligové kolo. Jednak je to tradice, a pak Brod na tomto turnaji nesmí chybět z úcty k Pepovi. Byl to pro nás zajímavý turnaj a to už z toho důvodu, že jsme měli hodně přátelských utkání. Máme letos poměrně dost nový mančaft, takže ty kluky poznáváme a snažíme se je společně sehrát. Dáváme je do kupy, aby hráli to, co chceme a dobře prezentovali náš hokej. Pro nás bylo dobré to, že tam byli takoví soupeři, s nimiž jsme měli víc času na vše, než v ligových zápasech proti extraligovým týmům. Mohli jsme si vyzkoušet různé druhy kombinace a kluci při tom pomalejším tempu viděli, že to opravdu jde. Oni si to pak přenesou to těch rychlejších ligových zápasů. Všichni kluci hráli pravidelně, ke každému zápasu výborně přistoupili. Pro mě to bylo z trenérského hlediska dobré a pro kluky na psychiku také. Samozřejmě, konkurence v žákovské lize je ohromná a budeme se snažit s tím málem, co tady na okrese máme, konkurovat velkým extraligovým týmům, které mají větší výběr. I tak se ale ukázalo v posledních letech, že jsme schopní jim konkurovat a držet se na čele.“

Sestava Rebelů:

Juřicová, Holata - Křišta, Čermák, Smolko, Brdičko, D. Vacík, Matula, Kerber - Krajíček, Hromádka, Kulhánek - Rybáček, M. Dvořák, P. Vacík - Pártl, Kopic, Fiala.

* - pozn. týmy z Ledče a Světlé mají společně spojené mládežnické kluby. Pod hlavičkou Ledče hrají žáci, pod Světlou dorost a junioři.

Mladší žáci

Také mladší kategorie neztratila na turnaji ani bod a až na poslední duel se Žďárem ovládla všechny souboje jednoznačným způsobem. Ale nepředbíhejme... Rozpis zápasů byl shodný se staršími kolegy. První radost tedy obstarala výhra s Hlinskem 8:2. Následovalo střetnutí s týmem z města perníku, které skončilo 6:0 pro Rebely. Proti Ledči si pak parta pod vedením Jakuba Vence zastřílela a zvítězila 14:1. Podobné gólové hody nabídl divákům i zápas s Chocní, který brodští mladíci ovládli poměrem 13:2. Poslední souboj, který rozhodl s konečnou platností o havlíčkobrodském triumfu, byl napínavý až do nejposlednější milisekundy. Rebelové totiž porazili Žďár nejtěsnějším možným rozdílem - 1:0. O to sladší pak byl zisk trofeje sladší.
Suma sumárum - Havlíčkův Brod nasázel do branky svých protivníků čtyřicet dva gólů, sami Rebelové pak inkasovali pouze pětkrát. Na rozdíl od starších hráčů, mladé pušky měly nejlepší střelce dva a jejich gólový přísun byl o něco střídmější. O šest zásahů se postarali Vladislav Juřica a Josef Dáňa. Také mladší kategorie měla ve svých řadách nejlepšího beka celého Vašíčkova turnaje. Stal se jím Martin Zych.

Ohlas trenéra Jakuba Vence

„Hráče bych chtěl pochválit za přístup k turnaji a za to, že to vzali zodpovědně. Vzal jsem radši víc hráčů, aby si zahráli všichni. Všichni mne mile překvapili a nejen tím, jak k tomu přistoupili a že to odmakali naplno. Popravdě jsem od toho čekal víc. Organizátoři mohli pozvat ještě alespoň jeden tým, který by to udělal dramatičtější. To mohl být Šumperk, který to ale na poslední chvíli odhlásil, protože v Šumperku mají dobré jak mladší, tak i starší žáky. Kluci si ale mohli na turnaji zkusit něco, co by si jinak nezkusili, protože za stavu 6:0 se hraje jinak, než když se třeba celý zápas bráníme nebo hrajeme na remízu. Takže z tohoto důvodu si myslím, že nás to nějakým způsobem prověřilo. Jsem rád, že si to kluci užili a že se nám povedlo ten pohár obhájit, což byl také hlavní cíl, se kterým jsme tam jeli. Beru to jako přínos před sezonou, protože vždycky je lepší hrát, než jen trénovat.“

Sestava Rebelů:

Pazderka, Škareda - Zych, M. Holenda, Doležal, Vlach, Kutlvašr, Fišer - T. Holenda, Dáňa, Rauš - Juřica, Besmák, Němec - Vašák, Kozlík, D. Krejčí - Líska, Prášek.

FOTOGALERIE MISTROVSKÝCH STARŠÍCH ŽÁKŮ


Trio Fiala - Pártl - Kopic


Gólmanské tvrze Juřicová - Holata


Radost z titulu měli všichni


Kromě medailí a poháru dostali Rebelové i diplom

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu