7. 9. 2014 | Ladislav Vácha

Rebelové zkusí zapomenout na nepovedenou přípravu. Určitě bychom měli hrát dobře dozadu a počínat si disciplinovaně, ví David Vala

Rebelům přípravné období na novou prvoligovou sezonu vůbec nevyšlo, ale nyní už se jejich pozornost upíná na těžký začátek 1. ligy. V pondělí 8. září zahájí nový soutěžní ročník, když se od 18:00 představí na ledě Ústí nad Labem. A pokud uspějí, na vysokou porážku 0:9 z posledního přátelského utkání v Třebíči určitě rychle zapomenou. „Určitě bychom měli hrát dobře dozadu a počínat si disciplinovaně, hlavně bez zbytečných faulů. Věřím, že v útoku tam něco spadne,“ přeje si devatenáctiletý obránce David Vala. Havlíčkobrodští hokejisté si zvolili nového kapitána, s céčkem na dresu vyjede do boje útočník Roman Maliník, jemuž budou asistovat Lukáš Endál a Martin Janáček. (Foto: Michaela Luňáčková, hclitomerice.cz)

HC Slovan Ústí nad Labem

Založeno: 1945
Stadion: Zlatopramen Arena (kapacita 6 500 diváků)
Klubové barvy: žlutá, modrá a bílá
Webové stránky klubu: hcusti.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ, 2. místo ve skupině O baráž
Trenér: Milan Skrbek
Aktuální forma (posledních 7 zápasů): 2-0-2-3

Sestava z posledního utkání: Petrásek – K. Černý, M. Vágner, Kolafa, Smetana, Vl. Brož, Holomek, Markulinec, M. Zdvořáček - Budínský, Roubík, Rod - D. Tůma, J. Kloz, Gengel - Pořický, Vávra, P. Přeučil - Suchan, Baránek, Kuchynka.
_____________________________________________________________________________________

V brankovišti Lvů by měla předvádět své schopnosti vyrovnaná dvojice, dvaadvacetiletý talent Michael Petrásek, který v týmu působil už v uplynulé sezoně, a zkušený Martin Volke, jehož služeb v minulém soutěžním ročníku využívaly Most a Děčín. Mezi tyčemi se může objevit i Michal Valent z extraligové Mladé Boleslavi, který má do Ústí nad Labem vyřízené střídavé starty.

V obranných řadách se prolínají zkušenosti s dravým mládím. Mezi základní defenzivní pilíře by měly patřit letní posily, třicetiletý Tomáš Kolafa, který je vyhlášený svou mohutnou podporou útoku, a jen o měsíc mladší Martin Vágner, který byl v letech 2002 a 2004 dokonce draftován Dallasem Stars a Carolinou Hurricanes. Zkušeností na rozdávání má také osmadvacetiletý Kamil Černý, který se v základní části minulé sezony blýskl dvanácti kanadskými body (3+9). Opomenout nesmíme ani mladíky Ondřeje Holomka, Vladimíra Brože nebo Martina Zdvořáčka.

Severočechům se povedlo udržet ve svém kádru hlavní ofenzivní tahouny, šestatřicetiletého Jaroslava Roubíka, který v předešlém soutěžním období ovládl v základní části kanadské bodování svého týmu (22+21), a Petra Přeučila, jenž skončil hned v závěsu (14+15). Trenéři budou také hodně spoléhat na Davida Tůmu, Tomáše Roda (loni 3. a 4. nejlepší hráči v kanadském bodování základní části, 12+16 a 10+18) a nového kapitána Jana Kloze. K ostříleným útočníkům se řadí také Ladislav Gengel, Václav Meidl či Vít Budínský.

Jaroslav Roubík v minulé sezoně ovládl produktivitu Lvů. Znovu se na něj bude spoléhat.
(Foto: hcusti.cz)

Lvi v přípravě

SK Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem 1:3
HC Slovan Ústí nad Labem - Piráti Chomutov 2:3sn
HC Slovan Ústí nad Labem - SK Kadaň 2:3
HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí nad Labem 3:2
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Benátky nad Jizerou 4:5sn
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Stadion Litoměřice 5:2
HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústí nad Labem 6:3

Severočeši si prošli těžkým obdobím, hlavním cílem bude záchrana

Klub zpod Střekova potkaly krušné časy, když se potácel v nepříjemných finančních potížích a budoucnost ústeckého hokeje byla ve hvězdách. Situaci se ale povedlo vyřešit a Severočeši by už měli být z nejhoršího venku. „Jsme rádi, že se vše dokázalo do začátku nové sezóny vyřešit a zaručujeme, že všechny dluhy budou splaceny,“ nechali se na předsezonní tiskové konferenci slyšet sportovní ředitel Jan Čaloun a jednatel pro obchod a marketing Jiří Zdvořáček. „Můžu říci, že všechny výplaty jsou zaplaceny, takže od klubu nevzniká žádný dluh,“ doplnil kapitán Jan Kloz.

Valná hromada vytyčila před tým základní úkol, a tím je udržení prvoligové příslušnosti. Další cíl představuje nalákání fanoušků zpět do ochozů. „Byli jsme překvapeni, kolik permanentních vstupenek se pro letošní sezónu prodalo. Věříme, že své fanoušky nezklameme,“ přeje si Jiří Zdvořáček. „Doufáme, že nám budou diváci stále pozitivně nakloněni a budou chodit na všechna, nejen domácí utkání,“ vyhlíží fanouškovskou podporu i marketingový manažer Jiří Pelc.


Novým kapitánem Ústí nad Labem se stal o jediný hlas Jan Kloz.
(Foto: hcusti.cz)

Působili na opačné straně barikády

V obou táborech můžeme zaregistrovat několik hráčů, kteří v minulé sezoně oblékali dres svého nejbližšího soupeře. Prvním z těchto „přeběhlíků“ je havlíčkobrodský gólman Jan Dlouhý, který patří mezi odchovance ústeckého Slovanu. Zmínit můžeme také útočníka Branislava Jankoviče, který se v kádru Severočechů mihl při svém působení v dorostenecké kategorii.

Na straně Lvů najdeme ještě početnější seznam. Z Kotliny se pod Střekov stěhovali zkušení beci Tomáš Kolafa, Martin Vágner a také forvard Ladislav Gengel. Prostředí u Rebelů velmi dobře zná také útočník Václav Meidl, jenž nastupoval za soubor z Kotliny ještě v sezoně 2012/13.


Tomáš Kolafa patřil k oporám Rebelů. Teď se postaví na stranu ústeckého Slovanu.

Zajímavosti zápasu

• Proti sobě už po devětadvacáté: Oba soupeři na sebe od sezony 2006/2007 narazili už ve 28 soutěžních zápasech. Nyní půjde o devětadvacáté měření sil.

• Rebelům se na Lvy nedaří: Havlíčkův Brod dokázal od svého návratu mezi prvoligovou konkurenci v ročníku 2006/2007 porazit Ústí nad Labem jen čtyřikrát, z toho hned dvakrát v předešlém soutěžním období (doma 4:2 a venku 2:1).

• Kontumační porážka: Bilance bojovníků z Kotliny mohla být ještě o jedno vítězství lepší, protože v minulém soutěžním ročníku v domácím prostředí zdolali Severočechy 4:3, jenže kvůli neoprávněnému startu útočníka Jiřího Kadlece bylo utkání kontumováno a tři body připadly po výsledku 5:0 hostům.

• Jediné nastavení: Pouze v jediném vzájemném duelu nerozhodla základní hrací doba. Z vítězství 4:3 po samostatných nájezdech se nakonec radovalo Ústí nad Labem.

• Čtyři „přeběhlíci“: Hned čtyři hokejisté působili v minulé sezoně u soupeře. Na havlíčkobrodské straně se jedná o brankáře Jana Dlouhého, u Slovanu o obránce Tomáše Kolafu, Martina Vágnera a útočníka Ladislava Gengela.

Vzájemná bilance v 1. lize

Ústí nad Labem se řadí mezi nejméně oblíbené soupeře Rebelů. Oba soupeři se spolu od návratu Havlíčkova Brodu na prvoligovou scénu v sezoně 2006/2007 střetli ve 28 utkáních, přičemž bojovníci z Kotliny se radovali jen čtyřikrát. Se Lvy se jednou utkali i v rámci play-off, když jim během nejúspěšnější sezony v novodobé historii klubu v soutěžním ročníku 2010/2011 podlehli v semifinále 0:4 na zápasy.

Počet odehraných zápasů: 28
Bilance: 4-0-1-23
Výsledky: 4:3, 0:3, 0:7, 0:9, 1:5, 2:4, 2:4, 2:7, 4:8, 2:0, 2:4, 1:3, +2:4, +2:4, +4:5, +2:5, 1:5, 1:4, 0:5, 1:2, 3:5, 3:4sn, 2:4, 2:4, 4:2, 2:1, 0:5 kontumačně, 2:3
Skóre: 51:119

K oporám Rebelů patřil i útočník Ladislav Gengel. I on bude oblékat ústecký dres.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu